Juhrien
Picopat
- Makaleler
- 1
Özet geçeyim bina girişindeki kutudan başlayarak kat aralarındaki boru boşluklarından bizim kata, oradan yukarıdan plastiklerle sabitlenerek bizim daireye, bizim dairenin içindenden duvarların tepesindende modemin olduğu odaya kadar yine duvardan sabitlenerek geldi ve en sonunda modeme bağlandı. Tek bir kablo zaten, ek falan yapılmadı. Yarım saat falan sürdü sanırsam.Bu açıklama çok eksik.
Kabloyu balkondan sallayıp mı o parayı aldı?
Kat başı kabloyu sabitledi mi?
Kablolamada ekler ve bağlantılar mı?
Adam ne kadar çalıştı?
Yani balkondan boşluktan sallayıp aşağıdaki kutuya taktıysa, evinizdeki router'a da taktıysa, evet çok almış 15 dakika için, ve malesef "iyi almış" denecek esnaf yaklaşımı da var 20 yıllık beyin yıkama sağolsun ülkemizde üretim olmadığından da.
Kablo bozuk sanırsam, o yüzden yenisini çektirmeden önce fiyatı öğrenmek istemiştim, neden o kadar ödedin dediler. Yanlış hatırlamıyorsam, metre başı 50-60 lira gibi bir fiyattan ödedik, kalanı işçilik.
Tabii ki izledik ancak o an bizden istenen miktara bizde şaşırdık, ancak ödemekten başka ne yapabiliriz? Ayrıca olayın üstünden aylar geçmiş, zaten şu an yapabileceğimiz bir şey yok, üstüne zaten sorup soruşturacağımız biri de kalmamış çünkü işlemi yapan kişi geçen hafta rahmetli olmuş.5300 lira biraz fazla sanki. Adamı veya adamları işi yaparken izlemediniz mi? Demediniz mi bu adamlar ne yaptı da bu kadar para istiyor?
Bize kablonun metresini 50-60 liradan hesapladığını söylemişti.Kablonun metresi 20 lira desek 50 metre kablo 1000 lira yapıyor. İşçilik payı ne kadar tutar bilemiyorum.