50 Mbps internet 5 MB ile indiriyor

gizliaadam

Kilopat
Herkese iyi sosyaller. Başlıkta da belirttiğim gibi böyle bir sorunum var. Aslında 50/8 gibi bir işlem yapınca Steam indirme hızımın 5.5-6 olması doğal sanırım. Ancak bundan önce 16 Mbps ADSL kullanırken zaten 4MB indirme alıyordum. Ayrıca 50Mbps paketine yeni geçtim ve 24Mbps kullanırken 15MB gibi bir indirme hızına sahiptim. Neden böyle olduğunu anlayamadım.

Normal benimki 100 Mbps Steam 10 12 arası indiriyor.

24 Megabit tarifeyle 15 Megabayt indirme hızına eriştiğine emin misin?

Benim bildigim kadariyla 10Mbps = 1MB sıkıntı yok gibi.
Normal benimki 100 Mbps Steam 10 12 arası indiriyor.
Hocam bende aşşağı yukarı dediğiniz gibi biliyorum. Ancak 24 hız alırken ciddili 14-15MB steam üzerinden indirme hızı alıyordum. Hızı artırınca düşmesi garip geldi.
24 Megabit tarifeyle 15 Megabayt indirme hızına eriştiğine emin misin?
Hocam hatta 24lük paketten 18-19 mbps alıyordum ona rağmen gerçekten alıyordum. Ayrıca dediğim gibi 16 mbps adsl varken 3-4 arası alıyordum o yüzden biraz şaşkınım.

Steam baslangic ayari olarak megabit veriyor o yuzden olabilir (ihtimal belirtiyorum yanlış hilgi vermiyorum)

Ayrıca steam mbit olarak da gösteriyor ama zaten steam kullanmaya başladığımdan beri o ayar kapalıydı ve 15mb olarak aldığıma çok eminim. Gerçekten çok enteresan.

50Mbps ile yaklaşık 6Mb/s alırsınız zaten. Ölçülen değer genelde Mbps (megabit/saniye) cinsinden olur indirme hızı ise Mb/s (megabayt/saniye) cinsinden olur, 1Bayt= 8 bit bu durumda 50Mbps / 8 ~= 6Mb/s yapar. Yani alınan hız normaldir.

Tarayıcı vb programlar bazen yanlış gösterir, ya da ortalamayı alırken hatalı alıyor , eskiden internet explorer 100 yıl kaldı gibi şeyler gösteriyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…