4K için AMD Vega 56 vs GTX 1070 Ti

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RX 580 ekran kartım artık 4K'da yetersiz kalmaya başladı. 30-35 FPS aralığında dolaşıyor ve sıcaklık değerleri 4K çözünürlükte fazla oluyor. Çözünürlüğü düşürünce değerler düzeliyor ama görüntü net olmuyor.

i5 4690K.
Gigabyte Z97.
32 GB DDR3 RAM.
ASUS ROG STRIX Gaming top RX580.
Zalman'le 600W PSU.
Custom kasa ( ön tarafı modifye edildi, 3x120mm fan var, üst kısmında 3x120 mm fan var, arkasında 1 adet egzoz fan var ve alt kısmında 2x120mm fan var)

Arkadaşlar sistem özelliklerim belirttiğim gibi. Elimdeki ekran kartımı satıp, GTX 1070 Ti veya Vega 56 almayı düşünüyorum. İki ekran kartı da 4K'da yeterli olmuyacaktır biliyorum ama 580'den daha iyi performans vereceği kesin ayrıca 2K'da yeterli performans veriyorlar.
Vega 56 ilk çıktığı zamanla günümüzdeki performansı çok farklı, kart GTX 1080 ile aynı performansı verebiliyor.
Uzun zamandır AMD ekran kartı kullanıyorum ve memnunum NVIDIA kart ile deneyimim nasıl olur bilmiyorum ama GTX 1070 Ti'ın güç tüketimi daha az.
İnanılmaz kararsızım ne yapacağım konusunda, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ya da o kartları alma bu kart senin daha çok işini görür dediğiniz bir kart var ise önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580 ekran kartım artık 4K'da yetersiz kalmaya başladı. 30-35 FPS aralığında dolaşıyor ve sıcaklık değerleri 4K çözünürlükte fazla oluyor. Çözünürlüğü düşürünce değerler düzeliyor ama görüntü net olmuyor.

i5 4690K.
Gigabyte Z97.
32 GB DDR3 RAM.
Zalman'le 600W PSU.
Custom kasa ( ön tarafı modifye edildi, 3x120mm fan var, üst kısmında 3x120 mm fan var, arkasında 1 adet egzoz fan var ve alt kısmında 2x120mm fan var)

Arkadaşlar sistem özelliklerim belirttiğim gibi. Elimdeki ekran kartımı satıp, GTX 1070 Ti veya Vega 56 almayı düşünüyorum. İki ekran kartı da 4K'da yeterli olmuyacaktır biliyorum ama 580'den daha iyi performans vereceği kesin ayrıca 2K'da yeterli performans veriyorlar.
Vega 56 ilk çıktığı zamanla günümüzdeki performansı çok farklı, kart GTX 1080 ile aynı performansı verebiliyor.
Uzun zamandır AMD ekran kartı kullanıyorum ve memnunum NVIDIA kart ile deneyimim nasıl olur bilmiyorum ama GTX 1070 Ti'ın güç tüketimi daha az.
Ya da o kartları alma bu kart senin daha çok işini görür dediğiniz bir kart var ise önerilere açığım.

O işlemci ile 4K monitör almadığınız sürece darboğaz yaşayacaktır.

Edit: Pardon zaten 4 k mış.

i5 4690K.
Gigabyte Z97.
32 GB DDR3 RAM.
Zalman'le 600W PSU.

Açıkçasi ben NVIDIA'dan şaşmayın derim. Vega serisini bilmiyorum ve her AMD ekran kartı gibi WattMan ihtimali var.

Hocam, doğru Vega 56 BIOS ile 64 olabilir. Fiyat olarak hangisi uygun ve elbette temiz ise ona göre karar verin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2500TL şu an bütçemi aşıyor. GTX 1070Tİ ve Vega 56 hemen hemen aynı fiyat.
Ben Vega 56 alırdım.
PSU yeterli olacak mı? 750W önerilmiş sanırım, benim PSU Zalman LE 600W.
Vega 56 alıp 64 BIOS+OC yapabilirsin. @Motionless IN White öyle kullanıyor şu an.
Referans tasarım Vega 56'ya bütçem yetiyor gibi ya da bulamadım henüz custom tasarım Vega 56. 64 Bios'u her karta atılır mı ve bir sorun yaratır mı? UV yapmayı düşündüm zaten ama BIOS atarsam nasıl olur bilemedim.
Arkadaşlar Zotac GTX 1080Ti Mini aldım, memnunum şu an, tek sorun kartın zero rpm özelliği yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı