Bunun gibi videolarda yeterli gibi gözüküyor fakat araştırdığımda yeterli olmadığı söyleniyor çok uzun vade düşünmüyorum yaklaşık 2 yıl içerisinde değiştireceğim.
4060 Ti 16GB her ne kadar 4K için VRAM anlamında iyi gibi dursada yetersiz. 128 bit bellekler ile yüksek çözünürlükleri hayal etmek biraz zor. Ayrıca GPU olarakta çok yeterli olacağını düşünmüyorum. Belki FG ile bir nebze oyunları oynanabilir yapabilir fakat native olarak o kart maksimum 1440p'de kullanılmalı. Bana kalırsa 1080p kartı, 16GB VRAM göz boyamaktan öteye gidemez 4060 Ti için.
Soru komik olmuş 4060 Ti 1080P kartı ayrıca 16GB VRAM'i besleyecek güçte değil. Kart 8GB VRAM ile 1080P için uzun soluklu olur sadece 4K düşünüyorsanız 4080 falan bakmalısınız.
Hayatınızda hiç mi RTX 4060 Ti kullanmadınız bu yorumlar ne böyle ben her oyunu yeni çıkan çıkmayan fark etmez Ultra grafiklerde 4K da 60-100 FPS (oyundan oyuna değişir) cayır cayır oynatıyor tabii DLSS 4 + fg açmamız gerekiyor bunun için fg açmasamda mutlaka Smooth Motion kullanmanız gerek tabii. Bana gelip orijinal teknolojisiz kart gücünden bahsetmeyin NVIDIA demek teknoloji demek ona bakarsanız RTX 5090 borderlans 4 DLSS açmazsanız 4K ultrada 30 FPS veriyor.
Hayatınızda hiç mi RTX 4060 Ti kullanmadınız bu yorumlar ne böyle ben her oyunu yeni çıkan çıkmayan fark etmez Ultra grafiklerde 4K da 60-100 FPS (oyundan oyuna değişir) cayır cayır oynatıyor tabii DLSS 4 + fg açmamız gerekiyor bunun için fg açmasamda mutlaka Smooth Motion kullanmanız gerek tabii. Bana gelip orijinal teknolojisiz kart gücünden bahsetmeyin NVIDIA demek teknoloji demek ona bakarsanız RTX 5090 borderlans 4 DLSS açmazsanız 4K ultrada 30 FPS veriyor.
RTX 5070 kullanıyorum 4K'yı bu kartla bile hayal etmek zor. Bence siz fazla casual oyuncusunuz. Frametime gibi değerler sizin için önemli değil. 25 FPS te oynadığınız oyunu FG ile 50 FPS yapmak %1 ve %0.1 FPS değerlerini yükseltmiyor. Yüksek çözünürlüklerde RTX 4060 Ti dediğiniz kart RTX 3070 seviyesinde bile değil.
RTX 5070 kullanıyorum 4K'yı bu kartla bile hayal etmek zor. Bence siz fazla casual oyuncusunuz. Frametime gibi değerler sizin için önemli değil. 25 FPS'te oynadığınız oyunu fg ile 50 FPS yapmak %1 ve %0.1 FPS değerlerini yükseltmiyor. Yüksek çözünürlüklerde RTX 4060 Ti dediğiniz kart RTX 3070 seviyesinde bile değil.
Hocam ben çoğu şeye hakimim öyle eğlencesine oyun oynamıyorum hardcore çoğunlukla hikaye oyunları oynayan ve çoğu şeye hakim biriyim sıradan bir oyuncu değilim kısaca, fg açınca ms artıyor fakat ben kendim ayar yapıyorum 20-30 ms geçmiyor beni rahatsız etmiyor ki bu değerler normal, Smooth Motion ile hatta neredeyse çoğunlukla gecikme eklemeden FPS 2 katına çıkıyor genelde rahat oynatıyor. Devir kas gücü devri değil devir teknoloji devri hocam şu şundan daha güçlü şu şundan daha iyi demeniz bir şey ifade etmiyor.