5.000 Dolarlık Madencilik Kartı Teste Girdi: CMP 170HX

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.482
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
NVIDIA-CMP-170HX-Madencilik-Karti-1920x991.jpg

GA100 GPU’lu NVIDIA CMP 170HX madencilik kartında devasa bir ısı yayıcı yer alıyor ve madencilik dışında hiçbir alanda çalışmıyor. Oyuncuların ve donanım severlerin şu anda en çok nefret ettiği şeylerden biri de kripto madenciliği ve aşırı pahalı ekran kartı fiyatları. NVIDIA’nın madencilik için özel olarak tasarladığı CMP 170HX grafik kartından daha önce söz etmiştik. Linus […]

Devamı: 5.000 Dolarlık Madencilik Kartı Teste Girdi: CMP 170HX
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Madencilik yasaklanmalı. Her şeyden önemlisi hiçbir şekilde yapan kişi hariç kimseye faydası yok. Ürettiği bir şey yok, doğaya zararı sürekli elektrik tüketmesi boşa enerji harcanıyor.
Para olarak faydası var. Elde edilmesinin zor olması ve enerji harcanması değerini korumasını sağlıyor. En başta güvenilirlik, merkezsizlik ve özgürlük sağlıyor. Devletler olmadan ödeme yapmayı ve takas yapmayı sağlıyor. Kripto paralar yüzyılın icadı. Tabii anlamak için sığ düşünmemek gerek.
 
Enerji nereden geliyor ? Çoğunluğu doğayı sömürmemizden elde ediliyor. Parasal olarak kime faydası var bir kişiyi zengin ediyor sadece alıp sokağa mı saçıyor parayı ? Bir çıktısı yok kimseye bir fayda sağlamıyor.


Gülücük atanlar madenci herhalde(!) merak ediyorum mantıklı bir açıklamanız var mı ? Enerjiyi tüketip sonucunda hiçbir şey üretmeyen bu sözde madenciliğin balon bir sektörü şişirmesi dışında bir getirisi yok. Elimdeki kartla madencilik yapabilirim istesem fakat yapmıyorum, bilinçsiz köyden indim şehre tipler yapıyor genelde, "amcaoğlu madencilik diye bir şey varmış kartı alıyorsun para akıyor" diye piyasanın içine ettiler.
 
Son düzenleme:
@Empty1, hala enerji nereden geliyor diyor yahu. 😆 Ona bakarsan bırak oyunu, oyun gereksiz. Doğayı kirletiyor bilgisayar. Bırak telefonu, internette gezmek haricinde bir işe yaramıyor, okul notu törpüsü. Bırak hepsini.
 
@Empty1, hala enerji nereden geliyor diyor yahu. 😆 Ona bakarsan bırak oyunu, oyun gereksiz. Doğayı kirletiyor bilgisayar. Bırak telefonu, internette gezmek haricinde bir işe yaramıyor, okul notu törpüsü. Bırak hepsini.

Ben bunu kendimi eğlendirmek amaçlı yapıyorum ekran kartı çiftliği kurup sorumsuzca elektrik tüketmiyorum 7/24.
 
Madencilik yasaklanmalı. Her şeyden önemlisi hiçbir şekilde yapan kişi hariç kimseye faydası yok. Ürettiği bir şey yok, doğaya zararı sürekli elektrik tüketmesi boşa enerji harcanıyor.

Kripto paranın yaygınlaşması şart. Para yapmak yerine ağaç kesmek yerine yenilenebilir enerji ile kripto yapmak çok mantıklı.
 
Ben dijital paraya karşı değilim bu işin madenciliği olmasına karşıyım. Rig kurup ekran kartını amaçları dışında kullanan ve yüzlerce watt elektriği bir kişinin çıkarı uğruna harcamasına karşıyım. Bu arkadaşlar sözde çevreci geçinir belki de fakat bir çıktısı olmayan bu sözde madenciliği savunurlar.
 
@Empty1, çevreciliği doğrudan savunduğuma dair bir yazı gösterir misiniz? Görebileceğiniz en "petrolhead" kişi benimdir.

Millet istediğini yapabilir. Kripto paralar ve elde edilme şekli gayet makul. Para kazanmak için kalori yakılıyorsa kripto para için de enerji harcanıyor. Bu da paranın değerini korumasını sağlıyor. Başka şeyler yaptığında da çıktısı yok. Onca ülke belki hiç çıkmayacak savaşlar için bütçelerinin önemli kısımlarını askeri harcamalara yatırıyor. Sırf eğlenmeniz için bilgisara 700-800 Watt harcıyorsunuz? Çıktısı var mı? Yok.

Ekran kartının amacını belirleyen siz değilsiniz. Adı ekran kartı olsa bile yüksek paralel işlem gücüne sahip bir araç. Aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilirsiniz. Yapay zeka, madencilik vs.
 
Bu arkadaşlar sözde çevreci
Kimse "ölümüne" çevreci olduğunu söylemedi. Nerenizden uyduruyorsunuz?
Çoğunluğu doğayı sömürmemizden elde ediliyor.
Günümüzde çoğu ülke yenilenebilir enerjiye geçiş yapıyor. Mesela Almanya, Amerika... Sen tüketmesen de o elektrik ÜRETİLECEK. Sen dokunmasan da üretilmeye DEVAM EDECEK. Sen o enerjiye dokunmuyorsun diye adamlar "Aman Tanrım! Mehmet enerji kullanmıyor! Hemen üretimi durdurmalıyız" demiyorlar. Bu yüzden kullanıp kullanmamanın en ufak mantığı bile yok. Elektrik dediğimiz şey altın kadar değerli bir şey değildir. Kendin bile üretebilirsin. Eğer "çevreyi" çok önemsiyorsan bırak bilgisayarı vesaire elektrik harcama boşuna. Çok sığ bir düşünme yapısına sahipsiniz. Bir şeye çamur atmadan duramıyorsunuz.

Şu 100 yılın icadını bile "boş" olarak görenler var...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı