500 Mbps internet CAT5e kablo ile bilgisayarda maksimum 100Mbps oluyor

Foreman

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, Turkcell Superonline 500Mbps download hızlı kampanyaya geçtim. Upload hızım da artış var, 20'lerden 50-60'a fakat download hızım bilgisayarımda Ethernet (CAT5e) ile bağlı önceden olduğu gibi 90 ile 100 arası sabit bir şekilde duruyor. Telefondan hız testi yapınca 200leri görüyor ama bilgisayarımda 100ü asla geçmiyor. Ayarlarda bağlantı hızı (alınan iletilen) 100/100 olarak gözüküyor Realtek driverımıda güncelledim son sürüm şu diğer konularda sürekli söylenen "hız ikili" muhabbetini de yaptım hala aynı yardım eder misiniz? Ek bilgi: Modemin 2 adet Wi-Fi bağlantısı var biri normal diğerinin yanında 5G yazıyor. 5G olana bağlanınca 200 300 değerlerini görüyorum fakat PC de direkt normal 5G olmayan ile bağlı gozukuyor, acaba bundan kaynaklı mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız desteklemiyor olabilir. Aynı şekilde kablonuzda Cat 5. Cat 6 kabloda deneyin

history-of-ethernet-lan-cables-categories.png

Hocam resimde gördüğünüz gibi CAT 5 maksimum 100 Mbps aktarım yapabiliyor. Ancak CAT 6 kablo 1 Gbps'ye kadar çıkabiliyor. Yani kablonuz desteklemiyor. CAT 6 kablo kullanmanız gerek.

Eki Görüntüle 2084092

Hocam resimde gördüğünüz gibi CAT 5 maksimum 100 Mbps aktarım yapabiliyor. Ancak CAT 6 kablo 1 Gbps'ye kadar çıkabiliyor. Yani kablonuz desteklemiyor. CAT 6 kablo kullanmanız gerek.
CAT5e'de belirli şartlarda destekliyor. Kullanıcı CAT5e kullanıyor. CAT 5 değil.

Portlarda güç tasarrufunu kapatmanız gerekebilir. Modem ve Cihazınızda ilgili ayarları araştırın, ilk siz yaşamıyorsunuz bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı