43.000 TL Sistem Önerisi

Bütçe
43.000

Ugurcam19

Kilopat
Arkadaşlar hayırlı günler öncelikle. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. 40.000 maksimum 43.000 liraya kadar çıkabilecek bütçem var. Hazır sistem almak istiyorum internette dolaşırken shark 7a-RTX sistemini gördüm sizce bu sistem alınır mı? Amacım oyun oynamak, video izlemek ve ödev yapmak. Bu sistemi yükselterek almam gerektiğini okudum forumlarda ama sizden de yardım almak istedim. Yükseltilmiş halini yükledim. Tavsiyelerinize açığım. Bu arada AMD'ya da NVIDIA gibi bir takıntım yok bütçeme uygun olanı alırım. Her türlü önerilerinize açığım.

Dosya Ekleri

• IMG_8998.jpeg
    62,9 KB · Görüntüleme: 66
CPU dahil değil ve 42K civarinda tutmuş parça parça alsaniz 38k tutar ayrıca RAM'i tek modül almak AM5 sistem için topladığın sistemin performasının %30'ını çöpe atmak demek.

CPU dahil değil ve 42K civarinda tutmuş parça parça alsaniz 38k tutar ayrıca RAM'i tek modül almak AM5 sistem için topladığın sistemin performasının %30'ını çöpe atmak demek.
Çok pardon üstte kalmış cpu. Sistemde 7500f işlemci var.

O zaman fiyat gayet makul yukardaki parçaları cpusuz olarak akakçeden toplasan 38000 TL ediyor. cpuyada 6k desen 44K bir fiyat olcak siz 42K ya alabiliyorsanız o paraya gayet güzel bir sistem.

O zaman fiyat gayet makul yukardaki parçaları cpusuz olarak akakçeden toplasan 38000 TL ediyor. cpuyada 6k desen 44K bir fiyat olcak siz 42K ya alabiliyorsanız o paraya gayet güzel bir sistem.
Çok teşekkür ederim. Yükseltmem gereken parçalar var mıdır? Kasa ve psu idare eder mi? Bir de dediğiniz gibi 8x2 yapıcam ramleri.

Bu sisteme 550-600W'lık bir güç kaynağı bile yeter. Yükseltme olarak kullanım senaryosuna göre 16 çekirdekli 32 sanal çekirdekli CPU takılabilir GPU'da zaten sınır yok 750watt ileriye dönük yükseltmeyi karşılar. Ayrıca almışken 2X 16 GB RAM alın derim sonradan uğraşmamak adına.

Anakartta bellek yuvası 2 adet(max 96 gb), OC desteği yok ve PCI 4.0 (1 adet) yetersiz diyorsanız bir üst anakart alabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam teşşekkür ederim. Bir sistem daha atsam bakar mısınız ?

Hocam 3 bin tl daha çıkamam maalesef öneriniz için teşekkür ediyorum . İkinci attığınız sistem güzelmiş ona bir de hava soğutma alırım ben tam olur o zaman. Ama ekran kartı modeli sıkıntı yaratır mı önerir misin o modeli?

Hocam model hakkında çok bir fikrim yok hocam forumda bu konular var araştırıp bakmanızı öneririm çat diye almayın net bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…