4K Video YouTube Yüklendiğinde Görüntü Kalitesi Düşüyor

EfehanOz

Femtopat
Katılım
21 Mart 2023
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar GeForce Experience uygulamasından 4K çözünürlükte 130.000 bitrate (en yükseğe çektim) bir oyun videosu kaydı aldım ve 13 dakikalık video 10GB olması gerektiği gibi de dosya boyutu yüksek. Ben bu videoyu direkt ham hali ile YouTube yükledim fakat video 1080p olarak yüklendi üstelik çamur gibi bir görüntüyle. Bu videoyu Movavi ve Camtasia 9 üzerinden tekrar 4K bir video çıktısı alarak mı atmam lazım veya o videoyu direkt 2K olarak çıktı alsam yine YouTube attığım zaman kalite düşer mi? Sonuç olarak ham videoda 4K ama YouTube atınca içinden geçmiş sağ olasın.
 
YouTube'un çalışması bu şekilde, yanlış değilsem 4K videolar orada 15000 Kbps bitrate olarak gösteriliyor. Ses için ise 192 Kbps. Siz çok yüksek değere sahip video atsanız da değer YouTube'a yüklendiğinde düşecektir. Bu arada 4K için 50000 civarı en ideal değerlerdir bundan fazlası gereksiz yer kaplar.
 
YouTube'un çalışması bu şekilde, yanlış değilsem 4K videolar orada 15000 Kbps bitrate olarak gösteriliyor. Ses için ise 192 Kbps. Siz çok yüksek değere sahip video atsanız da değer YouTube'a yüklendiğinde düşecektir. Bu arada 4K için 50000 civarı en ideal değerlerdir bundan fazlası gereksiz yer kaplar.

Peki ben şu an elimde bulunan kayıt için ne yapmalıyım sonuç olarak ham hali ile videoyu 1080p olarak algıladı. Bir render programından mı geçirmeliyim?
 
Bazen YouTube'a yüklenen videoların işlenmesi zaman alıyor, bekleyin 4K olarak da seçenek çıkacaktır, çıkmazsa render alacağınız programda YouTube formatı seçeneği varsa onu seçip tekrar render alıp deneyin. Manuel olarak da H264 varsa onu seçip bitrate değerini de 30000 kbps yapabilirsiniz o şekilde de deneyebilirsiniz.
 
Bazen YouTube'a yüklenen videoların işlenmesi zaman alıyor, bekleyin 4K olarak da seçenek çıkacaktır, çıkmazsa render alacağınız programda YouTube formatı seçeneği varsa onu seçip tekrar render alıp deneyin. Manuel olarak da H264 varsa onu seçip bitrate değerini de 30000 Kbps yapabilirsiniz o şekilde de deneyebilirsiniz.

Tamamdır çok teşekkürler, bu arada render için CapCut hakkında ne düşünüyorsunuz oldukça kolay uygulaması fakat bir dezavantajı var mıdır? Ve CBR mı VBR mı yapmalıyım bitrate ile ilgili 2 seçenek sunuyor
 
Tamamdır çok teşekkürler, bu arada render için CapCut hakkında ne düşünüyorsunuz oldukça kolay uygulaması fakat bir dezavantajı var mıdır?

Hiç kullanmadım maalesef hakkında yorum yapamayacağım sadece Premiere CC kullanıyorum onun arayüzüne alıştığım için. Ama CapCut’ı çoğu yerde duymaya başladım önerilen bir program olduğunu gördüm.
 
O kadar yüksek bitrate sadece gereksiz yer kaplayacaktır. Hangi kalitede maksimum kaç bitrate destek var önce onu kontrol edin. YouTube için 2 farklı codec var. Özellikle abonesi düşük veya yeni bir kanalsanız 1080p görüntüyü bayağı bir düşürür. Büyük ihtimalle render alırken bir hata yapıyorsunuz. Bu arada dediğim düşük kalite sorununu çözmek için 1080p kayıt alsam bile render yaparken 2K seçiyordum. Böylece yüksek kalite veren codec zorunlu olarak kullanılıyordu.
 

Geri
Yukarı