45 bin TL'ye kadar 4K OLED monitör önerisi

Bütçe
40 bin TL civarı

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Arkadaşlar selamlar; yeni toplayacağım sistem için kendime 4K OLED 240Hz bir monitör arıyorum. Biraz araştırma yaptım ama net bir kanıya varamadım. Bütçe 45 bin TL'ye kadar, daha da üzerine çıkamam.

Ben bu monitörü beğendim fakat fazla bilgi sahibi değilim. QD-OLED olması, G-Sync destekli olması vesaire hoşuma gitti fakat dediğim gibi; fazla da bilgi sahibi değilim.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

@bluerr bu konuda bilgine güvendiğim için etiketliyorum hocam.

Bu baya iyiymiş aslında, sadece 27 inch olması biraz sıkıntı. Yeterli olur mu yoksa az mı gelir bilemedim.
Buna da çok bakmıştım, 2024 modeli ile arasında yaklaşık 7.000 TL fark var ve özelliklerine baktığımda QD-OLED olması dışında bir fark göremedim. Ek olarak bunda diğerinin aksine hoparlör de yok.

Bu bayağı iyiymiş aslında, sadece 27 inch olması biraz sıkıntı. Yeterli olur mu yoksa az mı gelir bilemedim.

Buna da çok bakmıştım, 2024 modeli ile arasında yaklaşık 7.000 TL fark var ve özelliklerine baktığımda QD-OLED olması dışında bir fark göremedim. Ek olarak bunda diğerinin aksine hoparlör de yok.

G81Sf'nin 27inç versiyonu 4.nesil panel kullanıyor. Ayrıca önceki nesil G80SD'den daha agresif bir mat kaplamaya sahip. G80SD de TV özellikleri varken G81sf de yok.
32inç versiyonu ise 3.nesil panel kullanıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G81sf’nin 27inç versiyonu 4.nesil panel kullanıyor. Ayrıca önceki nesil G80SD’den daha agresif bir mat kaplamaya sahip.

32inç versiyonu ise 3.nesil panel kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Garip, aralarında da az buz değil 9 bin TL fark var.
Sizce genel olarak 27 inçten 32 inçe bu kadar para saymaya gerek var mı?

Garip, aralarında da az buz değil 9 bin TL fark var.
Sizce genel olarak 27 inçten 32 inçe bu kadar para saymaya gerek var mı?

Uzaktan dizi, film vs izlerim dersen TV özellikleri ve 32inç olmasından ötürü G80SD daha mantıklı olabilir ama eski nesil panel kullanıyor. 4.nesil qd OLED'ler Samsung'un iddiasına göre en az 2 kat daha dayanıklıymış. Bu da yeni versiyonu daha cazip kılıyor. 3-5 sene sonra yenisini alabilecek durumunuz varsa G80SD, eğer yoksa G81sf daha iyi olur.

Uzaktan dizi, film vs izlerim dersen TV özellikleri ve 32inç olmasından ötürü G80SD daha mantıklı olabilir ama eski nesil panel kullanıyor. 4.nesil qd OLED'ler Samsung'un iddiasına göre en az 2 kat daha dayanıklıymış. Bu da yeni versiyonu daha cazip kılıyor. 3-5 sene sonra yenisini alabilecek durumunuz varsa G80SD, eğer yoksa G81sf daha iyi olur.
Açıkçası 3-5 sene sonra değiştirme gibi bir niyetim yok, alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum mümkünse. Dizi/film falan da neredeyse hiç izlemiyorum bilgisayardan. Çok büyük çoğunlukla oyun için kullanılacak monitör.

Diğer monitörler hakkında (ASUS ROG, Alienware) yorumunuz var mı? Yoksa G81SF varken bakmaya gerek yok mu?

Açıkçası 3-5 sene sonra değiştirme gibi bir niyetim yok, alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum mümkünse. Dizi/film falan da neredeyse hiç izlemiyorum bilgisayardan. Çok büyük çoğunlukla oyun için kullanılacak monitör.

Diğer monitörler hakkında (ASUS ROG, Alienware) yorumunuz var mı? Yoksa G81sf varken bakmaya gerek yok mu?

ASUS modelde 4.nesil panel kullanıyor. Dell de 3.nesil var G80SD gibi. Samsung mat iken ASUS glossy kaplama kullanıyor. ASUS'u daha çok öneririm fakat aradaki fiyat farkı 5-6 bin TL'den daha fazlaysa ucuz olan en mantıklısı olur.

G81sf öğrenci indirimiyle geçenlerde 30 bin TL'ye alınabiliyordu, şu anlık eğitim indirimi yok fakat birkaç gün içinde tekrar gelecektir. Beklerim derseniz ucuza 4.nesil OLED alırsınız.

ASUS modelde 4.nesil panel kullanıyor. Dell de 3.nesil var G80SD gibi. Samsung mat iken ASUS glossy kaplama kullanıyor. ASUS'u daha çok öneririm fakat aradaki fiyat farkı 5-6 bin TL'den daha fazlaysa ucuz olan en mantıklısı olur.
Anladım, teşekkürler. Bu 4. nesil panel kullanan monitörlerde eğer yanlış hatırlamıyorsam sensör vardı galiba, ekran başında biri olmadığı zamanlarda monitör kapanıyordu. G81SF'de de var mı bu?
G81sf öğrenci indirimiyle geçenlerde 30 bin TL'ye alınabiliyordu, şu anlık eğitim indirimi yok fakat birkaç gün içinde tekrar gelecektir. Beklerim derseniz ucuza 4.nesil OLED alırsınız.
Acelesi yok, bekleyebilirim. Eğer öğrenci indirimi gibi bir şey olursa da çok iyi olur fakat daha üniversite kaydı yaptırmadım, Eylül'de falan açılıyor diye biliyorum. Ne kadar sürüyor bu öğrenci indirimi kampanyası?

Anladım, teşekkürler. Bu 4. nesil panel kullanan monitörlerde eğer yanlış hatırlamıyorsam sensör vardı galiba, ekran başında biri olmadığı zamanlarda monitör kapanıyordu. G81SF'de de var mı bu?

Acelesi yok, bekleyebilirim. Eğer öğrenci indirimi gibi bir şey olursa da çok iyi olur fakat daha üniversite kaydı yaptırmadım, Eylül'de falan açılıyor diye biliyorum. Ne kadar sürüyor bu öğrenci indirimi kampanyası?
Her modelde yok. G81sf de olmaması lazım, hiç bir yerde görmedim çünkü. Msi ve asus modellerde gördüğümü hatırlıyorum. Diğer üreticilerde monitörlerine koymaya başlar fakat g81sf de bildiğim kadarıyla yok. Bu bir zorunluluk değil şu an, bu yüzden her modelde beklemeyin.

Xg27ucdmg de var.
IMG_3840.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı