444 puan ile burs alır mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sınava 2011'de girdim o zaman 100.000 kişiye veriyorlardı diye biliyorum. Alaçam/Samsun'da bir arkadaşım vardı benden daha yüksek puan almıştı ama kazanamamıştı bursu. Merkezi yerlerde olanlara öncelik tanıyorlar sanırım. Çok karışık bir sistem, öyle bir sistem ki sistemi açıklasalar bile 50 kere daha araştırman gerekiyor anlaman için.

İstanbul'da oturuyorum :) Yanlışlık olup bana burs vermedilerse, sonradan bana vermeniz gerekiyor diyerek dilekçe verip kazanırsak, eski senelerin parasını alabiliyor muyuz acaba :) Demin hesapladım 4000 TL civarı tutuyor, acaba verirler mi yav :) Öyle paraya meraklı birisi değilim ama ihtiyacım yok da değil :)

Benim bildiğim puana göre değil. Örneğin: Sen 444 aldın başkası 443 eğer senin durumun ondan iyi ise ona verirler. (Yanlış olabilir)

Bilmiyorum ki ben de tam olarak. Okulda dediler bursluluk sınavı var diye bizim de aylık gelirimiz 1500 TL, emekli maaşı zaten. 1 yıllık gelirin kişi başına düşen para 5.000 TL'yi geçmiyordu, ben de girdim sınava, kazanmışım. Çok fazla araştırmadım. Sanırım bir daha, bir daha girebiliyoruz sınava. Alamasaydım bursu bir daha ki sene gene girerdim. Zaten o zamanlar küçüktüm bilmiyordum bir şey. Bursu alınca da hiç ilgilenmedim böyle şeylerle.
Benim bildiğim puana göre değil. Örneğin: Sen 444 aldın başkası 443 eğer senin durumun ondan iyi ise ona verirler. (Yanlış olabilir)
Yukarı da dediğim gibi ailenin aldığı aylık maaşın 1 yılda kaç lira aldığını hesaplayıp kişi başına düşen yıllık ya da aylık geliri hesaplıyorlar. Bu para 5000 TL den fazla ise burs sınavına zaten giremiyorsun. Ama bu para bir ailenin 1000 TL diğerinin 2000 TL ise belki bu durumda, gerekli hesaplamalarda 1000 TL çıkan çocuğa verirler bursu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı