4690K + Z97 + GTX970 Sistem Toplama

İnternetten araştır, bence çok zor bir iş değil. Ama riskleri de var tabi. İyice araştırıp bilgi edinirsen yapabilirsin. Eğer şu anki sistemindeki işlemciyi yazarsan ve anakartın overclocka uygunsa yeni alacağın sistemde yapmadan önce şu anki sistemle yapıp bir öğrenmeni tavsiye ederim. Eğer buna rağmen oc yapmak istemezsen işlemci soğutucuyu almana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten araştır bence çok zor bir iş değil. Ama riskleri de var tabi. İyice araştırıp bilgi edinirsen yapabilirsin. Eğer şu anki sistemindeki işlemciyi yazarsan ve anakartın overclocka uygunsa yeni alacağın sistemde yapmadan önce şu anki sistemle yapıp bi öğrenmeni tavsiye ederim. Eğer buna rağmen oc yapmak istemezsen işlemci soğutucuyu almana gerek yok.

Şuan ki bilgisayarım bırak OC yapmayı ayakta zor duruyor. İyice araştırmalıyım, olmadı bilen bir kişiye yaptırırım. Son bir sorum daha olacak. BIOS ayarlarını da mı ben yapacağım yoksa Vatan'da BIOS ayarlarını da yapıyorlar mı?

yok o işlere girmiyorlar diye biliyorum ama overclock yapmayacaksan zaten bios'a girmene bile gerek yok.

Recep abinin sistem topladıgı bir videoda Msi z97 Gaming 7 anakart kullanıyor ve anakarttaki OC tuşu ile direk OC oluyor PC. Eğer öyle ise müthiş bir şey fakat her bilgisayarı açtıgımızda yapılan bir şey değil diye biliyorum. Yanlışsam düzelt, son olarak da Intel'in i5 K OC edilebilir bir işlemcisini kullanacağım. Anakart ve ekran kartı vesaire yani. Bu tarz bir sistemi OC etmemek ayıp olur gibi geliyor bana. :)

Haklısın, bak ben onu tamamen unuttum, Bence şöyle yap,zaten vatanda windowsu vs yükleyecekler. Sen evde bilgisayarı açmadan önce anakarttan oc genie tuşuna basıp açarsın, sistemin overclock olur yeterli düzeyde. Risk de yok oc genie ile yapılan oc'lar msi güvencesi altında diye biliyorum. Zaten bilgisayar açılırken "oc genie is enabled" diye sarı bi yazı gelir olup olmadığını da oradan kontrol edersin

Haklısın, bak ben onu tamamen unuttum, Bence şöyle yap,zaten vatanda windowsu vs yükleyecekler. Sen evde bilgisayarı açmadan önce anakarttan oc genie tuşuna basıp açarsın, sistemin overclock olur yeterli düzeyde. Risk de yok oc genie ile yapılan oc'lar msi güvencesi altında diye biliyorum. Zaten bilgisayar açılırken "oc genie is enabled" diye sarı bi yazı gelir olup olmadığını da oradan kontrol edersin

Bilgisayarı ilk açılışta anakarttan overclock tusuna bastıgımda bilgisayarım en üst düzeyde performans verecek ve OC olacak. Ayriyetten bilgisayarımda daha başka bir işlem yapmama gerek kalmayacak değil mi? Yani her PC'nin açılışında anakarttaki OC tuşuna basmama gerek kalmayacak?

MSI Z97 Gaming 7 Anakart İncelemesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Z97 Gaming 7 Kullanılan Sistem Toplama Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgisayarı ilk açılışta anakarttan overclock tusuna bastıgımda bilgisayarım en üst düzeyde performans verecek ve OC olacak. Ayriyetten bilgisayarımda daha başka bir işlem yapmama gerek kalmayacak değil mi? Yani her PC'nin açılışında anakarttaki OC tuşuna basmama gerek kalmayacak?

Her açılışta basmanıza gerek yok, bilgisayarınız oc olacak fakat en üst düzeyde demek yanlış olur. Çünkü msi oc genie ile yapılan overclockları garanti altında tuttuğu için belli miktarların altında kalmak zorunda kalıyor. Ama siz manuel olarak oc yapamayacağınız için size göre en iyi tercih oc genie kullanmaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı