Çözüldü 4K 144 Hz monitör 4080s ekran yırtılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muzaffer Saçal

Decapat
Daha fazla  
RAM
24gb cl17 3600mhz
SSD veya HDD modeli
kingston 500 gb
Ekran kartı
4080super
Anakart
Gigabyte aorus b450 elite v2
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Arkadaşlar merhaba 4K monitörüm var ve ekran yırtılması sorunu yaşıyorum. Kablo değiştirdim, Hz değiştirdim, G-Sync açıp kapattım sorun düzelmedi. Ekran kartını yeni aldım (sıfır) kart bozuk olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş diğer ekran kartıyla da aynı sorunu yaşasaydı doğru olabilirdi bu dediğiniz.

Bugün MSI Z790 Edge Wi-Fi DDR4 anakart ile hem MSI RTX 4080 Super Suprim X
Hem de ASUS ProArt RTX 4060 Ti 16 GB iki ekran kartını test edeceğim.
Ekran yırtılma sorunu hala devam ederse sorunun kaynağını görmüş olacağım.
Bu arada MSI 4080 Super kartı nisan 2024'ten beri kullanıyorum.

Ekran yırtılma sorunu hala devam ederse sorunun ekran kartından kaynaklı olmadığını görmüş olacağım.
Kablo değiştirerek de deneyin hocam.

Açıkçası monitörden olduğunu zannetmiyorum. Yırtılmalar genelde porttan ya da kablodan olur.

Monitörün içinden çıkan 8K-60Hz kabloyu kullanıyorum. HDMI 2.1'de 120 Hz de yırtılma olmuyor. Ben yarın ekran kartını göndereyim en iyisi.

Kablo problemli olabilir harbiden de.

Orijinal kablosu dahil iki üç farklı kablo kullandım ama sorun düzelmedi. 120Hz ve üstünde aşırı yırtılma yaşıyorum.

Ekran yırtılma sorunu hala devam ederse sorunun kaynağını görmüş olacağım.
dostum ne yaptın sorunun kaynağını buldun mu? ben temiz bi format attırdım biraz azaldı sorunum ama hala rahatsız edici seviyede

Son düzenleme:
Dostum ne yaptın sorunun kaynağını buldun mu? Ben temiz bir format attırdım biraz azaldı sorunum ama hala rahatsız edici seviyede

MSI Z90 Edge Wi-Fi DDR4 anakarta geçiş yaptım.
Daha sonra Kioxia Exceria Pro 2 TB M.2 SSD'ye Windows 10 Pro temiz kurulum yaptım.
Windows'ta Wi-Fi sürücüsünü kurdum ve Wi-Fi ağıma bağlandım ve NVIDIA 551.61 grafik sürücüsünü kendisi otomatik olarak kurdu onu da silmedim.
Tazeleme hızı 280 de sabit onu değiştirmedim Windows kendisi otomatik olarak ayarladı.
Sonuç olarak ekran yırtılma olayı artık yaşamıyorum.

MSI Z90 Edge Wi-Fi DDR4 anakarta geçiş yaptım.
Daha sonra Kioxia Exceria Pro 2 TB M.2 SSD'ye Windows 10 Pro temiz kurulum yaptım.
Windows'ta Wi-Fi sürücüsünü kurdum ve Wi-Fi ağıma bağlandım ve NVIDIA 551.61 grafik sürücüsünü kendisi otomatik olarak kurdu onu da silmedim.
Tazeleme hızı 280 de sabit onu değiştirmedim Windows kendisi otomatik olarak ayarladı.
Sonuç olarak ekran yırtılma olayı artık yaşamıyorum.
teşekkürler kardeşim ama benim monitör bozukmuş :D değişim verdiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı