4200TL GTX 1060 Sistem

Herkesten güzel tavsiyeler ve bilgiler gelmiş. Hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için. GCN hocam verdiğiniz linki de inceledim. Benim için oldukça bilgilendirici oldu. Aslında fiyat kısıp bir sistem toplamak pek içime sinmiyordu. Acil almak istememin en mühim sebebi, bir programı mevcut bilgisayarımda kullanamıyor olmam ve bir proje üstüne çalışmak zorunda olmamdı. Toplama amacım, başta da belirttiğim gibi hem oyun hemde belli programları kullanmaktı. Lafın kısası;

Şu an da mevcut bilgisayarıma ihtiyacım olan programı kurabildim. Ve bir süre daha beni idare edecek gibi görünüyor. En azından dolar kuru düşer yada qrtizon'un dediği gibi yeni mimarilerin gelmesiyle daha avantajlı olabilir. Maddi durumumu tekrar başlıkta ki seviye ye toparlayana kadar beklemeye karar verdim şimdilik. Bu bağlamda sanki bu iş biraz yılan hikayesine dönmüş ve sizleri boşuna uğraştırmışım gibi oldu. Bunun için kusura bakmayın lütfen. Ayrıca ben konudan bilgilenme anlamında çok yararlanmış oldum. Alacağım zaman, bu konu altında tekrardan sizlere danışarak bir sistem toplayacağım. Bu sırada forumu da daha iyi inceleyip bilgi sahibi olmakta yararlı olacak benim için.

Herkese iyi forumlar dilerim.

Dreamsparkı araştırdım fakat anlamadım. Windows 10 pro kurulu bende lisans alıcam yada eski laptopda windows 7 home keyi var onla birşeyler yapabilir miyim? Kardeşim öğrenci mühendislik öğrencisi bir açıklayan olabilir mi dreamspark olayını?

Arkadaşlar tekrardan herkese selamlar. Geçen sene bu konuyu açıp sistem tavsiyesi almıştım sizlerden. Farklı bir konu açıp kirlilik yaratmamak açısından tekrardan buradan yazacağım.

Çeşitli nedenlerden ötürü alamadığım sistemi şimdi almayı planlıyorum. Şu şekilde bir sistem oluşturdum.

Şu an için 4400TL kadar bir limitim var. Bu bileşenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sıralar parça fiyatları çok yüksek. Ve artık çokta düşecek gibi değil. İnventus'un yaptığı bu indirimi kaçırmadan almak istiyorum. Ekran kartını özellikle yazmadım. İstediğim modeller hem piyasa da yok şuan hemde gereksiz bir pahalılık söz konusu. Dolayısıyla ekran kartıyla şuan için işim yok. Daha sonradan iyi bir model ekleyeceğim.

Anakartı Asus yazmamın bir sebebi de, coffee lake işlemci ile alındığında para iadesi kampanyası. 160TL kadar oradan avantajım olacak. Güç kaynağı olarak şunu düşünüyorum;

FSP Hydro G 700, 700W, 80+ Bronze, Aktif PFC, 13.5 cm Fan, Güç Kaynağı

Sizlerin görüşleri ve tavsiyeleri nedir?

Dosya Ekleri

• i5 8600k final.png
    i5 8600k final.png
    66,9 KB · Görüntüleme: 63
RAM'e 15 TL fazla ver RGB 3000 MHz al. 3200 ile 3000 MHz arasında ahım şahım fark yok ama görsellikte RAM'ler RGB olursa sistem daha şık görünür. Soğutucu olarak X52 alamıyorsan bunun gibi güçlü hava soğutucu alsan pek bir şey kaybetmezsin. Diğer parçalarda sıkıntı yok.

Arkadaşlar tekrardan herkese selamlar. Geçen sene bu konuyu açıp sistem tavsiyesi almıştım sizlerden. Farklı bir konu açıp kirlilik yaratmamak açısından tekrardan buradan yazacağım.

Çeşitli nedenlerden ötürü alamadığım sistemi şimdi almayı planlıyorum. Şu şekilde bir sistem oluşturdum.

Şu an için 4400TL kadar bir limitim var. Bu bileşenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu sıralar parça fiyatları çok yüksek. Ve artık çokta düşecek gibi değil. İnventus'un yaptığı bu indirimi kaçırmadan almak istiyorum. Ekran kartını özellikle yazmadım. İstediğim modeller hem piyasa da yok şuan hemde gereksiz bir pahalılık söz konusu. Dolayısıyla ekran kartıyla şuan için işim yok. Daha sonradan iyi bir model ekleyeceğim.

Anakartı Asus yazmamın bir sebebi de, coffee lake işlemci ile alındığında para iadesi kampanyası. 160TL kadar oradan avantajım olacak. Güç kaynağı olarak şunu düşünüyorum;

FSP Hydro G 700, 700W, 80+ Bronze, Aktif PFC, 13.5 cm Fan, Güç Kaynağı

Sizlerin görüşleri ve tavsiyeleri nedir?

Güç kaynağı kalitelidir üzmez. Sistemi AMD Ryzen tabanlı yapıp anakart ve işlemciden edeceğiniz kar ile ekran kartını GTX 1070 yaparsanız daha iyi olacağı kanaatindeyim.

RAM'e 15 TL fazla ver RGB 3000 MHz al. 3200 ile 3000 MHz arasında ahım şahım fark yok ama görsellikte RAM'ler RGB olursa sistem daha şık görünür. Soğutucu olarak X52 alamıyorsan bunun gibi güçlü hava soğutucu alsan pek bir şey kaybetmezsin. Diğer parçalarda sıkıntı yok.

Teşekkür ederim hocam. Dikkate alacağım. Soğutucuya bakayım bir daha.

Güç kaynağı kalitelidir üzmez. Sistemi AMD Ryzen tabanlı yapıp anakart ve işlemciden edeceğiniz kar ile ekran kartını GTX 1070 yaparsanız daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Aslında Ryzen'i çok düşündüm. Ama bana çok sıcak gelmedi bazı nedenlerden. Evet ciddi bir fiyat farkı söz konusu oluyor Ryzen tabanlı sistemde. Ama bu Ryzen'ler genelde çok çekirdeği kullanan program ve oyunlar ve çok yüksek çözünürlüklerde farkını ortaya koyuyor diye biliyorum.

Uzun vadede 2k 4k gibi yüksek çözünürlüklerle pek işim olmayacak. Bir başka nedende oyunlarla da aram iyidir. Ama daha çok Xplane 11 gibi simülatörlerle işim olacak. Bunlarda İntel daha yüksek performans veriyor. Tercihimi biraz da bundan dolayı İntel'den yana kullandım.

Bu arada arkadaşlar, lisanslı windows işini araştırdım. Daha önce ki mesajlar da tavsiye edilen Dreamspark üzerinden lisans edinmeyi denedim. Üniversitenin bu sisteme üyeliği olmadığından lisans edinemedim. Biraz araştırma sonucu;

Windows 10 Professional Satın Al - %93’e Varan İndirimlerle Satış

40-50tl civarına Windows 10 Pro lisansı satan böyle yerler var. Açıkçası güvenilir mi bilmiyorum.
Bu konuda bilgisi olan varmıdır? Yada fazla para harcamadan bu lisans olayını nasıl halledebilirim?

Ryzen çoğu uygulamada şuan bile pek optimize edilmiş değil ama yeni oyun ve uygulamalarda performasını kanıtlıyor. Windows işine para kaptırmak istemiyorsan sana Windows Home anahtarı yazıyım: TX9XD 98N7V 6WMQ6 BX7FG H8Q99. Olmazsa başka yöntemlerle de Windows'u bedavaya indirebilirsin.

Ryzen çoğu uygulamada şuan bile pek optimize edilmiş değil ama yeni oyun ve uygulamalarda performasını kanıtlıyor. Windows işine para kaptırmak istemiyorsan sana Windows Home anahtarı yazıyım: TX9XD 98N7V 6WMQ6 BX7FG H8Q99. Olmazsa başka yöntemlerle de Windows'u bedavaya indirebilirsin.

Teşekkür ederim hocam. Hemen bakıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı