50 bin TL bütçe ile oyun ve iş için laptop önerisi

Cihaz sıfır kapalı kutu, satıcıda Lenovo'nun yetkili satıcısı. Ortada garip bir durum yok, sırf 4070 diye fiyatı ekstradan absürt şekilde girmiyorlar.

10 k farka da değmez.

Evet Lenovo GameGaraj'a göre daha iyi soğutma konusunda size bunu anlatmaya çalışıyorum.
Eğer fan sesi ve batarya göze alınırsa GameGaraj çok daha iyi performans konusunda zaten.

@bwoy bu yoruma niye düşündürücü emojisi attın acaba yanlış bir şey mi söyledim?

Hocam benim attığım LOQ ile bunun fiyat farkı neden acaba anlamadım.
İşlemcide entegre GPU olmadığı için olabilir. Ofis kullanımı da düşünüldüğünde 7435HS almak mantıklı değil. Boşta bile 4070 çalışacak, yüksek güç tüketimi, sıcaklık ve gereksiz fan gürültüsüne sebep olacak.

@bwoy bu yoruma niye düşündürücü emojisi attın acaba yanlış bir şey mi söyledim?
LOQ Türkiye'de çok abartılsa da Lenovo'nun giriş-orta segment modeli 🙂 GameGaraj'ın kasası ve soğutması çok daha kaliteli. En azından kasası çok daha kaliteli, emin olabilirsin. LOQ kasalarında çatlama olabiliyor, arkadaşım yaşadı bizzat. Kullanıma problem olmasa da kozmetik olarak can sıkıcı.

Intel ve güç? İlginç bir ikili🙂 Üst segmentlerde AMD, Intel'le yerleri paspaslıyor gibi geldi bana. En son AMD çıkıp "Intel ucube ucube işlemci çıkardığı için satışlara yetişemiyoruz" diyordu🤣
Evet, bir tane daha AMD fanboy’u buldum. Sizin en sevdiğim özelliğiniz, çok bilgili gibi görünmeye çalışıp aslında hiçbir şey bilmemeniz. 😄 Birkaç FPS daha fazla alacağım diye driver ve uyumsuzluk sorunlarıyla uğraşıyorsunuz.

Şunu kabul etmek gerekir ki Intel, daha stabil, daha uyumlu ve daha az hatayla çalışır. Ama maalesef senin gibi değerli, çok bilmiş kardeşlerim Intel’in sadece oyun odaklı olduğunu sanıyor. Oysa Intel, AMD gibi yalnızca genç kullanıcılara değil, kurumsal firmalara da işlemci satıyor ve ciddi destek sağlıyor.

Bu yüzden lütfen yorum yapmadan önce biraz araştırma yaparak yazın. Teşekkürler.

Şunu kabul etmek gerekir ki Intel, daha stabil, daha uyumlu ve daha az hatayla çalışır. Ama maalesef senin gibi değerli, çok bilmiş kardeşlerim Intel’in sadece oyun odaklı olduğunu sanıyor. Oysa Intel, AMD gibi yalnızca genç kullanıcılara değil, kurumsal firmalara da işlemci satıyor ve ciddi destek sağlıyor.
O sırada Intel işlemcilerde %100 hata oranı aldığını açıklayan oyun şirketi:

Daha 10 yıl bile olmadı herkese Intel önerdiğimiz, kendimin de zibilyon tane Intel işlemci kullandığım dönemler geçeli. Daha 2-3 ay önceye kadar Intel laptop kullanıyordum kendim de. Sevgilime hediye ettim, hala kullanıyor.

Adam kalkıyor "Ben Intelciyim" diyor, fanboy ben oluyorum. Ne güzel İstanbul be 🤣 Bu saydıklarının hepsine sen sahipsin farkında değilsin.

Aman ne kurumsal satışlar be. Intel finansal krizden burnunu çıkaramıyor, satışları her yıl düştükçe düşüyor. Hisse fiyatları çakıldıkça çakılıyor. Sen ne anlatıyorsun? 2022'den beri şirket değer kaybediyor, eriyor. AMD ise her geçen yıl server da dahil pazar payını arttırıyor. Aşağıda raporları bulabilirsin.

Koskoca Intel kahve veremiyordu çalışanlarına. Boşu boşuna mı bu duruma düştü Intel? İşlemcileri mükemmel olduğu için mi birden imparatorlukları çökmeye başladı?

1747675566244.png

AMD hayranı olduğum için değil, adamlar yıllarca soket değiştirmediği için, güçlü işlemciler yaptığı için burada size laf anlatmaya çalışıyorum. Ama bütün bu attıklarım da bir kulaktan girip diğerinden çıkacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sırada Intel işlemcilerde %100 hata oranı aldığını açıklayan oyun şirketi:

Geçiniz bu işleri, boş boş konuşuyorsunuz. Daha 10 yıl bile olmadı herkese Intel önerdiğimiz, kendimin de zibilyon tane Intel işlemci kullandığım dönemler geçeli. Daha 2-3 ay önceye kadar Intel laptop kullanıyordum kendim de. Sevgilime hediye ettim, hala kullanıyor.

Adam kalkıyor "ben ıntelciyim" diyor, fanboy ben oluyorum. Ne güzel İstanbul be 🤣 bu saydıklarının hepsine sen sahipsin farkında değilsin.

Aman ne kurumsal satışlar be. Intel finansal krizden burnunu çıkaramıyor, satışları her yıl düştükçe düşüyor. Hisse fiyatları çakıldıkça çakılıyor. Sen ne anlatıyorsun? 2022'den beri şirket değer kaybediyor, eriyor. AMD ise her geçen yıl server da dahil pazar payını arttırıyor. Aşağıda raporları bulabilirsin.

Eki Görüntüle 2494545

AMD hayranı olduğum için değil, adamlar yıllarca soket değiştirmediği için, güçlü işlemciler yaptığı için burada size laf anlatmaya çalışıyorum. Ama bütün bu attıklarım da bir kulaktan girip diğerinden çıkacak.

Attığın tabloda Intel'in en güçlü işlemcileri yok Ultra serisini koymuşsun, tabloda en güçlü AMD serileri bulunuyor ama. Herkes bunu der eşit serilerde Intel AMD'den daha güçlü işlemcidir. AMD tercih edenlerin sebebi gücünü tasarruflu kullanmasi, bundan dolayi az ısınması.

Attığın tabloda Intel'in en güçlü işlemcileri yok Ultra serisini koymuşsun, tabloda en güçlü AMD serileri bulunuyor ama. Herkes bunu der eşit serilerde Intel AMD'den daha güçlü işlemcidir. AMD tercih edenlerin sebebi gücünü tasarruflu kullanmasi, bundan dolayi az ısınması.
Ultra serisindeki işlemciler Intel'in laptop tarafındaki en güçlü işlemcileri aslında.

Firmalar düşer ve yükselir; bu çok doğaldır. Birkaç sene sonra başka bir firma çıkar, Intel’i de AMD’yi de geride bırakabilir. Burada anlatmak istediğim şey şu: Intel, her alanda gayet akıcı bir şekilde çalışıyor.

İşlemci seçimi, tamamen kişinin kullanım amacına ve ihtiyacına göre seçilir. Firmalar, birbirlerinin üzerine koyarak ilerler; buna rekabet diyoruz. Her iki işlemci markası da gayet başarılı. Bunu defalarca söyledim: Intel ve AMD dışında, en azından şu an için, ciddi anlamda rekabet eden başka bir PC işlemcisi markası yok.

Ama bir şey kötü olmamasına rağmen, sanki çok kötüymüş gibi “şu şöyle kötü, bu böyle paspas” demek fanboyluktan başka bir şey değildir. Her iki markayı da kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Aksine, ikisinin de farklı alanlarda kendine özgü üstünlükleri var. Bu da biz kullanıcılar için oldukça güzel bir durum.

İyi günler dilerim size.

Yeni konular

Geri
Yukarı