%50 burslu üniversiteye gidilir mi?

kaane

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, bu sene sınava gireceğim. TYT ve YDT kısmından, yani 9-10 konuları olan TYT ve 80 tane İngilizce sorusu olan YDT sınavından. Yaklaşık 350 puan civarı hedefliyorum, matematik ve kimya derslerim yüzünden bu kadar düşük bir hedefim var. Bu puan ile istediğim bölümde istediğim üniversite %50 burslu olarak tutuyor. Sizce %50 burslu üniversiteye gitmeli miyim? Yani parasal açıdan sormuyorum, sizce değer mi?

Parasal açıdan sormuyorum ne demek? Başka açısı mı var? Hangi okul olduğunu söylemiyorsun.

Bu yüzden cevabım Koç Üniversitesi ise gidilir, değilse gidilmez.
Hadi sana kıyak geçeyim. Koç Üniversitesine yakın fiyat istiyorlarsa ona da gidilir.

Parasal açıdan sormuyorum ne demek? Başka açısı mı var? Hangi okul olduğunu söylemiyorsun.

Bu yüzden cevabım Koç Üniversitesi ise gidilir, değilse gidilmez.
Hadi sana kıyak geçeyim. Koç Üniversitesine yakın fiyat istiyorlarsa ona da gidilir.

Demek istediğim şuydu, miktarı önemli değil ama bu paraya değer mi. Yeditepe Üniversitesinden bahsediyordum. İstediğim bölüm ise İngiliz Dili ve Edebiyatı.

Maddi sıkıntın yoksa Yeditepe'ye gidilir. Ancak yine de kendinden eminsen git. Notların kötü olursa bursun iptal olabilir. Maddi olarak sorun olmasa bile ailene mahcup olursun.

Yeditepe hiç de fena bir okul değil. Ama o kadar paraya Türkiye'deki hiçbir okul değmez bence.

Paranız bir anda yok olsa dert etmeyecekseniz buyurun. Benim kıstasım bu.
Maddi sıkıntın yoksa Yeditepe'ye gidilir. Ancak yine de kendinden eminsen git. Notların kötü olursa bursun iptal olabilir. Maddi olarak sorun olmasa bile ailene mahcup olursun.
Notların kötü olursa bursun iptal olmaz. Sınıfta kalsan bile iptal olmaz. ÖSYM bursu bu. Okulun hayrına verdiğini söylediği bursa benzemez.

O halde puanımı görüp ona göre üniversite seçeceğim. Çok teşekkür ediyorum değerli yanıtlarınız için.

Yeni konular

Geri
Yukarı