4800 TL Render ve Oyunpc Laptop Tavsiyesi

Alicn

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar Technopat ailesi. Kardeşim radyo sinema ve televizyon bölümünde okuyor ve elindeki i5 işlemcili laptop yeterli değil. Video editliyor, photoshop, cinema 4 d kullanıyor bir çok yüksek grafik programı ve after effects gibi programları kullanmaktadır ve 3d max render da kullanıyor. Birde oyun hastası steam origin gibi yerlerden de oyun alıyor. Kendi oyun bilgisayarımı kasaile vereyim dedim kabul etmedi. Ben kardeşime 4.800 TL ye kadar kendi bütçemle iyi bir laptop almak sitiyorum ona ve 2.ci sınıf öğrencisi 2 yıl sonra üniversitesi bitecek 2 yıl çok rahat kullanabileceği bir render yapabilecek hızlı bir şekilde laptop arıyorum. bu gtx 850m laptoplar ve asusun gtx 950m olan laptopları var asusun bir markası olan gtx950m yeterli midir fiyatı da uygun yoksa bu monster laptoplar var monsterda kalitelimi internet üzerinde alırken sıkıntı çıkar mı? 2 güne kadar almam lazım yoksa 2 gün sonra istanbula okul kampüsüne gidecek. Recep bey bu konuda yardımcı olur musunuz? Almışken güzel kaliteli birşey alayım. Bütçem 4.800TL 1.000 TL daha üzerine koyulabilir. Kendim i7 işlemcili 4960x ve asus ddr5 titan x 12gb 384 bit ekran kartı kullanıyorum. Kendi kullandığım bilgisayardan ben render video editleme yapmayı bilmiyorum kardeşim abi bu bilgisayar gibi laptop varmıdır diyor. 30 dakikalık videoyu hemen hemen yapıyor diyor bana bu sisteme belirtilen bütçeye göre yakın bir laptop önerisi istiyorum sizlerden. İzmirde satan yer varsa yada vatan computerda varsa iyi laptop alabilirim.
 
Bende Monster Tulpar T7 v3.1 kullanıcısıyım dizüstü bilgisayarın fiyatı 4400 TL ips panel taktırdım normal panel ile arasındaki fark gördüm sırf o yüzden 4600 TL ye aldım sende istersen 16 gb ram taktırıp bide windows icin 128gb ssd taktırırsın mis gibi olur tadından yenmez ekran kartı gtx970 işlemcisi i7 2.60 ghz turbo ile 3.60 ghz oluyor benim modelim 8 gb versiyonu ben 4 gb daha taktım kendim 12gb oldu 1 TB Hdd si mevcut. Zaten satın alalı 1 hafta oldu. Gayet memnunum. Ayrıca güven konusunda hiçbir şüpheniz olmasın. Fazlasıyla güvenilirdir, isterseniz İstanbul Kadıköy'deki yerinden de inceleyip alabilirsiniz. Bir üst modelleri 5500 TL olanlar var ondada gtx980 var eğer bunu alırsanız çok çok fazlasıyla idare edicektir
 
X fiyattaki laptop ve PC yeteneklerinin arasında uçurum var.

Kullandığın ekran kartının TR fiyatı yaklaşık 5000 TL, işlemci de 4000 TL civarı, RAM'in de maks.'dadır diye tahmin ediyorum; ki bunlar zaten kullanılan programlar için en önemli donanımlar (SSD hariç), yani kısa sürede işlem yapması beni şaşırtmadı.

Özetle laptop ile masaüstündekinin performansına, özellikle senin makinanın performansına hiç ama hiç yaklaşamayacak.

Bahsettiğin ürün maks. 12GB RAM kullanabiliyor, 16 belki 32 GB RAM kullanabilen, 2 SSD'yi de SATA 3.0'dan destekleyebilen çift yuvalı makinalara bak. Kullanılacak programların min. sistem gerekliliklerini de gözeterek seçim yapman daha iyi olur, 2 güne sıkıştırma bence.
 
Diz üstü bilgisayarlardan pek anlamam fakat oldukça yeterli gibi görünüyor. Şunu söylemek isterim, o fiyata çok daha iyi masa üstü toplanabilirdi. Diz üstü alma sebebiniz nedir ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı