4K 144 Hz 1 ms monitörlere 20 bin TL değer mi?

Daha fazla  
Monitör almayı düşünüyorum. 4K 144 Hz 1 ms monitörler 20 bin gibi bir miktardan başlıyor. Sizce bu fiyata değer mi? Farklı bir fiyat veya monitör almalı mı? TV kullansam olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için kullanacağına bağlı

4K'da 144 Fps alacak bir sistem 100k civarındadır muhtemelen. Böyle bir sisteminiz varsa veya alacaksanız tabii neden olmasın.

Ne için kullanacağına bağlı
Oyun ve kodlama.
Bütçenizi arttırabilirseniz 2K OLED görüntü açısından daha iyi olabilir.
Neden 4k almak varken 2k alayım. Ayrıca uzun süre aynı ekranda kalınca yanma olayı olduğu için ve bazen bilgisayarı öyle bırakıp gittiğim için OLED almayı düşünmüyorum. Kesin olarak yakarım.
Bir oyunda 4k çözünürlükte 144 FPS alabilecek bir sisteme sahipsen alınabilir dostum.
4K'da 144 Fps alacak bir sistem 100k civarındadır muhtemelen. Böyle bir sisteminiz varsa veya alacaksanız tabii neden olmasın.
Bu görüntüyü almıyorsam gereksiz yani.

@615226 sorun ne hocam?

Oyun ve kodlama.

Neden 4k almak varken 2k alayım. Ayrıca uzun süre aynı ekranda kalınca yanma olayı olduğu için ve bazen bilgisayarı öyle bırakıp gittiğim için OLED almayı düşünmüyorum. Kesin olarak yakarım.

Bu görüntüyü almıyorsam gereksiz yani.

@615226 sorun ne hocam?
Ağırlıklı kodlama yapıyorsan olabilir fakat ben iki saatim varsa 1 saat kodlama 1 valorant gibi bir oyun oynarım diyorsan alma 4k monitörle valorant gibi bi oyunda gözün çok ağrır. He ama rdr falan oynarım diyosan tabiki

Ağırlıklı kodlama yapıyorsan olabilir fakat ben iki saatim varsa 1 saat kodlama 1 valorant gibi bir oyun oynarım diyorsan alma 4k monitörle valorant gibi bi oyunda gözün çok ağrır. He ama rdr falan oynarım diyosan tabiki
Ağırlıklı hikaye modu oyunları oynarım. Nadiren arkadaşlarla nişancı tarzı ya da çok oyunculu oyun oynarım. Kodlama ağırlığı şu an çok yok ama 1 ay kadar sonra okulla beraber başlayacak.

Ben 43 inç 4K bir monitör aldım 3090, R9 7900 sistemim için, 8K bile oynayabiliyorum açıkçası :D. Cyberpunk 4K RT overdrive FSR 3 FG + DLSS Quality ile ortalama 45-50 FPS alıyorum, AAA oyunlarda 40+ alırsın en az fakat online oyunlarda rahat 144+ çıkıyor native'de. Mesela World of warships, world of tanks vb. oyunlarda 144+ oluyor genellikle ultra ayarlarda. 3090 veya dengi bir karta sahipsen 4K 144 Hz monitör gayet iyi olur. (4070 ti, 4070 S Vramleri dolayısıyla 4K için uygun değiller online oyunlarda sıkıntı olmazken AAA oyunlarda yetersiz 4K da da 3090 dengi değiller. 4K için 40 serisinden en az 4070 ti S, 30 serisinden 3090 minimum.)

Bence değer. TV'ye gerek yok. Siteminiz 4K için uygunsa alın zaten 144 FPS'i belli 3-4 oyun dışında 4K'da sanmıyorum alabileceğinizi. Hatırladığım kadarıyla M28U bayağı beğeniliyordu ona bakabilirsiniz 144Hz 4K.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı