50 üstü ortalama ile 4 dersten kalınca sınıfta kalınır mı?

wenomechainsama

Hectopat
Daha fazla  
Şu an delirmek üzereyim 4 dersten kalıyorum, şöyle diyeyim edebiyattan 2 dönemde de geçtim 1. dönem 68 2. dönem 60 genel ortalama yaptım ama 4 dersten kaldım. öğretmenimiz diyor ki genel ortalamanız 50 üstü edebiyat geçtiniz ama 4 dersten kaldınız sınıf tekrarı. internette araştırıyorum diyor genel ortalama 50 üstü edebiyat geçtiyseniz kaldığınız ders sayısı önemli değil. sabahtan beri sinir krizi geçiriyorum kusura bakmayın sevmediğim hoca kalmadı okulda.
Hangisi doğru biri anlatsın şu an genel ortalama 50 üstü edebiyat 2 dönemde geçtim 2.5 gün devamsızlık var sorumluluğa veya sınıf tekrarı yapacak mıyım?
@333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmeniniz kafadan sallamış. Öncelikle yıl sonu ortalamanız 50 ve üzeri ise zayıf sayısının bir önemi yok. Edebiyat dersinden de geçmişsiniz, rahat olsun kafanız.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
Doğrudan sınıf geçme

MADDE 57
- (1) (Değişik cümle:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;

a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan
öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

(2) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı