4K Monitör için Ekran kartı, Anakart Ve İşlemci Tavsiyesi

celeraen

Hectopat
Merhabalar,

Geçen sene PS4 Pro için 4k monitör aldım. 1080P monitörümü satıp PC'yi de yeni monitöre bağladım ama bu pek akıllıca olmadı tabii ki. Oyunları 2K'da sorunsuz oynayabiliyorum ama 4K için doğal olarak sistemim yeterli gelmiyor. Hem ileriye yönelik olması için, hem de 4K'da daha akıcı oynayabilmek için sistemimi yavaş yavaş güncellemeyi düşünüyorum. Şu an sistemim şu şekilde;

MSI Z97 PC Mate / i5 4460/ 12 GB RAM/ GTX 1060 6 GB

Z390 anakart, i5 9600K işlemci, 16 GB Ram ve RTX 2060 GPUalmayı planladım. Ama ekran kartından ve işlemciden emin olamıyorum. 4K için 1080Ti öneriliyor ama onun fiyatını karşılayabilmem mümkün değil. Uzman tavsiyesine ihtiyacım var. Rekabet içerikli online oyunlar oynamıyorum, FPS takıntım yok. Witcher 3 gibi tek kişilik AAA oyunları 4K'da fazla zorlanmadan oynayabilmek amacım. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Geçen sene PS4 Pro için 4k monitör aldım. 1080P monitörümü satıp PC'yi de yeni monitöre bağladım ama bu pek akıllıca olmadı tabii ki. Oyunları 2K'da sorunsuz oynayabiliyorum ama 4K için doğal olarak sistemim yeterli gelmiyor. Hem ileriye yönelik olması için, hem de 4K'da daha akıcı oynayabilmek için sistemimi yavaş yavaş güncellemeyi düşünüyorum. Şu an sistemim şu şekilde;

MSI Z97 PC Mate / i5 4460/ 12 GB RAM/ GTX 1060 6 GB

Z390 anakart, i5 9600K işlemci, 16 GB Ram ve RTX 2060 GPUalmayı planladım. Ama ekran kartından ve işlemciden emin olamıyorum. 4K için 1080Ti öneriliyor ama onun fiyatını karşılayabilmem mümkün değil. Uzman tavsiyesine ihtiyacım var. Rekabet içerikli online oyunlar oynamıyorum, FPS takıntım yok. Witcher 3 gibi tek kişilik AAA oyunları 4K'da fazla zorlanmadan oynayabilmek amacım. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
FPS takıntısından kastınız 4K 60FPS+ değil ise GTX 1080'de tercih edebilirsiniz, Eğer 60FPS+ istiyorsanız 1080Ti ve RTX 2070 serisi bir ekran kartı almanızda fayda var.
Şahsen ben 1600X ve R9 390X ile O.C li şekilde 4K Ultra 30-45FPS arası oynuyorum 'AAA' oyunları.

60+ fps gibi bir takıntım yok evet:) 40-60 arası yetiyor bana genelde. 1080 ve 2070'in fiyatları aynı şu anda. 1080'in düşmesini mi beklemek gerekir, yoksa direkt 2070 mi alınır bilemedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı