420mm sıvı soğutucu önerisi

Frennzy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

Yeni kasa aldım. 420mm sıvı soğutucu destekliyor. Şu an kullandığım sıvı soğutucu Arctic Freezer II 240. çok memnunum ama 420 mm almak istiyorum.

İşlemci Ryzen 5 5600X biliyorum fazla gelir ama boşluk kalsın istemiyorum üst panelde.

Arctic Liquid Freezer II - 420 ARGB.
Arctic Liquid Freezer III - 420 ARGB.

Hangisini almalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic Liquid Freezer II - 420 ARGB.
Arctic Liquid Freezer III - 420 ARGB.

Ben de geçen sene lf 3 yeni çıktığı zamanlar bu ikilemde kalmıştım. Forumdan çoğu arkadaş LF2'nin Intel işlemciler için daha uyumlu olacağını, LF3'un bir süre sonra soğutma bloğu tarafından yenileneceğini söylemişlerdi. O durum gerçekleşti mi bilmiyorum. Ben lf 2 420mm kullanıyorum ve gayet memnunum. Bu arada kasanız 420mm destekliyor olabilir ama lf serisinin radyatörleri çok kalın. Dolayısıyla 420mm destekleyen kasalara bile sığmadığı oluyor. Örneğin ben Lian Li Lancool 3 kasa aldım radyatörü kasanın üstüne monte ettiğim zaman radyatör RAM ve anakartın soğutucu bloğuna denk geliyordu. Dolayısıyla mecburen radyatörü kasanın önüne dik yerleştirdim. Bilginiz olsun.

Ben de geçen sene lf 3 yeni çıktığı zamanlar bu ikilemde kalmıştım. Forumdan çoğu arkadaş LF2'nin Intel işlemciler için daha uyumlu olacağını, LF3'un bir süre sonra soğutma bloğu tarafından yenileneceğini söylemişlerdi. O durum gerçekleşti mi bilmiyorum. Ben lf 2 420mm kullanıyorum ve gayet memnunum. Bu arada kasanız 420mm destekliyor olabilir ama lf serisinin radyatörleri çok kalın. Dolayısıyla 420mm destekleyen kasalara bile sığmadığı oluyor. Örneğin ben Lian Li Lancool 3 kasa aldım radyatörü kasanın üstüne monte ettiğim zaman radyatör RAM ve anakartın soğutucu bloğuna denk geliyordu. Dolayısıyla mecburen radyatörü kasanın önüne dik yerleştirdim. Bilginiz olsun.

Anladım teşekkür ederim uyardığınız için. Şu an da kullandığım kasa DeepCool CH560 850W 80+ Gold kasa.

Anladım teşekkür ederim uyardığınız için. Şu an da kullandığım kasa DeepCool CH560 850W 80+ Gold kasa.

Kasanızın maksimum radyatör desteği üst veya önde 360mm olarak gözüküyor.

1739533816775.png

Pc part picker sitesinde tamamlanmış sistemlerin fotoğraflarına baktım da sanırım bir tane Arctic kullanan buldum.

1739534113555.png

1739534153758.png

1739534180496.png

Yani kasan bunlardna biriyse eğer 360mm Arctic sığacak gibi duruyor.

BU arada yine de garanti veremiyorum çünkü bazı anakart ve ram modellerinde çıkıntılar veya konumlar biraz farklılık gösterebiliyor. O nedenle 2 3 mm ile sığmadığı zamanlar olabiliyor. Belki, kasada birkaç şeyi eğmen veya kesmen de gerekebilir :D Ama fotoğraflardan görüldüğü üzere sığması kuvvetle muhtemel.

Geri
Yukarı