500-550 TL SSD önerisi

Hocam işletim sistemi şu an Corsair'le Force SSD üzerinde kurulu. Şu an için hızlı açılıyor diyebilirim. DRAM olmazsa işletim sistemi kurulmuyor mu?
İşletim sistemi kuruluyor. Ve ben işletim sistemi kurulu olarak kullanıyorum 2 senedir.

Üst seviye ssd kullanmadıysanız 3bin 5 bin liralık, o zaman zaten bu farkı hissetmezsiniz.
Zaten konuşmaya değecek bir fark yok.
Ayrıca Wd disk konusunda öncül marka.

Daha hiç veri kaybı yaşatmadı sağolsun.
 
O zaman WD de alabilirsiniz ancak her türlü Kingston daha iyi. :D işletim sistemi tabii ki kurulur fakat disk daha çabuk yıpranır ve hızı daha çabuk düşer.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. YouTube'da biraz bakıp ikisinden birini tercih edeceğim. Aralarında benim hissedebileceğim kadar bir fark olmayacağını düşünüyorum. Zaten SATA SSD'den sonra her türlü daha hızlı geleceğini düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler.
 
Konuyu yeniden açmamın sebebi fiyatların eski konularda farklı olması. İlk bilgisayarımı kurduğumda SSD fiyatları çok pahalıydı. Ülke şartlarını göz önüne alınca fiyatların yine de bu kadar düşük olması çok şaşırtıcı. RDR2 ve büyük boyutlu oyunları HDD'ye kurdum fakat oyunun açılması işkence gibi. 500-550 TL civarı bütçem var. Almışken 500 GB almak istiyorum. Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Sistemim:
Anakart: MSI Z170A GAMING PRO Carbon.
İşlemci: i7 6700K.
HDD: Toshiba P300 High performance 3.5" SATA 3.0 1TB.
SSD: Corsair'le Force 240 GB SSD.
Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 5700 XT.

burada uyumlu ssdler var nvme ssd yok ama listede bios update ile gelmişse vardır yoksa ordaki apartlardan alıp takabilirsin ama oyun için nvme'ye gerek yok bence
 

Burada uyumlu SSD'ler var NVMe SSD yok ama listede BIOS Update ile gelmişse vardır yoksa oradaki apartlardan alıp takabilirsin ama oyun için NVMe'ye gerek yok bence.

Hocam attığınız anakart ile benim ki farklı galiba.
Benim ki bu hocam: MSI Z170A Gaming PRO CARBON Review
 
Hocam attığınız anakart ile benim ki farklı galiba.
Benim ki bu hocam: MSI Z170A Gaming PRO CARBON Review
evet bios update ile gelmiş olabilir destek ama yarı hızında çalışır

a2000 almak mantıklı olabilir çünkü buda nvme'nin yarı hızında çalışan ekonomik bir model 970 evo alsanda tam performans alamayacaksın
 
Evet BIOS Update ile gelmiş olabilir destek ama yarı hızında çalışır.

A2000 almak mantıklı olabilir çünkü bu da NVMe'nin yarı hızında çalışan ekonomik bir model 970 EVO alsanda tam performans alamayacaksın.

A2000'i sipariş veriyorum hocam yardımınız için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı