4K 144Hz monitör tavsiyesi

Doğan Akbay

Kilopat
Katılım
8 Eylül 2016
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Normalde ben şu anda 4K 60Hz monitör kullanıyorum. Ama 1.4 HDMI kullanıldığı için oyun konsollarında 4K 60 Hertz veremiyor. Aynı zamanda TN panele sahip. Ben de şu anda 4K 144 Hertz VA veya IPS panel monitör arayışına girdim. Monitörümü elden çıkarttığım paranın üzerine 2-3 bin TL daha katıp 4K 144 Hertz monitör yakalamaya çalışıyorum. Geçenlerde 4K 144 Hertz IPS panele sahip olan Gigabyte M32u 7 bin liraya kadar düşmüş. HDMI 2.1'e sahip olan monitörler maalesef 10 bin liranın altında kolay kolay bulunamıyor. Uzun müddettir FHD monitör olarak kullanabildiğim için artık hem iyi panelli bir monitöre hem de 4K olarak iyi Hertz'e sahip monitöre geçmeyi hedefliyorum. Sizce 4K 144 Hertz VA-IPS panel monitörler kısa vadede tekrar o fiyatlara düşer mi? Yoksa mecburen 4K 60 Hertz HDMI 2.0 girişli olan monitöre mi terfi edeyim? Fiyatlar bu sıralar pek tahmin edilebilir değil. Her an her şey değişebiliyor. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Sizce önümüzdeki Black Friday'e kadar indirim olur? Beklemeli miyim? Bir de LG 2022 OLED serisini duyurdu. İlk defa 42" OLED TV çıkacakmış. Onu mu beklesem diye de düşündüm. Ama sonra artan fiyatlar aklıma geldi. Sizden de birkaç fikir almak istedim. Teşekkürler.
 
Türkiye'de hiçbir ürün almak için yarın beklenilmez.

Şu ayda şu çıkacak bekleyin, dolar düşecek bekleyin, derlerken PC topladım 8 bin liraya. 1 yılı doldurmadı 30 bin oldu aynı PC.

Hocam haklısınız ama 13-14 bin TL oldukça büyük para. Daha doğrusu benim bütçemi aşan, bütçemin iki katı kadar fazla para. Teşekkür ederim cevabınız için hocam.
 

Geri
Yukarı