4070 Ti Super sistemi açınca görüntü gelmiyor

yilmazunal

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Bilgisayarımda herhangi bir sorun yokken çalıştırdığımda görüntü alamamaya başladım. Başlarda resetleyip tekrar çalıştırdığımda görüntü geliyordu ve hiçbir sorun yokmuş gibi kullanıyordum. Sonraları bu reset sayıları giderek arttı ve en sonunda da hiç görüntü alamamaya başladım (çevre birimleri de çalışmıyor). Daha önce yaşadığıma benzer bir durum yaşayan oldu mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Not: Bilgisayar işlemcim gears 5 oyununun açılış ekranında yüksek işlemci kullanımı yüzünden 100 dereceyi gördü ve sorunun bundan sonra olmaya başladığını düşünüyorum.

Denediğim yollar: RAM'lerin yerini değiştirmek, parçaların soketlere giren kısımlarını silgi ile silmek, farklı işlemciler denemek, farklı ekran kartı denemek, kısa devre ya da çok ısınmaya bağlı yanık izi aramak...

PC bileşenleri:
  • Ekran kart: Galax 4070 Ti Super.
  • İşlemci: Intel i7 14700KF.
  • Anakart: Gigabyte B660M DS3H AX DDR4.
  • RAM'ler: Corsair vengence 3600MHz DDR4 CL16 8x2GB.
  • PSU: Corsair RM750X.

Farkli ekran karti denediginizde sonuc ne oldu?

Farkli ekran karti denediginizde sonuc ne oldu?
Değişen bir şey olmadı. Son olarak Qflash bios update yapmaya çalıştım, anakartta hiçbir bileşen takılı değildi sadece 8 pin güç girişi bağlıydı yine de çalışmadı. PSU fanı ilk çalıştırdığımda dönüyor sonra duruyor. Sorunun ya anakartta ya da psu da olduğundan eminim artık.

Değişen bir şey olmadı. Son olarak Qflash bios update yapmaya çalıştım, anakartta hiçbir bileşen takılı değildi sadece 8 pin güç girişi bağlıydı yine de çalışmadı. PSU fanı ilk çalıştırdığımda dönüyor sonra duruyor. Sorunun ya anakartta ya da psu da olduğundan eminim artık.
PSU gibi gorunuyor. Anakart bozuk olsa da PSU'nun guc iletmeye devam edecegini dusunuyorum sahsen ama sizde duruyormus.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı