50 Mbps internet 3MB/s hızda indiriyor

doriyella

Hectopat
Merhabalar, speed testlerde çıkan sonuç ve kullandığım paketim doğrultusunda 50Mbps internetim var. Fakat hiçbir indirmede 3MBs'nin üstüne çıkamıyorum. Steam, Epic, Microsoft veya direkt olarak internetten indirdiğim hiçbir dosyada bu hızın üstüne çıkamıyorum hiçbir cihazımda. Bir limit mi var, anlayamıyorum. Dediğim gibi speed testlerde 50Mbps gösteriyor. Bu gün sadece bir dakikalığında indirme hızım 10Mbps'ye geldi. Şok oldum, fakat aniden düştü. Görev yöneticisinde indirme yaptığım uygulama 25Mbps'nin üstüne çıkmıyor.

SpeedTest en yakın sunucuyu hedef alır. Yani daha uzak sunucularda daha az sonuçlar çıkar.
Saçma. Steam'de 4 adet Türkiye sunucusu var zaten. Onu geçtim, dünyanın zıt noktasına bağlanmıyor ki diğer servislerde de. Çoğunun Türkiye'ye yakın Rusya, Almanya gibi sunucuları var. Yarı yarıya indirme hızı kaybetmek bu tarz bir mesafede mümkün değil.

Modemden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Modemde herhangi bir ayar yaptın mı?

Saçma. Steam'de 4 adet Türkiye sunucusu var zaten. Onu geçtim, dünyanın zıt noktasına bağlanmıyor ki diğer servislerde de. Çoğunun Türkiye'ye yakın Rusya, Almanya gibi sunucuları var. Yarı yarıya indirme hızı kaybetmek bu tarz bir mesafede mümkün değil.

Modemden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Modemde herhangi bir ayar yaptın mı?
Modemde herhangi bir ayar yapmadım. Sanki 25Mbps internetim varmış gibi davranıyor internet.

Hız testi yaparken server olarak hangi bölge ve firma gösteriyor?
1655314780393.png

Hız testi yaparken server olarak hangi bölge ve firma gösteriyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı