4070 Ti S ve i9 14900KF sistemde yüklenilen her şey yarıda kesiliyor

synyster16

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar bilgisayarimdaki her şey kendi kendi kapaniyor, bu once tarayicilarin hata verip kapanmasiyle basladi, simdi hiçbir şey yukleyemiyorum yukledigim seyler yarida kesilip iptal oluyor, sadece Steam'den bir seyler iniyor geri kalan her seyi tam yuklenicekken iptal oluyor format attim. Windows 10'a gectim hiçbir ise yaramadi Windows 10'dan 11'e gecmeye calisiyorum, o bile hata veriyor ve araklikli sekilde mavi ekran veriyor.
Sistem ozellikleri:
4070 Ti Super.
i9 14900 KF.
32 GB 6000 MHz RAM.
MSI Z270 anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Intel'in ve diğer haber sitelerinin açıklamalarına göre işlemcilerde oksidasyon sorunu varmış, yani bir BIOS güncellemesiyle çözülecek iş değil.

14. Nesillerde çözüldü diye biliyorum. Bence işlemcide sorun var arkadaş bir değiştirip baksın.

Mümkünse AMD geç yoksa yenisiyle değiştir. İşlemci bozulmaya başladıysa durduramazsınız. BIOS'la cartla curtla olmaz bu işler. Intel'in yayınlayacağı güncelleme daha bozulmamış işlemciler için.

Hocam inşallah ban yemem ama meraktan soruyorum. Eğer gerçekten dedikleri gibi sorun kalkarsa ve sorun görmemiş bir işlemcide güncelleme yaparsak sorun çözülecek mi?

Hocam son yazdığım yazıya bakabilir misin?

Dostum yazını gördüm işlemciyle alakalı bir şeye benzemiyor fakat yine de değiştirmekte fayda var. Intel işlemcileri revize edip yenilerini gönderiyor. Intel'de sorun olduğu için ilk akla gelen işlemci oluyor. Bu sorun ne kadar etkiler bilmiyorum belki yükteyken belki boşta.

14. Nesillerde çözüldü diye biliyorum. Bence işlemcide sorun var arkadaş bir değiştirip baksın.

İşlemcide zaten sorun o net de, Intel işlemcileri toplatmaycakmış. Parasına yazık olmuş olabilir yani.

Hocam inşallah ban yemem ama meraktan soruyorum. Eğer gerçekten dedikleri gibi sorun kalkarsa ve sorun görmemiş bir işlemcide güncelleme yaparsak sorun çözülecek mi?
Neden ban yiyesiniz ki?

İşlemcide zaten sorun o net de, Intel işlemcileri toplatmaycakmış. Parasına yazık olmuş olabilir yani.

Hocam bu o sorunla ilgili değil işlemci direk bozulmuş. O sorunlar bir süre sonra ortaya çıkıyor.

Donanımsal bir sorun varsa çözülebileceğini sanmıyorum. Intel yazılımla alakalı olduğunu söyledi. Başta anakart üreticileri fazla voltaj verince Intel anakart üreticilerinin suçu, önerdiğimizin üstünde voltaj veriyorlar diye suç atmıştı. Anakartlara BIOS güncellemesi geldi. Ama sorun işlemcinin kendisinin fazladan voltaj istemesiymiş tabii yersen. Donanımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Yazılımla alakalı olsaydı Intel bu zamana kadar çözerdi diye düşünüyorum. Büyük ihtimal Intel başlarda bozuk işlemci sattı, sonra revize ettiler işlemcileri.

Hocam Intel'in ve diğer haber sitelerinin açıklamalarına göre işlemcilerde oksidasyon sorunu varmış, yani bir BIOS güncellemesiyle çözülecek iş değil.

Maalesef ki hata gercekten islemcide sanirim aldigim yere mail attim ve artik Intel islemci kullanmak istemiyorum dedim AMD ile degistirip degistiremiyeceklerini sordum cevap bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı