500 Mbps internet paketi için Wi-Fi'da hız en az kaç olmalı?

Sayhiyourdad

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Superonline'ın 500/50 paketine geçtim ancak Wi-Fi'da hız 320-340 Mbps dolaylarında. Kablo ile bağladığımda ise 468 Mbps çıktı sonuç. Modem (router) ZTE H267a. Bilgisayarın Wi-Fi kartı Wi-Fi 6 AX destekliyor. Testleri Speedtest aracılığıyla Single modda yaptım. Farklı serverlar aracılığıyla hem kablolu hem de kablosuz test sonuçlarımı aşağıya bırakıyorum. Ankara'da yaşıyorum. Bazı testlerde İstanbul server da seçtim. Turkcell dışında server seçtiğim testler de var. Ekran görüntülerinin isimlerinde farklı servis sağlayıcıların ve farklı lokasyonların bilgisi yer alıyor. Bu değerler normal mi? Siz 500 Mbps veya 1 Gbps internet paketlerinizde Wi-Fi hızı olarak kaç değer alıyorsunuz?

Dosya Ekleri

• Wifi_single_Turkcell Ankara Server.png
    Wifi_single_Turkcell Ankara Server.png
    96,8 KB · Görüntüleme: 69
  • Fast_Wifi hız.png
    Fast_Wifi hız.png
    81 KB · Görüntüleme: 53
  • Nperf_Wifi hız.png
    Nperf_Wifi hız.png
    186,4 KB · Görüntüleme: 53
  • Kablolu_single_Turkcell Ankara Server.png
    Kablolu_single_Turkcell Ankara Server.png
    113,3 KB · Görüntüleme: 56
  • Kablolu_single_Turknet Ankara Server.png
    Kablolu_single_Turknet Ankara Server.png
    97 KB · Görüntüleme: 40
  • Kablolu_single_Turkcel İstanbul Server.png
    Kablolu_single_Turkcel İstanbul Server.png
    101,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler normal gibi.
Hocam 500 Mbps paket için Wifi hızının 320-340 Mbps olması normal mi? İnsanlar neden 1 Gpbs paket alsın ki o zaman? Modeme 2 metre mesafedeyken aldım bu sonuçları bu arada. Az gibi geldi bana ama internet servis sağlayıcımla görüşmeden önce sizlere de sormak istedim.

Hocam 500 Mbps paket için Wifi hızının 320-340 Mbps olması normal mi? İnsanlar neden 1 Gpbs paket alsın ki o zaman? Modeme 2 metre mesafedeyken aldım bu sonuçları bu arada. Az gibi geldi bana ama internet servis sağlayıcımla görüşmeden önce sizlere de sormak istedim.
1000 Mbps internette kablo ile zaten 940-960 falan anca alınıyor. 5 Ghz ile kablosuz maksimum 800 görebilirsiniz ama ortalama 600-700 anca alınıyor. 2.4 Ghz düşerseniz ortalama 400 falan anca alıyorsunuz. Yani kayıp %60 gibi bir şey oluyor. Yani hızlarınız normal. Yine de internetten sorgulayın, dediklerimi doğrulayacaktır.

1000 Mbps internette kablo ile zaten 940-960 falan anca alınıyor. 5 Ghz ile kablosuz maksimum 800 görebilirsiniz ama ortalama 600-700 anca alınıyor. 2.4 Ghz düşerseniz ortalama 400 falan anca alıyorsunuz. Yani kayıp %60 gibi bir şey oluyor. Yani hızlarınız normal. Yine de internetten sorgulayın, dediklerimi doğrulayacaktır.
Wifi testlerini 5Ghz bandında yapmıştım. Router değiştirsem 500 Mbps internet paketi için wifi hızını 440-450 mbps bandına çekebilir miyim?

Wifi testlerini 5Ghz bandında yapmıştım. Router değiştirsem 500 Mbps internet paketi için wifi hızını 440-450 mbps bandına çekebilir miyim?
Zannetmiyorum. İşin piri değilim ama kablosuzda illa ki kayıp oluyor. Yeni bir GHZ teknolojisi gelmesi lazım sanırım.

Çözebildin mi ya ben Türk Telekom 500 kullanıyorum 100 150 anca alıyorum Wi-Fi'da kabloda 500 550 arası alıyorum.
Hayır hocam çünkü sorun yokmuş. Router değiştirsem wifi'da maksimum 400 alırım. Sizinki normal değil ama. Eğer 2.4 band üzerinden wifi'ya bağlanıyorsanız onu bırakıp 5G bandı deneyin.

Hayır hocam çünkü sorun yokmuş. Router değiştirsem Wi-Fi'da maksimum 400 alırım. Sizinki normal değil ama. Eğer 2.4 band üzerinden Wi-Fi'ya bağlanıyorsanız onu bırakıp 5G bandı deneyin.

Anladım bende 5GHz kullanırken modemin dibinde de 200 falan oluyordu Max galiba kötü modem verdi Türk Telekom.

Anladım bende 5GHz kullanırken modemin dibinde de 200 falan oluyordu Max galiba kötü modem verdi Türk Telekom.
Superonline'da router değiştirmek için şifre öğrenmek gerekiyor. O da zor ve zahmetli bir iş. O nedenle yapmadım ben ama TTnet'te böyle bir problemin yoksa Wifi 7 router al, bir de ont cihazıyla router arasındaki kabloyu değiştir. Eğer sorunun pc kaynaklı değilse senin problem çözülür.

Router değiştirdim ve sorun ortadan kalktı. 500 Mbps internet için 475-480 alıyorum Wifi'da. Routera uzaklığım yaklaşık 2 metre ve 5G bandındaki sonucu aşağıya bırakıyorum. Paketimi 1 Gbps yapıp bu işe noktayı koyacağım.

@MzK48

Dosya Ekleri

• 500 mbps router değişimi sonrası.png
    500 mbps router değişimi sonrası.png
    85,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı