4500 TL Bütçeli Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Dom
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.705
Hocam sistem vatandan olmak zorunda mı? Su anki haliyle baya kötü gözüküyor.

CPU 1250tl: AMD Ryzen R5 2600
Anakart 635tl: Asrock B450 Gaming Fatal1ty
Ram 386tl: Corsair LPX 3000mhz Cl 16 8GB
Ekran Kartı 1256tl: Sapphire Rx580 4GB Pulse
SSD 217tl: Adata SU650 240GB
PSU 318tl: Silverstone Essential 550W 80+Bronze
Kasa 399tl: Phanteks P350X RGB kasa
Toplam=4461TL İleride HDD ve RAM eklemesiyle uzun süre idare edecektir

Hocam internet üzerinden alışveriş yapmak istemiyorum bilgisayarı kendime değil bir yakınıma topluyorum, oyüzden hepsini toplatıp aynıgün çalışsın teslim edeyim istiyorum. Öncelerde internetten satın aldığım parçalarla ilgili problem yaşamıştım büyük bir e buy sitesiydi, birde acaba kötü olan nedir bir uyumsuzlukmu söz konusu yoksa ryzen 5 2600 dururken neden ryzen 3 gibi bir yorummudur.

hocam zaten o sistemde hiçbir şey şok
1-R5 2600 varken r3 2200g almak sistemi rx 570 le kısıtlar oysa r5 2600 RTX 2070 ile bile dayanabilmekte
2- Rampage PSU kullanılmış. Rampage den ne aldıysam elimde kaldı... arkadaşa kasa aldık ön io panel ilk ayda bozuldu. arkadaş kasayı temizlerken mikrofiber bezle silmiş ve boyasında çizikler oluşmuş. PSU larının çok dayanacağını sanmam bukadar parayı çöpe atmış olursunuz.
3- GTX 1050 ti rx 580 i geçtim rx 570 in bile yanına yaklaşamaz. Ona verdiğiniz paradan daha ucuzuna size GTX 1060 6GB performansını geçen bir kart sundum yinede seçim size ait
4- Aldığınız kasada fan olmasına rağmen önündeki hava akışı neredeyse kapalı. Ayrıca sac kalitesi baya düşük plastik gibi bükülüyor o kasa.
5-Sistemi başlangıçta sadece ssd ile almak daha mantıklı. artık 240GB ssdler 1TB hdd fiyatına.
6-O anakartta görüntüyü yanlış koymuşlar o anakart micro atx ve güzel bir kasaya tam oturmayacaktır. O gözüken anakart olsa bile VRM leri gerçekten kalitesiz 106 dereceye kadar çıkıyor en ufak overclock performansı alamazsınız. ayrıca anakart modelinde ram xmp(amd adını unuttum) yapıldığında durup dururken crash verebiliyor(Gskill tridenz z ile 3466mhz cl 17 1.35v arkadaşın testi diğer tüm anakartlarında stabil kullandığını söyledi). 2 Tane RAM slotu olması ise geleceğe yatırım için büyük bir eksisi
7- Sistemi vatanda montajlattığınız taktirde kablolaması cidden özensiz olacak ve kasa 25 dakikada kurulacaktır. Evde baka baka montajlamanız daha çok işinize gelir
Benim önerdiğim sistemdeki tek sıkıntı bikaç parça sanırım anakart nanokatalogdan ve teslim süresi biraz uzayabiliyor. Ancak yinede her şekilde her kuruşunu hak eden bir sistem yinede alıp almamak size kalmış.

Son düzenleme:
hocam o sistemin de eksiği gamepower psu kullanması. ben hala tam güvenemiyorum malesef. Ayrıca anakartın 2 RAM slotu var bu da ileride sorun oluşturabilir. Yinede r5 2500x tercih edilmek isteniyorsa sistem ssdye yükseltilip allaha emanet alınabilir. Gamepowerın PSU larını kimse önermiyor genelde

Bu sistem alınmaz Gamepower'e güvenilmez ve internetten almak istemediğini belirtmiş.

İtopya'nın mağazasından Sharkoon TG5 Yeşil USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa | ITOPYA linkteki sistemi alabilirsiniz. TG5 kasalar stokta bittiğinden yerine başka kasa geçmiş stoğa gelmesini bekleyebilirsiniz 2-3 gün fiyatı 4.250 TL'ye kadar indirir sonrasında SSD takviyesi ile 4500'e alırsınız linkteki sistemi kullanıyorum 1 aydır memnunum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı