4070 Ti Super ömrü ne kadar?

Ömer S

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4070TiSuper
AMD Ryzen 5 7600X
ASUS PRİME B650M-A WIFI II
7600X işlemci ile kullanıyorum. Daha 1-2 ay oldu alalı. 2K monitör var. Şimdi forumda bazı arkadaşlar 2K ile o kartın ömrü 2-3 yıl zorlasan 4 olur falan yazmışlar. Anlam veremedim yani bu kadar kısa mı ömürleri bu cihazların? Yüksek grafiklerde oynuyorum. Zaten en ağır oyun GTA 5. mezuna bıraktığım için bu sene güzel oyunlar almadım zaten ateş pahası. E ben şimdi tıp kazanırsam bu kart ( ya da diğer aksamlar) beni 6 sene götürmeyecek mi? Zaten önümüzdeki 1 sene oyun oynamayacağım. Sadece YouTube'dan ders videoları.

7600X işlemci ile kullanıyorum. Daha 1-2 ay oldu alalı. 2K monitör var. Şimdi forumda bazı arkadaşlar 2K ile o kartın ömrü 2-3 yıl zorlasan 4 olur falan yazmışlar. Anlam veremedim yani bu kadar kısa mı ömürleri bu cihazların? Yüksek grafiklerde oynuyorum. Zaten en ağır oyun GTA 5. mezuna bıraktığım için bu sene güzel oyunlar almadım zaten ateş pahası. E ben şimdi tıp kazanırsam bu kart ( ya da diğer aksamlar) beni 6 sene götürmeyecek mi? Zaten önümüzdeki 1 sene oyun oynamayacağım. Sadece YouTube'dan ders videoları.

4 seneden fazla götürür tahminim 6 eğer GTA 5 en ağır oynadığın oyunsa o ekran kartını alma. RTX 4060 Ti bile iş görüyor GTA 5 için.

Merak etme, bu kartların termal bakımları yapıldığı taktirde 20 yıl bile dayanacak şekilde üretiyorlar.

Fakat bu kartın gücü teknolojinin gelişmesine yetişemeyebiliyor, o noktada 2K değil 1080p olarak oyunları oynarsın.

kanka kullanım şekline göre değişir ama bunu şöyle anlatıyım en yüksek grafiklerde vb oynarsan 3 5 yıl gider dediğim gibi kullanım şekline göre değişir

Ömrü derken nedir yani 4 yıl sonra elinde patlar yanar mı diyorlar yoksa 4 yıl sonra güç olarak yetersiz kalır falan mı? Şu anki ve gelecekteki teknolojiyle bu kartın minimum ömrü 5 yıl grafik gücü olarak. Belki ileride 2K için yetersiz kalır fakat 1080P'yi de unutmayalım.

4 seneden fazla götürür tahminim 6 eğer GTA 5 en ağır oynadığın oyunsa o ekran kartını alma. RTX 4060 Ti bile iş görüyor GTA 5 için.
Dediğim gibi GTA 5 oynamak için almadım bilgisayarı zaten. Elimde oyun yok mezun senem olduğu için de bu sene oyun almama gerek olduğunu düşünmedim. Şehir dışına çıktım birkaç haftalığına. O süreçte elimde olan oyunları oynadım. Üniversiteyi kazanırsam iyi oyunlar oynayacağım. Korsan da çare ama kesinlikle bu bilgisayara virüs bulaştırmak istemiyorum.

O kadar da değil. Oyunlar genelde en çok kullanılan donanimlara göre gelistiriliyor. Elindeki kart 2K Ultra 60 FPS üstü 3 sene daha rahat götürür, bir sonraki 3 sene için ufak ayar kismalar gerekebilir ama bu dediğim 60 FPS üstü için. Kontrol senin elinde olacak. Ultra hastası olmamak lazım. Grafikler üzerinde çok fazla etkisi olmayan ama performansı çok düşüren ayarları biraz dusurdugumuzde bile 20-30 FPS kazanabiliyoruz.

Son düzenleme:
Dediğim gibi GTA 5 oynamak için almadım bilgisayarı zaten. Elimde oyun yok mezun senem olduğu için de bu sene oyun almama gerek olduğunu düşünmedim. Şehir dışına çıktım birkaç haftalığına. O süreçte elimde olan oyunları oynadım. Üniversiteyi kazanırsam iyi oyunlar oynayacağım. Korsan da çare ama kesinlikle bu bilgisayara virüs bulaştırmak istemiyorum.
Tamam anladım çok detaya inmene gerek yok beni ilgilendirmiyor, ben sadece GTA için oynayacağını zannettim. 6 sene oyunları akıcı düzeyde oynatır diye düşünüyorum, eğer ömürden kastınız cihazın yaşam süresiyse öyle kolay kolay kendiliğinden olucek cihazlar değil bunlar.

Kullanım şekline bağlı 6 yıl da götürür 10 yıl da. Ayar düşürmek ve yeni gelen DLSS, FSR gibi olaylar ile kartların ömürleri çok fena uzadı.

2K 3-4 yıl götürür evet fakat ayarları 1080P'ye düşürebilirsin ileride. Ayrıca hocam siz bence sınav senenizde almakla hata etmişsiniz bile. Bence bilgisayarınıza 1 yıllığına elveda deyip YKS'ye odaklanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı