Geçen gün aynı konuyu ben açtım. Bu iki laptoptan ikisini satın almayı düşündüm. Sonra YouTube'da birkaç yoruma denk geldim. 4060'ın 2K ekranı hiçbir şekilde besleyemediğini, 1080p'ye düşürürsen yani Full HD'ye çevirdiğinde görüntünün çamur gibi olacağını söyleyenler vardı. Hatta yorumu direkt kopyalayayım sana:
"2K ekranı 1080p'ye düşürürsen pikseller tam kapatmaz, bu yüzden de görüntü bulanıklaşır. Bu bulanıklaşma oyundan oyuna değişir; bazı oyunlarda çok belli olurken bazılarında daha az fark edilir ama kesinlikle bir Full HD kalitesinde görüntü alamazsın. 4K ekranı 1080p'ye düşürürsen görüntüde bozulma olmaz. Mobil 4060, 4070 gibi kartlar ise Full HD ekranın kartlarıdır."
Ve bir diğer yorum:
"Çözünürlüğün yüksek olması sebebiyle hem VRAM hem de performans sorunu yaşayacaksın. Çözünürlüğü düşüreyim desen ekran çamur gibi gözükecek. Mecburen düşük grafiklerde oynayacaksın çünkü 4060 açıkça 1080p kartı. 4080 harici 2K önermem."
Böyle yorumlar gördükten sonra vazgeçtim. Bu sitede herkes bu modelleri çok övüyor ama böyle gerçekler de var. Az kalsın alıyordum ben de. Yine de tabi karar senin.