4500 TL Sistem Yorumu

KingOfTheMine

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2015
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Screenshot_2015-12-31-17-42-23.png


Arkadaşlar sinerjiden böyle bir sistem topladım. Amacım kendimce oyun oynamak. Birkaç sorum var ancak almadan önce. Overclock yapmayacağım bir sistem için stok soğutucu yeterli mi? Anakartı H170 modeliyle değiştirsem daha çok verim alır mıyım? 500 GB SSD alarak çok mu abarttım? GTX 970 modellerinden hangisi daha sessiz çalışır? SSD yi daha uygun alıp işlemciyi i7ye çıkarsam daha mantıklı mı olur ve fiyatı çok mu artar? Kafamda deli sorular cevaplarınızı bekliyorum.

Ayrıca ekran kartını R9 390 ile değiştirmemi önerir misiniz? 8 VRAM ilerde önemli olacak diyorlar ama sürücü desteği sıkıntılı gibi.
 
Son düzenleme:
Z170 chipset bir anakart tercih edip, işlemciyi de K versiyonu olanla değiştiriniz. Çümkü o sıvı soğutucuyu K olmayan bir işlemcinin üzerine koymak ayıp olur.

Z170-P - Genel Bakış

Anakart olarak bunu tercih edebilirsiniz.


Açıkçası overclock yapmak istemiyorym çünkü bilgisayar ömrünü kısaltıyor ve ben becerebileceğimi düşünmüyorum :D

O yüzden H veya B ibareli anakart seçmiştim. Ama işlemcinin içindeki stok soğutucu (eğer varsa) yeterli olur mu? Stok soğutucu işe yaramayacaksa bana overclocksuz bir sistem için yeterli bir işlemci soğutucu önerebilir misiniz?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı