480 GB SSD 200 GB görünür mü?

CaTaStRo

Femtopat
Katılım
3 Temmuz 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Önce küçük bir özet geçip sonra konuya girmek istiyorum, yardımcı olabilecek arkadaşlara sağlıklı bir şekilde derdimi anlatabilmek için.

Yaklaşık 2 yıldır kullanmadığım laptopumu satışa koymak için tekrar açtım. İlan açıklamasına yazayım diye özelliklerine vs bakayım dedim. En son 2 sene önce bir teknik servisçi arkadaşıma SSD taktırdığımı hatırlıyorum. Ama kafamı karıştıran konu; laptop çantamda 480 GB'lık bir Kingston marka SSD kabının içinde 240 GB'lık bir SanDisk SSD'si var. Yani arkadaş en son SSD takarken diğerini çıkarmıştı bana geri verirken onu hatırlıyorum. Ama hatırladığım şey bana verdiği SSD degil de ikinci HDD idi (tabii yanlış hatırlıyormuşum durum onu gösteriyor):fakat bir de şöyle bir şey var: Başlat menusunden 'msinfo32' yazıp diskler bölümündeki bilgileri bakayım dedim. Orada da 480GB SSD görünüyor (eğer ben yanlış bakmıyorsam). Fakat Bilgisayarım'dan yerleşik disklere baktığımda biri 251 GB, diğeri de 194 GB olan iki tane disk görünüyor: Allah rızası için biri şu ekran resimlerine göz atıp 'Kardeş darlama kendini bu kadar hasta olacaksın. Bak senin şu kadar SSD, şu kadar HDD var.' diyebilir mi?
Şimdiden teşekkürler herkese.

bilgisayar.PNG
diskler.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen SSD'yi iki bölüme ayrılmış. Toplayınca zaten 415GB yapıyor.
Windows "bilgisayar yönetimine girin orada depolama aygıtlarında daha detaylı görebilirsiniz. SS atarsanız yardımcı olayım
 
Adam yeni SSD'yi takıp 2 diske ayırmış. Ondan öyle gözüküyor. Zaten C ve D diskinin boyutunu toplarsan 480'e yakın oluyor. Tam 480 değil çünkü adam Windows'un kullanması içinde gizli bir kurtarma sürücüsü kurmuş.
 
hay Allah razı olsun sizden. Vallahi aydınlanma yaşadım sayenizde resmen :)
Ben o zaman ilan açıklamasına sadece 1 SSD 480 var yazayım. Ayrıca ikiye bölünmüş vb şeklinde... Ya maksat insanlara da net birşey yazmış olayım.
Çok teşekkür ederim hepinize.

Şöyle birşey gösteriyor dediğiniz yerde.
Muhtemelen SSD'yi iki bölüme ayrılmış. Toplayınca zaten 415GB yapıyor.
Windows "bilgisayar yönetimine girin orada depolama aygıtlarında daha detaylı görebilirsiniz. SS atarsanız yardımcı olayım
 

Dosya Ekleri

  • disk.PNG
    disk.PNG
    41,7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Geri
Yukarı