49.000 TL'ye MSI 5070 Ti Gaming Trio OC PLUS satın almak mantıklı mı?

jannapref

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Selamlar arkadaşlar. Hayatımda ilk kez masaüstü bilgisayar topladım, aslında bir süredir topluyorum demek daha makul. Geriye sadece GPU ve monitör kaldı.

Bir süredir RTX 5000 serisi ekran kartlarını bekliyorum ve nihayet hedeflediğim kartlardan biri olan 5070 Ti çıktı. Takip eden arkadaşım olduysa fark etmiştir, başlıkta bahsettiğim model piyasaya yaklaşık 54 bin TL'den çıktı, fakat şansım yaver gittiği için ben bu kartı 49.000 TL'ye bulup satın alabildim. Kafamda şöyle bir takım soru işaretleri var: Palit ve Inno3D gibi markaların kartları dahi 48.000 TL'den piyasaya girmiş iken bu kartı bu fiyata alıp kullanmak kârlı bir alışveriş midir, veya iade edilip 5070 beklenmeli midir, bu kart işlemcim olan Ryzen 5 7600 ile darboğaz yapar mı, 1080p yeterli olur mu yoksa G61SD gibi 2K OLED bir monitör mü bakmalı...

Darboğaz ve monitör konusu ile başlığın pek bir ilgisi olmasa da bu konuları da bu konu altında tartışmayı çok isterim. Var mıdır bu işlerden anlayan arkadaşlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar. Hayatımda ilk kez masaüstü bilgisayar topladım, aslında bir süredir topluyorum demek daha makul. Geriye sadece GPU ve monitör kaldı.

Bir süredir RTX 5000 serisi ekran kartlarını bekliyorum ve nihayet hedeflediğim kartlardan biri olan 5070 Ti çıktı. Takip eden arkadaşım olduysa fark etmiştir, başlıkta bahsettiğim model piyasaya yaklaşık 54 bin TL'den çıktı, fakat şansım yaver gittiği için ben bu kartı 49.000 TL'ye bulup satın alabildim. Kafamda şöyle bir takım soru işaretleri var: Palit ve INNO3D gibi markaların kartları dahi 48.000 TL'den piyasaya girmiş iken bu kartı bu fiyata alıp kullanmak kârlı bir alışveriş midir, veya iade edilip 5070 beklenmeli midir, bu kart işlemcim olan Ryzen 5 7600 ile darboğaz yapar mı, 1080p yeterli olur mu yoksa G61SD gibi 2K OLED bir monitör mü bakmalı...

Darboğaz ve monitör konusu ile başlığın pek bir ilgisi olmasa da bu konuları da bu konu altında tartışmayı çok isterim. Var mıdır bu işlerden anlayan arkadaşlarım?

Alınmaz hocam. Git 4070 Ti Super yanına da 7800x3D al 1080p de bile darboğaz yapmaz.

2K monitör bakmalısınız 1080p de darboğaz olur.

5070 de alınmaz.

Alınmaz hocam. Git 4070 Ti Super yanına da 7800x3D al 1080p de bile darboğaz yapmaz.

2K monitör bakmalısınız 1080p de darboğaz olur.

5070 de alınmaz.
Hocam teşekkür ederim alınmaz demenin sebebini de söyler misin rica etsem? İşlemciyi değiştirmem mümkün değil, satın alımını yapalı baya oldu. Aldığım vakit bütçemin karşılayabildiği en iyi işlemci oydu.

1080p'de kalsam yaşayacağım darboğaz ne kadar ciddi bir sorun teşkil eder?

Hocam teşekkür ederim alınmaz demenin sebebini de söyler misin rica etsem? İşlemciyi değiştirmem mümkün değil, satın alımını yapalı bayağı oldu. Aldığım vakit bütçemin karşılayabildiği en iyi işlemci oydu.

1080P'de kalsam yaşayacağım darboğaz ne kadar ciddi bir sorun teşkil eder?

Hocam alınmaz dememin sebebi çok pahalı olması. Kas gücü olarak 4070 Ti Super ile arasında %5 %10'luk fark var. 1080p de bayağı FPS kaybı yaşarsınız, isterseniz bütçenizi belirtin 2K monitör önereyim.

Hocam teşekkür ederim alınmaz demenin sebebini de söyler misin rica etsem? İşlemciyi değiştirmem mümkün değil, satın alımını yapalı bayağı oldu. Aldığım vakit bütçemin karşılayabildiği en iyi işlemci oydu.

1080P'de kalsam yaşayacağım darboğaz ne kadar ciddi bir sorun teşkil eder?

Tahminime göre yüzde 10 15 performans düşüşü olacaktır. Sizin için en iyi seçenek siparisi iptal edip RTX 4070 Ti Super alip yanına da güçlü bir X3D işlemci çekmek olurdu.

Hocam alınmaz dememin sebebi çok pahalı olması
Evet fiyatlara bir baktım da, giriş seviye kartlar ile arasında ciddi bir fiyat farkı var, bu fark 10.000 TL'yi geçkin duruyor.
Kas gücü olarak 4070 Ti Super ile arasında %5 %10'luk fark var
Açıkçası kas gücü olarak aralarında 8%-17%'lik bir fark gördüm fakat beni satın aldığım karta iten asıl olay kas gücü değildi, 4x Frame Gen işi benim için çok iştah açıcı oldu. Aralarında gerçekten dağlar kadar fark var. Şimdi bunu göz önünde bulunduruyorum, aldığım modelin giriş seviyesinden uzakta olduğunu göz önünde bulunduruyorum, aradaki yüzde 8-17lik kas gücü farkını hesaba katmasam dahi fiyat farkını da düşününce işin içinden çıkamıyorum. Bir yandan mantıklı bir yandan pahalı geliyor.
1080p de bayağı FPS kaybı yaşarsınız, isterseniz bütçenizi belirtin 2K monitör önereyim.
Durumun böyle olmasına üzüldüm. Açıkçası ben sıklıkla rekabetçi CS2 oynayan birisiyim, biraz ''tryhard'' olanlardan yani. Geçenlerde bir haftalığına XL2546X denemiştim ve monitöre ciddi manada bayılmıştım. Renklerini de başarıyla kalibre ettim ve elimdeki M2 Macbook ile hemen hemen aynı görüntüyü bana sağlıyordu. Fakat haz etmediğim tek şey ekrandaki coating oldu. Beyaz ekranda öyle bir görüntü var ki, internette gezinirken sanki pikselleri görüyorum. Böyle ''grainy'' bir efekt var sanki. Bu sebeple iadede bulundum fakat bu monitörden aldığım haz gerçekten bambaşkaydı. Şimdi ise bu monitörün + versiyonu çıkmış, paneli 66X+ ve 86X ile aynı olan. Fakat öğrendiğim kadarıyla onda da durum aynı.

Bu sebeple son zamanlarda monitör konusunda OLED'lere yöneldim. Baya bir şey öğrendim konu ile ilgili ama bu OLED'lerde de VRR flicker muhabbeti çok canımı sıktı. Kaldı ki zaten karşılayabileceğim çok fazla model yok. Maksimum 25k bütçe ayırabiliyorum şu anki senaryoda. Çok araştırmadım ama şu an tek seçeneğim G61SD gibi duruyor.

Tahminime göre yüzde 10 15 performans düşüşü olacaktır. Sizin için en iyi seçenek siparisi iptal edip RTX 4070 Ti Super alip yanına da güçlü bir X3D işlemci çekmek olurdu.
Pek yüksek bir değer midir bu? Siparişi iptal etme şansım halen var fakat işlemci değiştirmem mümkün değil ne yazık ki. Bu senaryoda en mantıklı seçenek nedir bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı