MiclHmo
Centipat
Ex3301'lere güncelleme yapılmadı. Arayüze girip yazılım versiyon packed'ini söyler misin,Merhaba. Arıza bildirdikten sonra modeme bir güncelleme yaptılar ve ben de tekrar sorun çıkınca arayacaktım. Ama ilginç şekilde kopmalar azaldı. Yani ayda 1 kez oldu olmadı diyebilirim.
Güncelleme dedikleri acaba sadece reset atmak mı yoksa gerçekten bir işlem yapıyorlar mı?
Ben kendim bazı ayarlarla oynamıştım ama bozacak kadar da oynadığımı zannetmiyorum. Wps gibi benim için gereksiz şeyleri kapatmıştım. Bir de güvenlik kısmını değiştirmiştim.
Ben en alttakini seçmiştim ve eski olmasına rağmen tüm cihazlar bağlanabiliyordu. Benim kopan cihazım eski değildi.
Bu bahsettiğim güvenlik ve kopmamın ilgisi olabilir mi acaba?
Bunlar, güncelleme yapmaları ile default hale döndüler.
Bir de güncelleme sonrası, eskiden kanalı ve bant aralığı otomatikte olan 2.4Ghz'yi sırayla tüm kanallar ve 20 bant / 5Ghz'yi 36.kanal ve 20-40 bant aralığına sabitlemiştim.
Bu dediklerimden başka önemli birşeyi kurcaladığımı zannetmiyorum.
Onların güncelleme yapması ya da yapmaları ile bu resmini yolladığım gibi ayarların ilk haline dönmesi veya benim otomatikteki kanal/bant ayarlarını sabitlemem acaba modemi randımanlı kullanmama sebep olmuş olabilir mi?
Ya da bağlantıları güçlendi.
Eki Görüntüle 2308349
"EX3301-T0-V0.28-20231120" böyle mi yazıyor.
TR069 (WAN) protokol ile uzaktan bağlantı yapılır, fw'de atılır lakin ex3301'lere güncelleme yapılmadı, reset atmışlardır klasik.