4K çözünürlükte karanlık sahne sorunu

Ayarlardan , görüntüye gelip sonrasında uzman ayarlarına girin , arka ışığı en yüksek seviyeye getirin , parlaklık ayarını da arttırabilirsiniz. Görüntü uzman ayarlarında listenin aşağısında "Beyaz Dengesi" ve "Gamma" nın altında bir parametre var 3 'e kadar arttırılabiliyor izlediğiniz videoya göre değişiyor adı mesela ST.2084 , BT.1886 vb. bu ayarı yükselttiğinizde karanlık kısımlar daha görülebilir oluyor hocam , umarım yardımı olur.
Teşekkür ederim denedim işe yaradı gerçekten. BT.1886 ayarını 3 yaptım baya iyi oldu.
 
Sony Android XD8505 TV var
Windows mini kasa ile birbirine HDMI ile bağlı.
Filmden filme değişmekle beraber notebook ekranındaki görüntü kalitesini asla TV ekranında yakalayamadım. Koyu sahnelerde detaylar belirsiz. Detay belli olsun diye ayarları açınca bu dafa da arka planda açık renkler veya manzaralar parlıyor ve hiçbir şey görünmüyor.
Aynı kare ve aynı sahne, notebook ekranında cok net. Bütün detaylar belli.

MP4 - TS - Mkv fark etmiyor
MP4 ve TS formatlarını geçtim
Remux mkv veya remux 1080p mkvlerde de çok fazla düzelme yok
İnsan suratları sanki ceset renginde
Her filmde ayar yapmak zorunda kalıyorum

Mkv boyutları 10 GB'dan başlıyor 50 - 60 GB'a kadar gidiyor
1080P'lerde gom Player ve 4K filmlerde VLC kullanıyorum.
Sony TV'nin detay renk ayarları da öyle saçma ki anlamak imkansız.
Bir sürü ayar yapıyorum yok.
HDR seçiyorum, bütün suratlar kıpkırmızı doğal renk ve parlaklık neredeyse imkansız
Arka ışık ayarı otomatikde.
Renk scalasında; siyah ayarı, sıcak - soğuk normal ayarı her ayarı deniyorum.
Ya suratlar değişiyor veya aşırı parlamalar oluyor
Gözünü sevdiğim eski toshba Lcd tv im çok klas ayarları vardı. hiç bir zaman değiştirmezdim.bir kere yapardım tamamdı.
artık hiç bir üründe şu marka iyi diyemiyoruz, bilinen bütün kalite çıtalarını yerle yeksan ettiler.
 
HDR destekli filmlerde, bazı paneller yetersiz kalıyor. Yeteri kadar ışıklandırma yapamadığı ve LED'leri yönetemediği için karanlık sahneler fazla karanlık kalıyor. HDR desteğini kapatmak dışında doğal bir çözümü yok.
 
Fark aşağıda; renk tonlarına takılmayın. kameraya göre değişir
Ama gösterilen detaylar Tv ve notebookta cok farklı.
1647899046347.png
 
Konu tarihi çok eski ama belki okuyan birisinin işine yarar diye yazayım;
1- İndirdiğiniz film 4k ise, onu 4k bir monitörde seyretmeniz gerekir ( zorunlu değil, kalite için )
2- İndirdiğiniz bir film eğer HDR ise, onu bir HDR monitörde seyretmeniz gerekir, aksi halde karanlık görüntü alırsınız, üstelikte monitörünüzün gerçek HDR olması gerekli ( Bu zorunludur, uyulmaması halinde kalitesiz görüntü ile karşılaşılır )
3- İndirilen 4k bir filmin renk değerleri hem 10bit, hemde renk uzayı bt.2020 gibi muazzam büyük bir renk paleti ise, monitörünüzünde buna uyumlu olması gerekli, aksi halde yapımcının aylarını vererek ayarladığı o muazzam renkleri göremez ve kalitesizlikle karşılaşırsınız, 10bit bir monitör ve sertifikalı renk uzaylarını destekleyen monitörler muazzam derecede pahalıdır. (buda zorunludur, aksi halde 10bit ve 4k indirmeyin)
4- Korsan filmler için, filmi kimin, hangi kodek ile encode ettiği çok çok önemlidir, hem torrende, hemde para ile film satan yerlerde remux veya 4k diye sunulan filmlerin %95'i 4k veya remux değildir, üstelik 10bit'de değildir. 3 yıldan daha eski filmler için; Zamanın birinde bu işi çok iyi bilen bir babayiğitin x264 kodeği ile yapmış olduğu filmlerden, remux ve 4k yapıp, boyutunuda şişirerek insanlara yedirmelerinden ibarettir. Gerçek 4k, hevc, 10bit ve kaliteli bir renk uzayına sahip bir filmin boyutları 50-80gb den aşağıya olamaz, bu boyutda olan korsan sitelerinde sunulan 4k filmlerin dediğim gibi %95 sahtedir, çünkü 4k filmlerin satışı daha pahalı olduğundan, full hd den türetip insanları kandırmaktadırlar.
Özetle; gerçek 4k, 10bit, hevc, kaliteli sertifikalı renk desteklediğini belirten monitör ile gerçek 4k ve onun içindeki muhteşem sesleri dinlemeye yarayan yine sertifikalı bir ses sistemine sahip olmak gerekir. Tüm bunları bir araya getirdiğinizde ancak, 4k görüntü ve ses kalitesine ulaşırsınız. Şuan ülkemizdeki insanların %96'ı bu özelliklerden haberi dahi yok, haberi olan bilgili insanlarında belki gerekli donanımları yoktur, bu nedenle 4k bir filmi bütün özellikleri ile seyredip, dinlemek gerçekten zor bir iştir.
 

Geri
Yukarı