50 Mbps internet olmasına rağmen 3MB/s indiriyor

Hepsini baktım çok işime yaramadı modemden şüpheleniyorum diyeceğim ama mantıken Speedtest'de 50Mbps internet alıyorsam oradaki internet bana modem tarafından sağlanıyor demektir bu arada evdeki tüm cihazları çıkardım internet hızında oynama bile olmadı.

İnternetten dolayı olduğunu düşünüyorsanız başka bir interneti bilgisayarınıza bağlayıp deneyebilirsiniz. Fark görürseniz dediğiniz gibi sorun internettendir. Steam'de tavsiye ettiklerim işe yaramadıysa size verebileceğim en iyi tavsiye temiz bir Steam kurmaktır. Genel olarak internet konusunda Windows üzerinden çok bir şey yapamıyoruz. Attığım linktekiler ve dediklerim en bilindik, işlevsel olanlar. Başka bir internete bağlanıp test edin bakalım bir.
 
Hocam lütfen sadece Speedtest değerlerini paylaşmayın.
Steam'den indirme yaparken bir fotoğraf ve görev yöneticisinden ağ kullanımı ve hangi programın ne kadar ağ kullandığı gibi bilgileri bizimle paylaşırsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.
Yoksa müşteri hizmetlerini gibi cevaplar vermek zorunda kalıyoruz.
 
Turkcell'in 3 farklı teknik servisi eve geldi hepsine teker teker derdimi anlatmama rağmen bana gelen cevap şu "yoğunluktan dolayı bu internet hızları normal" aynen bence de çok normal iki sokak ilerimde oturan insan 8-10mb/s indirebiliyor ama ben maksimum 3mb/s indirebiliyorum.
Gelip modemi değiştirdiler Wi-Fi 6 destekli bir yeni modem ile değişimi yapıldı sadece pingim düştü onun dışında indirme hızım aynı.
 
Speedtest yaparken Single Connection seçip dener misiniz?
 

Geri
Yukarı