4500 TL Bütçeli Monitör Dahil RX 480 Sistem

Teşekkür ederim öneriniz için. Anakart tercihimi değiştirip daha özellikli ve performanslı olan Asus Z170 Pro Gaming modelini aldım. Şu anda Ram, SSD ve Anakart elimde.

Ancak sipariş ettiğim sistemden biraz farklı almak zorunda kaldım. Çünkü ellerinde sipariş ettiğim bellekler de yokmuş. Ben de Corsair model 2400 MHZ 1x8 gb tek modül alip kalan paraya da SSD taktım. Saat 13:30 civarı resim atacağım.

Evet dostlar. Sistemimi topladım. Soğutucu almak zorunda kaldım. Stok fan yetersiz geldi hem de aşırı yetersiz.
FB_IMG_1475759519552.jpg
Soğutucu olarak şimdilik aldığım model. Zalman CNPS10X OPTIMA...
Montaj sırasında sadece technopat gibi bilgisayar toplayan kanalların videolarını izledim. Aklımda hepsi kalmış ki bütün montajı (ilk montaj) hatasızca yaptım. Soğutucu hafiften zorladı ancak yine de kontrol bende...

Parçalarım;

İşlemci: İ7 6700K 4.0 Ghz

Anakart: ASUS Z170 PRO GAMING

Bellek: Corsair Vengeance 8 GB 2400Mhz

Ekran Kartı: Amd Radeon RX480 4GB
Sapphire nitro+

SSD 240 GB, HDD 320 GB ve HDD 1TB model depolama için de gani gani yerim var...

İşlemci Soğutucu Hakkında Bilgi: Stress test ile her zaman sıcaklığı 50 ile 60 arasında gördüm. Ara sıra anlık olarak 75 görsede hemen tekrar 45 ile 65 arasında bir sıcaklığa sahip oluyor...

Güzel olmuş stok ile kaç dereceleri gördün merak ediyorum.
Birde strese gpu ile beraber sokup sıcaklık değerlerini paylaşır mısın
Bütçeni topladığın da aynı ram den bir adet daha alırsan sistemin çok tatlı bir sistem olucak .:)

Güzel olmuş stok ile kaç dereceleri gördün merak ediyorum.
Birde strese gpu ile beraber sokup sıcaklık değerlerini paylaşır mısın
Bütçeni topladığın da aynı ram den bir adet daha alırsan sistemin çok tatlı bir sistem olucak .:)

Teşekkür ederim. Stok fan ile boşta iken 40 dereceleri gördüm. Yük altında ise 90 dereceyi 2 dakika sonra görür görmez soğutucu almaya gittim. :LOL: Belleklerden dediğin gibi bir tane daha almayı düşünüyorum. Ekran kartı yük altında 75 dereceyi geçmiyor. Hatta 74 üstüne hiç çıkmadı kullandığımdan bu yana. İşlemci ise o da yük altında 75 dereceyi bir defa anlık gördü bir daha asla görmedi. :) Genel olarak;
GPU: 74 derece (50 dereceyi geçmeden fanlar çalışmıyor, boşta iken sıcaklığı 35-40 civarı.)
CPU: 45-60 derece (4.2 Ghz ile bakmak zorunda kaldım çünkü işlemci kendini zaten otomatik olarak overclock ediyor. Anakartım da sağolsun tam bir overclock canavarı.)
Mainboard: Sıcaklıgı en fazla 30-35 civarında gördüm. Dediğim gibi tam bir overclock canavarı...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı