4133MHz RAM 2666MHz'de çalışıyor

yiyitc5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 980 ekran kartı
asus rog strix b550f gaming
ryzen 5 3600
32gb ram
XPG Spectrix D60G 8 GB RAM'lerden kullanıyorum bilgisayarımda 4 tane takılı 4133MHz olmasına rağmen 2666MHz de çalışıyor birkaç video izledim BIOS üzerinden profile 1 yapınca MHz artıyor dediler fakat profile1 yapınca bilgisayarım açılmıyor BIOS kendini sıfırlıyor.
Anakartım ASUS ROG STRIX B550F Gaming Wi-Fi II.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 slot RAM takılı olması bu tarz sebeplerden dolayı pek tavsiye edilmiyor. 2 tanesini çıakrtıp deneyin. 2. ve 4. slot takılı kalsın.

4 slot RAM takılı olması bu tarz sebeplerden dolayı pek tavsiye edilmiyor. 2 tanesini çıakrtıp deneyin. 2. ve 4. slot takılı kalsın.

Kalan 2 RAM'i hiç kullanmayacak mıyım?

Tüm sisteminizi yazarmısınız. Genelde tüm parçalar zincirin en yavaş halkası hızında çalışır.

4 RAM takıldığında hız düşer. Genelde anakartın özelliklerinde yazar.

Sebebi bu.

Tüm sisteminizi yazar mısınız? Genelde tüm parçalar zincirin en yavaş halkası hızında çalışır.

Gameforce 600watt Power
ASUS GTX 980 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
XPG Spectrix D60G 8x4 RAM.
Samsung 500GB M.2 SSD.

Açıklama yapabilir misiniz?

Gameforce 600watt Power
ASUS GTX 980 4 GB ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
XPG Spectrix D60G 8x4 RAM.
Samsung 500GB M.2 SSD.

Açıklama yapabilir misiniz?
Teknik özellikleri kenara bırakırsak 4 slot kullanıldığında slotlar arasında parazitlenme sebebi ile mhz de düşme yaşanıyor. Sizde olan bu görünüyor.

Teknik özellikleri kenara bırakırsak 4 slot kullanıldığında slotlar arasında parazitlenme sebebi ile MHz de düşme yaşanıyor. Sizde olan bu görünüyor.

Arttırmanın bir yolu yok mudur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…