50 Mbps paketten 30 Mbps alıyorum

Furkan 11

Hectopat
Benim internetim 50 Mbps ama 30 gibi değerler alıyorum. Arada saçma bir şekilde 7 falan oluyor. Upload çok garip zaten. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun daha sonradan ortaya çıktıysa İnternet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatabilir; sorununuz hakkında gerekli yardımı size sunabilir, modem/routerlik de bir sıkıntınızın olduğunu da düşünmüyorum 30 Mbps'ye kadar çıkmışsınız. ancak bağlantı sağlandığından beri bu durum varsa, belki bulunduğunuz bölgenin altyapısı ve hattı çok yüksek hızlara çıkmanızı engelleyebilir, geçici bakım çalışması yapılıyor bile olabilir.

Türkiye'de durum böyle zaten. 16 Mbps paket alırsın, 12 Mbps sunarlar. Upload durumu ise TürkNet ya da Superonline kullanmıyorsan 1 Mbps'nin üstüne çıkmaz.

Aynen, bilgisayar için ethernet kablosu en iyi performansı sağlar.

Şu an kullandığım internet 50 Mbps'lik paket ve 48.5-49'unu net olarak alabiliyorum, konumla alakalı bir durum olsa gerek.

İnternetten altyapı sorgulama yapın. Altyapınız kaç Mbps destekliyor? 50 Mbps desteklediği halde 30 alıyorsanız müşteri hizmetleri ile irtibata geçin.
Bu arada wi-fi ile yaptığım hız testlerinde birkaç Mbps fark oluyor sadece. O yüzden kablo ile test etme ihtimaliniz yoksa wifi üzerinden yaptığınız testin doğruluğuna güvenebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı