45000 TL sistem toplama önerisi

Bütçe
45000

LordPotato23

Kilopat
Daha fazla  
1761340971943.png

Bu sistem hakkında düşünceleriniz nedir? Fiyatı 40 bin lira. Değer mi 40 bin liraya? Eğer mantıksız buluyorsanız, şu an alınabilecek farklı bir sistem öneriniz var mı? Ayrıca soğutucu yeterli değil gibi. Soğutucu önerisine de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2593134

Bu sistem hakkında düşünceleriniz nedir? Fiyatı 40 bin lira. Değer mi 40 bin liraya? Eğer mantıksız buluyorsanız, şu an alınabilecek farklı bir sistem öneriniz var mı? Ayrıca soğutucu yeterli değil gibi. Soğutucu önerisine de açığım.
Dostum burada tek sıkıntı anakart. CPU soğutucu daha sonrasında değiştirirsin o sıkıntı değil ama çoğu kullanıcı Anakartın önemini bilmiyor en ucuza kaçıyorlar. MSI o anakartında doğru düzgün VRAM kaç fazlı onu bile yazmamış kendi sitesinde ben de zar zor fotoğrafından anladığım kadarıyla VRAM fazında 6+2 olduğunu gördüm bu da çok düşük üstüne mosfetler de hak getire. Böyle anakart alıyorlar sonra alıp taktıkları SSD üzerinde yazma ve okuma değerine ulaşamıyorlar ulaşsa bile oyunun ilerleyen dakikalarında sıcaklıklar artınca fps drop yaşıyorlar hadi dışarıdan SSD soğutucu alıp taktın anakartın üzerinde 1 tane bile soğutucuya dair bir şey yok. Bir yerden duymuşlar anakart çok üst seviye bir PC toplamıyorsanız düşük bütçeli alın vs diye halbuki pasif soğutuculu bir anakart alsalar diğer tüm bileşenleri ve dahi kasanın içindeki hava derecesini bile etkileyecek. Sistemin ömürünü arttıracak. Evet anakarta vereceğin parayı ekran kartı işlemci vs ver ama bu kadar kısmayın en kötü senin anlayacağın tabirde sol üstte soğutucu bloğu olsun. Anakart adı üstünde. Diğer bileşenleri ise gayet mantıklı seçmişin. Belki Patriot RAM'lerini 6400 değil de 6000 alıp bütçe kısabilirsin. 2K anakarta eklerim diyorsan hem ileriye dönük hem kaliteli anakart seçeriz birlikte. En azından PCE-I 5.0 olan bir anakart buluruz.

Dostum burada tek sıkıntı anakart. CPU soğutucu daha sonrasında değiştirirsin o sıkıntı değil ama çoğu kullanıcı anakartın önemini bilmiyor en ucuza kaçıyorlar. MSI o anakartında doğru düzgün VRAM kaç fazlı onu bile yazmamış kendi sitesinde ben de zar zor fotoğrafından anladığım kadarıyla VRAM fazında 6+2 olduğunu gördüm bu da çok düşük üstüne MOSFET'ler de hak getire. Böyle anakart alıyorlar sonra alıp taktıkları SSD üzerinde yazma ve okuma değerine ulaşamıyorlar ulaşsa bile oyunun ilerleyen dakikalarında sıcaklıklar artınca FPS düşmesi yaşıyorlar hadi dışarıdan SSD soğutucu alıp taktın anakartın üzerinde 1 tane bile soğutucuya dair bir şey yok. Bir yerden duymuşlar anakart çok üst seviye bir PC toplamıyorsanız düşük bütçeli alın vs diye halbuki pasif soğutuculu bir anakart alsalar diğer tüm bileşenleri ve dahi kasanın içindeki hava derecesini bile etkileyecek. Sistemin ömürünü arttıracak. Evet anakarta vereceğin parayı ekran kartı işlemci vs ver ama bu kadar kısmayın en kötü senin anlayacağın tabirde sol üstte soğutucu bloğu olsun. Anakart adı üstünde. Diğer bileşenleri ise gayet mantıklı seçmişin. Belki Patriot RAM'lerini 6400 değil de 6000 alıp bütçe kısabilirsin. 2K anakarta eklerim diyorsan hem ileriye dönük hem kaliteli anakart seçeriz birlikte. En azından pce-ı 5.0 olan bir anakart buluruz.

Hocam öncelikle teşekkür ederim fikriniz için. Anakart 4700 TL gözüküyor şu an. Çok da ucuz değil aslında, hatta PBO yapabilmek için bu karta upgradeledim normalde daha da düşük bir anakarttı.

2K eklerim tabii ki eğer dediğiniz kadar fark ediyorsa. Ama MSI Pro B650M-P dışında upgrade yapamıyorum, site izin vermiyor ve sanırım dediğiniz şey bu kartta da yok?

Diğer parçalar ve fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz. İncehesap'tan bakıyorum şu anda, alternatif fiyatı uygun başka site var mı bildiğiniz?

Hocam öncelikle teşekkür ederim fikriniz için. Anakart 4700 TL gözüküyor şu an. Çok da ucuz değil aslında, hatta PBO yapabilmek için bu karta upgradeledim normalde daha da düşük bir anakarttı.

2K eklerim tabii ki eğer dediğiniz kadar fark ediyorsa. Ama MSI Pro B650M-P dışında upgrade yapamıyorum, site izin vermiyor ve sanırım dediğiniz şey bu kartta da yok?

Diğer parçalar ve fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz. İncehesap'tan bakıyorum şu anda, alternatif fiyatı uygun başka site var mı bildiğiniz?
Dostum eğer 25-30k arası bir sistem toplasaydınız evet mantıklıydı o anakart hatta pahalıydı bile ama 40-50k arası topluyorsan en azından mosfetleri kaliteli VRAM fazla olsun ve en azından küçük de olsa soğutma bloğu olsun ki 2-3 saat ulta ayarlarda oyun oynadığında ısınıp FPS drop yemeyesin. Dikkat ettiysen anakarta toplama PC'de hiç önem vermezler çünkü genelde bizim oyuncu kitlesi anakart önemini pek bilmediği için sadece ekran kartı ve işlemcide ibaret sanıyorlar sistem ayarlayanlarda genelde onu baz alıyorlar şimdi daha yeni RAM önemini kavramaya başladılar da 16Gb den 32 GB çıkarmaya başladılar.

Alacağın anakart amazonda ve n11 de 4150 gibi bir fiyata satılıyor: Amazon.com.tr

Ben de daha yeni sistem dizdim anakart tercihimi soğutma bloğu kalın VRAM'de 15 fazı olan Wifi-BT özellikleri olan, PCE-I 5.0 olan, SSD de dahi soğutucusu olan colorful anakart tercih ettim. Bizim ülkede çok bilinmiyor ama 96 yılından beri Asya pazarındalar. Asus MSI olsun aynı özelliklere sahip anakart 9-10k dan başlarken 6600 TL'ye almıştım daha 20 gün önce sinerjiden. Colorful Battle-Ax b850m Plus pro:Colorful-Product-BATTLE-AX B850M-PLUS PRO WIFI V14.
Hiç pişman değilim 6600 TL'ye ancak bu kadar premium hissettirebilirdi. Daha çıkalı 3 ay olmuş 3 kere bios güncellemesi geldi 4-5 gün sonra bir daha gelecek. İnternetten araştırdığımda bios zor kötü vs yorumları gördüm lakin şu ana kadar herhangi bir ciddi sorunla karşılaşmadım bios'u eski kullandığım gigabyte göre bile kolay geldi. Üstelik Manuel PBO ayarlıyor istersen biostan.

İşlemci soğutucusunun da önerisini istiyorsan kesinlikle Thermalright Peerless Assasin öneririm =ThermalRight Peerless Assassın 120 Se Rgb Am5-1700p Hava Soğutmalı Dual Işlemci Fanı - idefix. Tekli olanı da tercih edebilirsin o da 1k civarında.

Ulta ayarlarda işlemci sıcaklığı 50-55. Ekran kartı sıcaklığı da 50-50 civarında. En büyük etkenlerden birisi de anakart ısınmıyor ısı yaymadığı için diğer bileşenlerde etkilenmiyor haliyle.

Anladığım kadarıyla 4750 civarında alacaktın üstüne 2k ekleyip illahi MSI istiyorum ya da bilindik marka istiyorum dersen:

Normalde 6500 TL civarında satılan gigabyte markalı b840m anakart şu an vatanda webe özel 5k https://www.vatanbilgisayar.com/gig...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
eğer bütçem kısıntılı diyorsan 1 dakika durma bunu al geç sabaha indirim bitebilir.

Ne yazık ki benim anakartımın stoku bitmiş https://www.sinerji.gen.tr/colorful...rAnpJMMAvTecIopXuuX-xYkmpCNoK7TvFsv6g09fv6KuV bitmeseydi ya da başka bir yerde bulursan kesinlikle 1 dakika düşünme al derdim B850 serisi WiFi-BT özellikleri olup 15 VRAM faza sahip PCE-I slotu 5.0 olan ankartı ki başka markanın bu kadar kaliteli olmamasına rağmen 9-10K fiyata satılıyordu tam bir F/P ürünü daha da üstünü tanımam.

Geleyim son noktayı koymaya önerdiğim anakartlar 10-12 arası faza sahip birisi 15 faz ama express solut 4.0 ve diğerleri PCE-I ekran kartı slotu 4.0 olanlar ama daha iyi soğutma bloğu 15 faza sahip PCE-I 5.0 olan istiyorum diyorsan hem de incehesapta COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
WİFİ-BT desteği istiyorum diyorsan Colorful Battle-ax B650m-plus Wifi V15 Ddr5 7600mh Matx Am5 Aaaa11clf0007 Fiyatları ve Özellikleri

Yazarken çok yoruldum artık sana kalmış dostum iyi eğlenceler şimdiden.

Son düzenleme:
Hazır sistem zorunluysa b650m p modelinde vrm soğutma var, zayıf ama var, ssd soğutma yok, onu soğutmalı ssd alabiliyorsun sonradan.
Asus b650m-r, Msı b650m-p, Biostar x3d pro, Gigabyte b650 ud ax vs. bunlarda var o soğutma dediğinden en ucuzlardan.

Dostum eğer 25-30k arası bir sistem toplasaydınız evet mantıklıydı o anakart hatta pahalıydı bile ama 40-50k arası topluyorsan en azından MOSFET'leri kaliteli VRAM fazla olsun ve en azından küçük de olsa soğutma bloğu olsun ki 2-3 saat ulta ayarlarda oyun oynadığında ısınıp FPS düşmesi yemeyesin. Dikkat ettiysen anakarta toplama PC'de hiç önem vermezler çünkü genelde bizim oyuncu kitlesi anakart önemini pek bilmediği için sadece ekran kartı ve işlemcide ibaret sanıyorlar sistem ayarlayanlarda genelde onu baz alıyorlar şimdi daha yeni RAM önemini kavramaya başladılar da 16 GB'den 32 GB çıkarmaya başladılar.

Alacağın anakart Amazon'da ve N11 de 4150 gibi bir fiyata satılıyor: Amazon.com.tr

Ben de daha yeni sistem dizdim anakart tercihimi soğutma bloğu kalın VRAM'de 15 fazı olan Wi-Fi-BT özellikleri olan, pce-ı 5.0 olan, SSD de dahi soğutucusu olan Colorful anakart tercih ettim. Bizim ülkede çok bilinmiyor ama 96 yılından beri Asya pazarındalar. ASUS MSI olsun aynı özelliklere sahip anakart 9-10kdan başlarken 6600 TL'ye almıştım daha 20 gün önce Sinerji'den. Colorful Battle-AX B850M Plus Pro:Colorful-Product-BATTLE-AX B850M-PLUS PRO WIFI V14.
Hiç pişman değilim 6600 TL'ye ancak bu kadar premium hissettirebilirdi. Daha çıkalı 3 ay olmuş 3 kere BIOS güncellemesi geldi 4-5 gün sonra bir daha gelecek. İnternetten araştırdığımda BIOS zor kötü vs yorumları gördüm lakin şu ana kadar herhangi bir ciddi sorunla karşılaşmadım BIOS'u eski kullandığım Gigabyte göre bile kolay geldi. Üstelik manuel PBO ayarlıyor istersen BIOS'tan.

İşlemci soğutucusunun da önerisini istiyorsan kesinlikle Thermalright peerless assasin öneririm =ThermalRight Peerless Assassın 120 Se Rgb Am5-1700p Hava Soğutmalı Dual Işlemci Fanı - idefix. Tekli olanı da tercih edebilirsin o da 1K civarında.

Ulta ayarlarda işlemci sıcaklığı 50-55. ekran kartı sıcaklığı da 50-50 civarında. En büyük etkenlerden birisi de anakart ısınmıyor ısı yaymadığı için diğer bileşenlerde etkilenmiyor haliyle.

Anladığım kadarıyla 4750 civarında alacaktın üstüne 2K ekleyip illahi MSI istiyorum ya da bilindik marka istiyorum dersen:

Normalde 6500 TL civarında satılan Gigabyte markalı B840M anakart şu an vatan da webe özel 5K https://www.vatanbilgisayar.com/gig...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
Eğer bütçem kısıntılı diyorsan 1 dakika durma bunu al geç sabaha indirim bitebilir.

Ne yazık ki benim anakartımın stoğu bitmiş https://www.sinerji.gen.tr/colorful...rAnpJMMAvTecIopXuuX-xYkmpCNoK7TvFsv6g09fv6KuV bitmeseydi ya da başka bir yerde bulursan kesinlikle 1 dakika düşünme al derdim B850 serisi Wi-Fi-BT özellikleri olup 15 VRAM faza sahip pce-ı slotu 5.0 olan ankartı ki başka markanın bu kadar kaliteli olmamasına rağmen 9-10k fiyata satılıyordu tam bir F/P ürünü daha da üstünü tanımam.

Geleyim son noktayı koymaya önerdiğim anakartlar 10-12 arası faza sahip birisi 15 faz ama Express solut 4.0 ve diğerleri pce-ı ekran kartı slotu 4.0 olanlar ama daha iyi soğutma bloğu 15 faza sahip pce-ı 5.0 olan istiyorum diyorsan hem de İncehesap'ta COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Wi-Fi-BT desteği istiyorum diyorsan Colorful Battle-ax B650m-plus Wifi V15 Ddr5 7600mh Matx Am5 Aaaa11clf0007 Fiyatları ve Özellikleri

Yazarken çok yoruldum artık sana kalmış dostum iyi eğlenceler şimdiden.

Hocam öncelikle emeğine sağlık çok uğraşmışsın teşekkür ediyorum.

Attığın anakartlara baktım. Evet 2 bin TL daha vermek ve daha kaliteli bir şey almak daha mantıklı. Anakartın önemsiz olduğunu düşünmüyorum, o çok eskidendi artık bir sürü faktör gelmiş araştır araştır bitmiyor bile. Zaten ben de o yüzden forumdaki daha tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. RX470'li sistem dizdim 2017'de. O tarihten beri hiç araştırma yapmadım. Bir anda piyasaya bakınca bir sürü yeni şey duyduğum için kafam karıştı normal olarakdan.

Daha iyi bir anakarta 2K fark vermek, 40klık sistem alıyorken bozmaz beni sorun yok. Fakat İncehesap dışında bir yerden alırsam fiyat bayağı oynuyor. Site önerisi verirsen on numara olur. Fiyatları biraz araştırdım fakat uyguna sistem bulamadım her şeyi farklı farklı yerden alırsam bile fiyat böyle kalmıyor.

Vatan'dan alabiliyorum. Fakat Sapphire'nin 8 GB'lik modeline düşmek zorunda kalıyorum. RAM'ler G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 siyah DDR5 6800MHz CL34 ile değişiyor. Kasa ise MSI MAG Forge 120a B65 650W 80 Plus oluyor. Anakartı da Colorful B650M Plus alırsam fiyat 41400'e çıkıyor. Hem fazla para verip hem de 8 GB'lık modele düşmek ne kadar mantıklı bilemedim. Sen ne düşünüyorsun hocam yapılır mı? Kasa ve RAM daha iyi olmuş oldu, anakarttan zaten bahsetmiyorum dediğin olayı araştırdım gerçekten fark ediyormuş. Ama bence benim segmentimin yukarısında kalıyor diye de düşünüyorum ayrıca. Ultrada saatlerce oyun oynamayı düşünmüyorum yani ısınma problemiyle karşılaşcağımı çok zannetmiyorum. Thermalright Phantom Spirit 120 soğutucu takacağım ve CPU tutucu da alacağım. Kasada 6 tane fan var. Anakartı PBO destekleyen daha uygun bir anakart alsam ileride üzülür müyüm?

Edit: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 RAM alırsam 38780'e geliyor sistem. Hem de daha ucuz oldu. Fiyatlar aşırı oynuyor 4 farklı siteden dizdim sistemi. Dikkatli araştırma yapmak lazımmış.
AMD Ryzen 5 7500F.
Sapphire Radeon RX 9060 XT Pulse 8 GB GDDR6 128bit.
MSI MAG Forge 120a B65 650W 80 Plus tempered glass.
Adata 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD.
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30.

En son böyle oldu sistem. Yaklasık 2 bin TL de ucuza geldi ilk sistemden. Anakart ve kasa upgradelenmiş oldu. RAM eşit kaldı diyebiliriz sanırım. CL 32 6400MHz yerine CL 30 6000 MHz olmuş oldu. 8 GB VRAM bana yeterli aslında. Ama ileride sıkıntı yaşar mıyım yoksa kesenin ağzını açmalı mıyım?...

Son düzenleme:
Hocam öncelikle emeğine sağlık çok uğraşmışsın teşekkür ediyorum.

Attığın anakartlara baktım. Evet 2 bin TL daha vermek ve daha kaliteli bir şey almak daha mantıklı. Anakartın önemsiz olduğunu düşünmüyorum, o çok eskidendi artık bir sürü faktör gelmiş araştır araştır bitmiyor bile. Zaten ben de o yüzden forumdaki daha tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. RX470'li sistem dizdim 2017'de. O tarihten beri hiç araştırma yapmadım. Bir anda piyasaya bakınca bir sürü yeni şey duyduğum için kafam karıştı normal olarakdan.

Daha iyi bir anakarta 2K fark vermek, 40klık sistem alıyorken bozmaz beni sorun yok. Fakat İncehesap dışında bir yerden alırsam fiyat bayağı oynuyor. Site önerisi verirsen on numara olur. Fiyatları biraz araştırdım fakat uyguna sistem bulamadım her şeyi farklı farklı yerden alırsam bile fiyat böyle kalmıyor.

Vatan'dan alabiliyorum. Fakat Sapphire'nin 8 GB'lik modeline düşmek zorunda kalıyorum. RAM'ler G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 siyah DDR5 6800MHz CL34 ile değişiyor. Kasa ise MSI MAG Forge 120a B65 650W 80 Plus oluyor. Anakartı da Colorful B650M Plus alırsam fiyat 41400'e çıkıyor. Hem fazla para verip hem de 8 GB'lık modele düşmek ne kadar mantıklı bilemedim. Sen ne düşünüyorsun hocam yapılır mı? Kasa ve RAM daha iyi olmuş oldu, anakarttan zaten bahsetmiyorum dediğin olayı araştırdım gerçekten fark ediyormuş. Ama bence benim segmentimin yukarısında kalıyor diye de düşünüyorum ayrıca. Ultrada saatlerce oyun oynamayı düşünmüyorum yani ısınma problemiyle karşılaşcağımı çok zannetmiyorum. Thermalright Phantom Spirit 120 soğutucu takacağım ve CPU tutucu da alacağım. Kasada 6 tane fan var. Anakartı PBO destekleyen daha uygun bir anakart alsam ileride üzülür müyüm?

Edit: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 RAM alırsam 38780'e geliyor sistem. Hem de daha ucuz oldu. Fiyatlar aşırı oynuyor 4 farklı siteden dizdim sistemi. Dikkatli araştırma yapmak lazımmış.
AMD Ryzen 5 7500F.
Sapphire Radeon RX 9060 XT Pulse 8 GB GDDR6 128bit.
MSI MAG Forge 120a B65 650W 80 Plus tempered glass.
Adata 1TB Legend 850 Lite NVMe M.2 SSD.
Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30.

En son böyle oldu sistem. Yaklasık 2 bin TL de ucuza geldi ilk sistemden. Anakart ve kasa upgradelenmiş oldu. RAM eşit kaldı diyebiliriz sanırım. CL 32 6400MHz yerine CL 30 6000 MHz olmuş oldu. 8 GB VRAM bana yeterli aslında. Ama ileride sıkıntı yaşar mıyım yoksa kesenin ağzını açmalı mıyım?...
Kesinlikle 8GB ekran kartı alma bana yeter deme yetmeyecek pişman olacaksın. Bu arada ben de yeni sistem dizdim 20 gün önce. Hepsiburada ve sinerjiden yani 2 farklı siteden bileşenleri dizip kendim montajladım ve ilk deneyimimdi inanılmaz zevk aldım. Üstte belirttiğim colorful anakart, 8400F işlemci 4200TL almıştım çok fazla rekabetçi oynamadığım için 7500F almadım arasında o zamanlar 1700TL fark vardı onun yerine anakarta yatırdım ileride daha iyi işlemci alırım diye. Gigabyte 9060 XT 16gb, Crucial Pro OC 2X16 GB 6400MT aldım bir tanesi 2200TL diğeri 2400TL denk gelmişti 1 hafta arayla aldım iyi ki de almışım şu an aynı ram 4K olmuş tanesi. Thermalright PE AS. Kasa da Deepcool CC560 V2 700W 80+.

Yaklaşık 4 gün boyunca Vatanda ekran kartlarında inanılmaz indirim vardı dün bitmiş ne yazık ki. Sapphire RX 9060 XT Pure 16 GB 20K dan 16K'ya kadar düşmüştü. 5060Tİ 16 GB 24.5K'dan 20K düşmüştü. Keşke 2 gün önce konuyu açsaydınız hiç bekletmeden en kötü ekran kartınızı sipariş vererek 4-5K bütçe ayırırdınız. Eğer kendinize güveniyorsanız ya da tanıdığınız PC montajlama yeri varsa ki vatan mutlaka vardır oraya götürebilirsiniz para karşılığı yapıyorlar diye biliyorum 500-1K arasında değişiyor ama biraz eliniz yatkınsa kendiniz de becerebilirsiniz bence tabii ben risk alıp kendim montajlamayı tercih ettim. Tek önerebileceğim 8 gb 15.5K vereceğine 18.5K ya 16GB olan versiyonu almak olacak.

Eğer beklerim diyorsan kesinlikle kasım ve kara cuma indirimlerini bekle 2.5 haftası var inanılmaz indirimler oluyor 10-15 gün boyunca her gün kovalarım diyorsan ve başka sitelerden alırım diyorsan.

Bu aylar indirim ayları, işlemci anakart ekran kartı üçlüsünü en düşük fiyatın %10 altına alabiliyorsan hazır sistem fiyatlarını yakaladın demektir. Sadece youtuber anlaşmalı,fiyat avantajı çok olan, hemen stok tüketen hazır sistemler bundan daha ucuza gelir. Parçaları tek tek alabilirsin bu yüzden. 8gb vram oynadığın oyunda yeterliyse sıkıntı olmaz tabi ama yetmediği anda çok farkeder, bileşenleri iyi seçmenin bir önemi kalmaz sırf o vram yetmiyor diye.
Vatanbilgisayar 1-2 gece daha indirime gircek gibi 22:00'den sonra. İncehesap cuma günleri yapıyor. İtopya arada bir parça çıkarıyor.
Ram hariç hepsi bir gün indirime girer kasım sonuna kadar.
Ssd heatsink ya da soğutuculu yazanlardan alırsan daha iyi.

Kesinlikle 8 GB ekran kartı alma bana yeter deme yetmeyecek pişman olacaksın. Bu arada ben de yeni sistem dizdim 20 gün önce. Hepsiburada ve Sinerji'den yani 2 farklı siteden bileşenleri dizip kendim montajladım ve ilk deneyimimdi inanılmaz zevk aldım. Üstte belirttiğim Colorful anakart, 8400F işlemci 4200TL almıştım çok fazla rekabetçi oynamadığım için 7500F almadım arasında o zamanlar 1700TL fark vardı onun yerine anakarta yatırdım ileride daha iyi işlemci alırım diye. Gigabyte 9060 XT 16 GB, Crucial Pro OC 2x16 GB 6400MT aldım bir tanesi 2200TL diğeri 2400TL denk gelmişti 1 hafta arayla aldım iyi ki de almışım şu an aynı RAM 4K olmuş tanesi. Thermalright pe as. Kasa da DeepCool CC560 V2 700W 80+.

Yaklaşık 4 gün boyunca vatan da ekran kartlarında inanılmaz indirim vardı dün bitmiş ne yazık ki. Sapphire RX 9060 XT Pure 16 GB 20kdan 16K'ya kadar düşmüştü. 5060 Ti 16 GB 24.5K'den 20k düşmüştü. Keşke 2 gün önce konuyu açsaydınız hiç bekletmeden en kötü ekran kartınızı sipariş vererek 4-5k bütçe ayırırdınız. Eğer kendinize güveniyorsanız ya da tanıdığınız PC montajlama yeri varsa ki vatan mutlaka vardır oraya götürebilirsiniz para karşılığı yapıyorlar diye biliyorum 500-1K arasında değişiyor ama biraz eliniz yatkınsa kendiniz de becerebilirsiniz bence tabii ben risk alıp kendim montajlamayı tercih ettim. Tek önerebileceğim 8 GB 15.5k vereceğine 18.5k ya 16 GB olan versiyonu almak olacak.

Eğer beklerim diyorsan kesinlikle kasım ve Kara Cuma indirimlerini bekle 2.5 haftası var inanılmaz indirimler oluyor 10-15 gün boyunca her gün kovalarım diyorsan ve başka sitelerden alırım diyorsan.

Deepcool iyidir, dukase var bende dinozor çağından kalma. Hiç pişman etmedi :) 8 senedir kullanıyor olmasam kesinlikle bu kasadan devam ederdim güzel bir PSU satın alıp.

Yaklaşık 1 aydır bilgisayar bakıyorum zaten fakat parayı denkleyemedim. RAM'ler zamlandı, diğer parçalar da zamlandı derken fiyat yükseldi iyice sıkıntı oldu. 2 hafta önce aynı sistem 4 bin TL daha ucuzdu şanssızlık oldu biraz.

Beklemesine beklerim fakat bir zam daha gelirse sıkıntıya gireceğim iyice. 6-7 bin liralık monitör de ekleyeceğim bu sistemin üzerine, soğutucuyu da almadım daha Phantom Spirit'ya da peerless assasin alacağım. Kasayı da XPG Valor mesh ile attığım MSI kasa arasında git gel yapıyorum. XPG'nin Power Supply'ı daha iyi gibi gözüküyor sen hangisini öneririsin hocam?

Bilgisayarı kendim montajlarım o konuda sorun yok. Hem hoşuma gider hem de az çok anlıyorum. Tek sıkıntı çekeceğim konu kablolama olur muhtemelen onu da hallederim YouTube'dan.

8 GB VRAM'den vazgeçtim o zaman zaten aklıma yatmıyordu. Aslında 8 GB VRAM gerçekten yeterdi bana çünkü zaten RX470 kullanıcısı olarak ultrada 2K da oyun oynamak gibi pahalı zevklerim yok. Ama aynı zamanda bilgisayarı uzun vadeli alıyorum. Almışken biraz daha para vermek daha mantıklı bence de.

Ayrıca Sapphire'nin 8 GB'lik modeli 15.5k değil,13.5k idi. Aslında o yüzden 8 GB'lik modele geçmeyi kabul etmiştim fiyat farkı çok fazla. Ama şu an vazgeçtim. Çok yorucu bir süreç bilgisayar toplamak..

Bu aylar indirim ayları, işlemci anakart ekran kartı üçlüsünü en düşük fiyatın %10 altına alabiliyorsan hazır sistem fiyatlarını yakaladın demektir. Sadece YouTuber anlaşmalı, fiyat avantajı çok olan, hemen stok tüketen hazır sistemler bundan daha ucuza gelir. Parçaları tek tek alabilirsin bu yüzden. 8 GB VRAM oynadığın oyunda yeterliyse sıkıntı olmaz tabii ama yetmediği anda çok fark eder, bileşenleri iyi seçmenin bir önemi kalmaz sırf o VRAM yetmiyor diye.
Vatan Bilgisayar 1-2 gece daha indirime girecek gibi 22:00'den sonra. İncehesap cuma günleri yapıyor. İtopya arada bir parça çıkarıyor.
RAM hariç hepsi bir gün indirime girer kasım sonuna kadar.
SSD heatsink ya da soğutuculu yazanlardan alırsan daha iyi.

Vatan'dan alacağım muhtemelen çoğu parçayı. İndirim bitti sabaha doğru yoksa bu sabah almayı düşünüyordum.

Anakart olayına sen de katılıyor musun hocam? 12+2+1 faz VRM'e sahip soğutuculu güzel bir anakart almak zorunlu mu bu bütçe için? Yoksa 620 serisinden daha düşük bütçeli bir anakart almak ileride vadede üzer mi?

Attığım Adata SSD soğutucuya sahip diye biliyorum. Onu alacağım sanırım.

Site önerileri için teşekkür ederim.
MSI MAG Forge 120a B65 650W 80 Plus.
XPG Valor mesh siyah RGB mid Tower 750W 80+ Gold.

Bu iki kasa içinden hangisini önerirsin ya da alternatif kasa önerin varsa alabilirim hocam. 650W yeterli midir 9060XT sistem için?

Son düzenleme:
650watt yeter
Vatan afişlere 21-27 ekim demiş çoğunlukla indirim 21'de başladığına göre bugün dahil olması lazım 22:00'de bak.
Para Vento Fsp kasaya yetiyorsa onu önerip geçiyorum ben Fsp yılların markası.
Vg3400s 3725tl mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı