Dostum eğer 25-30k arası bir sistem toplasaydınız evet mantıklıydı o anakart hatta pahalıydı bile ama 40-50k arası topluyorsan en azından MOSFET'leri kaliteli VRAM fazla olsun ve en azından küçük de olsa soğutma bloğu olsun ki 2-3 saat ulta ayarlarda oyun oynadığında ısınıp FPS düşmesi yemeyesin. Dikkat ettiysen anakarta toplama PC'de hiç önem vermezler çünkü genelde bizim oyuncu kitlesi anakart önemini pek bilmediği için sadece ekran kartı ve işlemcide ibaret sanıyorlar sistem ayarlayanlarda genelde onu baz alıyorlar şimdi daha yeni RAM önemini kavramaya başladılar da 16 GB'den 32 GB çıkarmaya başladılar.
Alacağın anakart Amazon'da ve N11 de 4150 gibi bir fiyata satılıyor:
Amazon.com.tr
Ben de daha yeni sistem dizdim anakart tercihimi soğutma bloğu kalın VRAM'de 15 fazı olan Wi-Fi-BT özellikleri olan, pce-ı 5.0 olan, SSD de dahi soğutucusu olan Colorful anakart tercih ettim. Bizim ülkede çok bilinmiyor ama 96 yılından beri Asya pazarındalar. ASUS MSI olsun aynı özelliklere sahip anakart 9-10kdan başlarken 6600 TL'ye almıştım daha 20 gün önce Sinerji'den. Colorful Battle-AX B850M Plus Pro:
Colorful-Product-BATTLE-AX B850M-PLUS PRO WIFI V14.
Hiç pişman değilim 6600 TL'ye ancak bu kadar premium hissettirebilirdi. Daha çıkalı 3 ay olmuş 3 kere BIOS güncellemesi geldi 4-5 gün sonra bir daha gelecek. İnternetten araştırdığımda BIOS zor kötü vs yorumları gördüm lakin şu ana kadar herhangi bir ciddi sorunla karşılaşmadım BIOS'u eski kullandığım Gigabyte göre bile kolay geldi. Üstelik manuel PBO ayarlıyor istersen BIOS'tan.
İşlemci soğutucusunun da önerisini istiyorsan kesinlikle Thermalright peerless assasin öneririm =
ThermalRight Peerless Assassın 120 Se Rgb Am5-1700p Hava Soğutmalı Dual Işlemci Fanı - idefix. Tekli olanı da tercih edebilirsin o da 1K civarında.
Ulta ayarlarda işlemci sıcaklığı 50-55. ekran kartı sıcaklığı da 50-50 civarında. En büyük etkenlerden birisi de anakart ısınmıyor ısı yaymadığı için diğer bileşenlerde etkilenmiyor haliyle.
Anladığım kadarıyla 4750 civarında alacaktın üstüne 2K ekleyip illahi MSI istiyorum ya da bilindik marka istiyorum dersen:
www.gaming.gen.tr
B840M GAMING PLUS WIFI6E, AMD Ryzen 9000 / 8000 / 7000 serisi masaüstü işlemcileri destekleyen en yeni AMD B840 yonga seti sizleri bekliyor.
www.gaming.gen.tr
Normalde 6500 TL civarında satılan Gigabyte markalı B840M anakart şu an vatan da webe özel 5K
https://www.vatanbilgisayar.com/gig...e=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
Eğer bütçem kısıntılı diyorsan 1 dakika durma bunu al geç sabaha indirim bitebilir.
Ne yazık ki benim anakartımın stoğu bitmiş
https://www.sinerji.gen.tr/colorful...rAnpJMMAvTecIopXuuX-xYkmpCNoK7TvFsv6g09fv6KuV bitmeseydi ya da başka bir yerde bulursan kesinlikle 1 dakika düşünme al derdim B850 serisi Wi-Fi-BT özellikleri olup 15 VRAM faza sahip pce-ı slotu 5.0 olan ankartı ki başka markanın bu kadar kaliteli olmamasına rağmen 9-10k fiyata satılıyordu tam bir F/P ürünü daha da üstünü tanımam.
Geleyim son noktayı koymaya önerdiğim anakartlar 10-12 arası faza sahip birisi 15 faz ama Express solut 4.0 ve diğerleri pce-ı ekran kartı slotu 4.0 olanlar ama daha iyi soğutma bloğu 15 faza sahip pce-ı 5.0 olan istiyorum diyorsan hem de İncehesap'ta
COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Wi-Fi-BT desteği istiyorum diyorsan
Colorful Battle-ax B650m-plus Wifi V15 Ddr5 7600mh Matx Am5 Aaaa11clf0007 Fiyatları ve Özellikleri
Yazarken çok yoruldum artık sana kalmış dostum iyi eğlenceler şimdiden.