4x4 GB vs 2x8 GB RAM

Madem ileriye yönelik alıyorsun; bana kalırsa şimdi 1 tane 8 GB al. Sonra yine 1 tane 8GB alırsın. Olur ya ileride canın çekti, daha da yükseltmek istedin ve bütçen el verdi, o zaman 2×8GB daha alırsın. Ama öteki türlü 4×4 yaparsan ileride güncellemek istesen bu sefer toptan değiştirmen lazım.

Tek kanal 8GB ile çift kanal 2x4GB de gözle görülür bir fark olur mu peki ? Video montaj vs. yapılmayacak zaten. Film/Oyun için kullanacağım.

Çift kanal RAM'de daha iyi performans alırsın.

Evet onu biliyorum ancak aradaki performans farkı hissedilebilir düzeyde mi olur yoksa daha çok video montaj ve grafik gibi render performansına mı etkisi olur onu soruyorum.

Benim bildiğim gözle görülür bir performans değişikliği olmaz ama herkes burada olur demiş, bilemedim o yüzden:D

Bakalım artık sonuç ne çıkacak :)

Kesinlikle gözle görülür bir değişim yaşanmaz. Burada bu konu hakkında detaylı bilgi rehber şeklinde mevcuttur.

Ayrıca 4 modül RAM takamazsınız. Buradakiler sizi yanlış yönlendirdi. AMD serisinde (Ryzen'i bilmiyorum) hiçbir işlemcinde 4 modül RAM desteği yoktu. İntel'in çok üst düzey işlemcileri destekliyor tek. Yani almış olduğunuz 4 modül RAM'den yalnızca ikisini takabileceksiniz.

Parça parça alacağım ancak şuan büyük bir bütçe ayıramıyorum. G4600 veya i3 alıp H110M ile klasik toplayacağım. Diğer yaza anakart ve işlemci güncellemesi yapacağım ve muhtemelen 8.nesil intel kullanabilirim. veya direk Ryzen'e geçiş yapabilirim bu durumda RAM Mhz'si önemli hale geliyor. Belki dual yerine quad kullanırsam daha performanslı olabilir düşüncesi hareket ediyorum. Ayrıca önerilere de açığım.

Şimdi diyeceksiniz neden biraz bekleyip 8.nesil almıyorsun diye ama muhtemelen yeni serinin fiyatları bütçeme pek uymayacak Şuan anakart ile işlemciye 550 - 600 lira verirken yeni yongalı anakart ve işlemciye belki 1000 lira vereceğim ve bu bütçemi biraz aşıyor.
Toplam sistem bütçeniz 2600TL'ye çıkabilir mi bu arada? O fiyata Ryzen 5 1400 B350 sistem toplayabilirim size.

Toplam sistem bütçeniz 2600TL'ye çıkabilir mi bu arada? O fiyata Ryzen 5 1400 B350 sistem toplayabilirim size.

Sistemi acelem olmadığı için parça parça alıyorum. Mesela şuan işlemci veya anakart yada ram almam lazım.

Ryzen düşündüm ama şuan için 600-700 lira sadece işlemciye veremem. Zaten notebook var ve yeterli geliyor bana. Oyun olarak sadece FPS oynuyorum CSGO var bi arada oynadığım onun harici günlük kullanım şeklinde. Şuan için planım g4600 veya i3 alıp H110m anakart ile yüksek Mhz RAM ve 1050Ti veya 1060 belki diğer yıl işlemci ve anakartta güncellemeye gidebilirim. Ryzen şuan yeni olduğu için pek tercih etmek istemiyorum. 8.nesil İntel'i ise fiyatlarından dolayı pek tercih etmek istemiyorum.

Sistemi acelem olmadığı için parça parça alıyorum. Mesela şuan işlemci veya anakart yada ram almam lazım.

Ryzen düşündüm ama şuan için 600-700 lira sadece işlemciye veremem. Zaten notebook var ve yeterli geliyor bana. Oyun olarak sadece FPS oynuyorum CSGO var bi arada oynadığım onun harici günlük kullanım şeklinde. Şuan için planım g4600 veya i3 alıp H110m anakart ile yüksek Mhz RAM ve 1050Ti veya 1060 belki diğer yıl işlemci ve anakartta güncellemeye gidebilirim. Ryzen şuan yeni olduğu için pek tercih etmek istemiyorum. 8.nesil İntel'i ise fiyatlarından dolayı pek tercih etmek istemiyorum.
G4600'ün gerçekten GTX 1060'ı besleyebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ryzen 3 serisine bakın derim.

Hocam 1.400-1.500TL civarına Teknobiyotik Ryzen 5+B350 Anakart+RAM bundle var, öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı