4070 Super sistem 55 FPS'ye kadar düşüyor

Makaleler
1
Yer
İzmit/Kartepe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
⭐Asus Z690P ⭐İntel İ7 12900K ⭐CORSAIR 32GB (4x8GB) RGB Pro ⭐MSI MPG A850GF 850W +80 Gold ⭐PF360 ⭐Samsung 250GB 960 EVO/ ⭐Sandisk Plus 1 TB /⭐1 TB 7200 RPM ⭐Asus Rog Strix RTX 3080 ⭐ Phanteks P500A RGB ⭐ Asus VG248QE 24” 144hz 1ms ⭐Asus VG259QM 280hz
Meslek
Aşcı
Merhaba arkadaşlar, 3070 Ti ve 5600'lü sistemimi satarak yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri resim olarak atıyorum. Önceki sistemde zar zor cok nadir olarak 90 FPS'in altına inerken bu sistemde 55'lere kadar düşebiliyor. BIOS güncelledim, Windows son sürüm, ekran kartı son sürüm, EXPO açık. Yardımlarınızı bekliyorum. Kasaya sonradan 16 GB RAM ve sıvı soğutma ilavesi yapıldı.

Dosya Ekleri

• pc.jpg
    pc.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 1.863
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Hocam işlemciniz, Ekran kartınıza göre oldukça düşük kalmış gibi gözüküyor. Yani kısaca darboğaz sorunu var.
İşlemcinizi yükseltmek iyi bir seçenek olabilir.
I5-12 nesil veya i7-13. Nesil bir işlemci çok iyi performans sunabilir gibi görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -6 Eksi
Hocam işlemciniz, ekran kartınıza göre oldukça düşük kalmış gibi gözüküyor. Yani kısaca darboğaz sorunu var.
İşlemcinizi yükseltmek iyi bir seçenek olabilir.
I5-12 nesil veya i7-13. nesil bir işlemci çok iyi performans sunabilir gibi görünüyor.

Zaten 7600 kullanıyor belirttiğiniz 12. nesil 5600 ile aşağı yukarı aynı iyi olduğu yerler var iki işlemcinin de.

Merhaba arkadaşlar, 3070 Ti ve 5600'lü sistemimi satarak yeni bir bilgisayar aldım. Özellikleri resim olarak atıyorum. Önceki sistemde zar zor cok nadir olarak 90 FPS'in altına inerken bu sistemde 55'lere kadar düşebiliyor. BIOS güncelledim, Windows son sürüm, ekran kartı son sürüm, EXPO açık. Yardımlarınızı bekliyorum. Kasaya sonradan 16 GB RAM ve sıvı soğutma ilavesi yapıldı.

Hocam belki saçma gelebilir ama daha önce kullandığınız sistem ile aynı işletim sistemi ile aynı sürümü deneyin.

Hangi çözünürlükte oynuyorsun? 1080p de darboğaz yapar, 2k da isen sistem parçalarında sorun vardır muhtemelen, Donanımında yani. Ama diğer oyunlarda da böylemi?

Öncelikle işlemcinin dahili ekran kartı ile oynamadığınıza emin olun. 7600 RTX 4070 Super'i rahatlıkla besleyebilir. Oyunda grafikleri yükseltin.
Onuda denedim. Pek fark etmedi.
Öncelikle işlemcinin dahili ekran kartı ile oynamadığınıza emin olun. 7600 RTX 4070 Super'i rahatlıkla besleyebilir. Oyunda grafikleri yükseltin.
Anakart ayarlarında onu göremedim.
Hangi çözünürlükte oynuyorsun? 1080p de darboğaz yapar, 2k da isen sistem parçalarında sorun vardır muhtemelen, Donanımında yani. Ama diğer oyunlarda da böylemi?
Düşük çözünürlükte oynuyorum. Darboğaz yapsın tamamda bu kadar düşmesi anlamsız. 5600 ve 3070ti de bu kadar düşme olmuyordu.

Hocam yeni eklediğin RAM in hali hazırda üzerinde olan ram ile frekans ve CL değeri uyuyor mu? Uyuyorsa bile onu çıkarıp tekrar bir dener misin?

Hocam yeni eklediğin RAM in hali hazırda üzerinde olan ram ile frekans ve CL değeri uyuyor mu? Uyuyorsa bile onu çıkarıp tekrar bir dener misin?
Sistemi ben aldığımda bu şekildeydi hangisi yeni bilmiyorumda eve geçtiğimde sırası ile tek tek denerim. Ramlari 1. slotta.

Geri
Yukarı