4K hareketli duvar kâğıdı bilgisayarı yorar mı?

Arkadaşlar bilgisayarımda hareketli duvar kâğıdı kullanıyorum ama görev yöneticisinde GPU bazen 40 falan oluyor bu normal mi? Ve bir zararı olur mu bilgisayara?

Eki Görüntüle 1790665
Dostum sisteminle ilgili bir konu biraz. Ben Wallpaper engine üzerinden kullanıyorum çok sorun çıkartmıyor.

Bir şey olmaz. Wallpaper Engine kullanıyorsan başka programlar ekranı kapladığında ve tam ekranken duraklat olarak işaretle, arkada çalışmayı durdurur sadece masaüstünü açtığında çalıştırır.

Boşta biraz daha yüklü çalışabilir. Bazı programların özel ayarları oluyor eğer görsel üzerine başka bir uygulama açıldıysa hareketlilik kesiliyor arka planda işlemiyor. Bunu kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ekran çözünürlüğü 4K değilse gereksiz olmuş. Arka planda hareketli olmama gibi bir ayar varsa onu açın. En azından oyunlarda vb FPS düşmesin.

Monitörün 4K değil ise gereksiz.
Bende de GTX 1050 i3 6100 var Full Ultra ayarlarda 40 derece oluyordu GPU yani 10 derece artış yapıyor, tarayıcıya geçiş yaptığında veya oyuna giriş yaptığında otomatik olarak duruyor FPS sorunu yaşamayacağını düşünüyorum o sistem ile.

Haklısınız hocam hareket eden arka plan uğruna ekran kartını yakmayalım.

Ekran kartınız yanmaz. Eğer Wallpaper Engine'den yapıyorsanız üstüne bir sekme koyunca kendisi otomatik olarak duruyor. Yani kullanabilirsiniz bir şey olmaz. Sisteminizde yanacak tek şey güç kaynağınızdır. Güç kaynağı yanarsa diğer bileşenlerde yanabilir. Hiçbir bileşen üstünde sıkıntısız soğutma sistemi takılıyken yanmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı