42 kiloda askerlik yoklaması yaklaşırken ne yapılmalı?

Toplumun askerlikten muaflara nasıl baktığını bilmiyorum ama bence bu kadar bedellinin olduğu bir yerde normal bakmamanın aptallıktan başka birşey olmadığını düşünüyorum. Sağlığı yerinde insanlar parası var diye yapmıyorken sağlığı yerinde olmayan insanları mahalle baskısına almak saçmalık. Soruna gelince muafiyet almak sandığın kadar olmayabilir. Bazı doktorlar uğraşmamak için ya da umursamadıklarından seni askerliğe yollarlar ve böylece işi tskya havale ederler. Askeri doktorlar elbette yardımcı olur ama işte birkaç hafta boyunca askerlikte kalırsın. Bu yüzden öğrencilik daha mantıklı.

Seni o kiloyla askere almazlar. Erteleme verirler. Birkaç ertelemenin sonunda muaf olursun. Burada askerlik edebiyatı yapanların gazına gelme. Hayatının en boş 6 ayını geçirirsin. Hele sivilde düzenli, kaliteli bir hayatın varsa daha da çekilmez olur orası. Toplum baskısı filan da hikaye. Bu toplum, düşünceleri ciddiye alınacak kadar eğitimli kişilerden oluşmuyor. Şu anda kendini biraz yetiştirmiş herhangi birisi bedelli gidiyor zaten. Kimsenin bu durumu umursadığı yok. Kurumsal bir firmanın askerliğinle ilgili umursayacağı tek şey askere gidersen eleman açığı oluşmasıdır. Onlar için askerliği 6 ay yapmışsın, bedelli yapmışsın, muaf olmuşsun fark etmez. Hatta firmada kilit bir elemanın bedelli askerlik yapmasını ister bir an önce işine dönsün diye. Bedellilere laf sallayan tipler de genelde parası olmadığı için mecburiyetten 6 ay yapıp çamur atan fesatlardan oluşuyor. Aklı başında olup 6 ay yapan birisi bile dünyanın en boş işi olduğunu söyler. 6 ay izmarit toplayıp boş tüfekle yalandan nöbet tutan adamlar sen muafsın diye sana erkeklik taslayacaksa o tarz ortamlarda takılma. Değersiz fikirleri ciddiye alıp değerli vaktini heba etme.

Seni o kiloyla askere almazlar. Erteleme verirler. Birkaç ertelemenin sonunda muaf olursun. Burada askerlik edebiyatı yapanların gazına gelme. Hayatının en boş 6 ayını geçirirsin. Hele sivilde düzenli, kaliteli bir hayatın varsa daha da çekilmez olur orası. Toplum baskısı filan da hikaye. Bu toplum, düşünceleri ciddiye alınacak kadar eğitimli kişilerden oluşmuyor. Şu anda kendini biraz yetiştirmiş herhangi birisi bedelli gidiyor zaten. Kimsenin bu durumu umursadığı yok. Kurumsal bir firmanın askerliğinle ilgili umursayacağı tek şey askere gidersen eleman açığı oluşmasıdır. Onlar için askerliği 6 ay yapmışsın, bedelli yapmışsın, muaf olmuşsun fark etmez. Hatta firmada kilit bir elemanın bedelli askerlik yapmasını ister bir an önce işine dönsün diye. Bedellilere laf sallayan tipler de genelde parası olmadığı için mecburiyetten 6 ay yapıp çamur atan fesatlardan oluşuyor. Aklı başında olup 6 ay yapan birisi bile dünyanın en boş işi olduğunu söyler. 6 ay izmarit toplayıp boş tüfekle yalandan nöbet tutan adamlar sen muafsın diye sana erkeklik taslayacaksa o tarz ortamlarda takılma. Değersiz fikirleri ciddiye alıp değerli vaktini heba etme.

Tıp istediğim için 60K'den mezuna bıraktım doktoru işe almayacaklarına da pek sanmam çürük çıktım diye.
Askerlik edebiyatı yapanların gazına gelmiyorum, şu an gidiyorum desem almayacaklarını ağız birliğinizle öğrendim.
Öğle arası bitsin askerlik şubesine giderim (yürüyerek 5 dk uzaklıktayım kütüphaneye gelmişken aradan çıkarırım) boy kilo ölçülür ve ertelenir önümüzde ki 1 yıl ve üniversite hayatım boyunca rahat olurum sonrasını da o zaman düşünürüm ya yine kilodan dolayı askere almazlar ya da bedelli yaparım TUS ve sonrasına 6 ay geç başlayamam pratisyen olmak da istemem (pratisyen doktor istemiyorum diyen hastalara maruz kalıp üzülürüm)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı