43" LG televizyon iyi midir?

Emma Stone

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
5.698
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün AVM'ye gittim. Zaten aklımda TV almak vardı. CarrefourSA'ya uğradım birkaç şey almak için. Sonra TV bölümüne gittim. LG'nin 43" 4K Smart TV'si internette 5000-5200 bandında iken orada 4899₺ idi. Ben de aldım. Ekranı küçük gelebilir mi? LG bu konuda nam salmış bir marka olduğu için gözüm kapalı aldım. Vestel vb. markaların aynı fiyata 50-55" TV'leri var. Arada boyut haricinde epey fark var mı? Yani kısaca 43" LG almak yerine, 50-55" Vestel vb. markalar mı almalıydım?
Aldığım ürün: LG 43UN73006LC.APDZ UN73 43 inç 4K Smart UHD TV : Amazon.com.tr: Elektronik
Not: Bütçe en fazla 5200₺ idi.
 
Son düzenleme:
İsteyen bana kızabilir ama TV alırken eğer kullanacağın oda çok küçük değilse ekran boyutu > diğer özellikler. Bütçe kısıtlıysa kriterlerin en başına ekran boyutunu koyarım.


Çok dandik olmadığı sürece büyük ekran tercih etmek bence de mantıklı.

Büyük bir salon için 55 inç LG 55Nano796 aldım geçen sene. Herkes çok büyük olur falan dedi. Salona koyduk küçücük kaldı 🤣

Demem o ki, @Emma Stone odanız büyük ise 43 inç çok küçük kalabilir. Küçük bir odaya kuruyorsan muhtemelen LG olan daha mantıklı bir tercih.
 
Koyacağım oda küçük. Sırf bu yüzden de küçük tercih ettim diyebilirim aslında. Büyük bir odamda var. Oraya da almayı düşünüyorum lakin fiyatlar ortada. Alacak bütçe de yok gibi. Duruma göre her iki odaya da koyabilirim. Bu yüzden sordum zaten. Bakalım bir gelsin. Büyük ekran, kalitesiz marka alacağıma küçük ekran, marka alırım gibi bir algı oluştu bende televizyon araştırırken. Küçük odada gayet mütevazi durur gibi lakin büyük odayı hiç bilemem.
 
Büyük ekran, kalitesiz marka alacağıma küçük ekran, marka alırım gibi bir algı oluştu bende televizyon araştırırken. Küçük odada gayet mütevazi durur gibi lakin büyük odayı hiç bilemem.
Bu algı pek doğru değil. Odaya göre tercih yapmanız gerek. Sizin odanız için doğru tercih olmuş ancak büyük bir salona aldığınızda uzaktan küçük televizyonu izlemek işkence gibi oluyor.

Mesela salonumda televizyone en yakın koltuğa uzansam bile "eh be keşke 65 olsaymış" diyorum. 43 falan olsaydı mümkün değil uzak köşelerdeki kanepelerden izlenmezdi. Misafir falan gelince hep beraber televizyonun önüne otururduk herhalde 🤣

Oda boyutu önemli bir unsur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı