5 GHz Wi-Fi kullanırken bilgisayarda internet kopuyor

xspecty

Centipat
Katılım
22 Mayıs 2022
Mesajlar
48
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core I5 9300H - Nvidia GeForce GTX 1050 3GB - 8x2 (16GB) 2666 Mhz Ram - 480GB Kingston Sata SSD - 500GB KIOXIA M.2 Nvme SSD
Cinsiyet
Erkek
Merhaba benim Wi-Fi ile alakalı bir sorunum var şimdi ağ bandını 2.4 GHz kullandığım zaman ping uçuyor. Ben de bundan dolayı 5 GHz bandında kullanıyorum fakat bu aralar yeni oluşan bir sorun var eskiden olmuyordu. Wi-Fi arada sırada anlık olarak kesiliyor ve nedenini bilmiyorum. Garip olan her seferinde değişik kesilmesi. Yani şöyle anlatayım bazen sadece Discord konuşması kesiliyor, PC'de internet oluyor Discord'da 5000ms yazıyor ama bilgisayarımda interneti kullanabiliyorum. Bazen kökten bilgisayarın kesiliyor komple yani Wi-Fi logosu bazen gitmese bile internet olmuyor. Bazen de Wi-Fi logosu gidiyor ve 30 saniye sonra geri geliyor. Bu durum oluşurken evdeki diğer cihazlarda hiçbir şekilde kesilme yaşanmıyor. Yardım edin kaç tane Türk & yabancı forum gezdim ve araştırdım sorunun çözümü bir yerde bile yazmıyor.
(Bu sorun yalnızca 5 GHz bandına geçince oluyor.)

Bu arada ağ kartım: Intel AC-9560.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5G'nin çekmesi için mesafenin kısa ve arada kalın bişeylerin olmaması gerekiyor hatta boş olsa daha iyi. 2.4Ghz'de ping çıkıyorsa senin mesafen modeme uzak. Ha bir de bilginiz vardır yoktur, 5ghz ile bluetooth bir ürün kullanırsan çakışır ve ping çıkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı