500 TL bütçe Beyaz ışık veren klavye önerisi

bbatuu

Hectopat
Katılım
19 Temmuz 2020
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, karanlıkta yazı yazmama yardımcı olması için klavye arıyorum alttan hafif beyaz ışık gelsin istiyorum, RGB ile odayı pavyona çevirmek istemiyorum.

Mekanik, membran, tepki süresi vs hiç fark etmez. Bütçe 500 TL.

Logitech G213'e denk geldim ama sanırım bu modelle problem yaşayanlar olmuş, altındaki bilek desteği de çıkmıyor otobüs kadar olmuş klavye. Alternatif yoksa bunu da alabilirim ama önce size sormak istedim :)
 
G213 kardeşim kullanıyor, öncesinde ben kullanıyordum fakat parmakları çok incitiyor, kesiyor vs. almanızı asla tavsiye etmiyorum altta önerdiğim ürünü deneyimlemedim fakat öven çok ve fiyat bandında kaliteli bir ürün.


 
Son düzenleme:
Cougar güzel duruyor, deneme fırsatı bulursam tecrübemi yazacağım. Şu an kullandığım klavye de düşük profil tuşlu yumuşak hisli ama hızlı yazması çok kolay değil ve tuşu açılı basarsanız yuvasında basılı kalıyor (Lenovo PC'nin yanında gelen klavye :D ), bu daha iyidir umarım. İnceleme videolarında bazı tuşlara tam ışık gelmiyor gibi duruyor ama çok problem yaratmaz sanırım.


Bunun parlaklık ayarı ve bilek desteğinin çıkabilmesi iyiymiş ama sanırım renkleri değişmiyor videolarında göremedim. Philips hit or miss marka biraz, bazı ürünü çok uzun dayanıyor bazısı 2 ayda perte çıkıyor hatta bir traş makinesi yüzümde patlamıştı mesafeliyim o zamandan beri :D Bir de eski başlıklarda fason mal yazanlar olmuş.

İnceleme videolarında diğer bir dikkatimi çeken şey de videoları yapanların hep FPS oyun oynaması oldu. WASD'ye her klavye basar, dakikada kaç sözcük yazılabildiğini, rahatlığını test etseler ya!

Galiba yine kılı kırk yarıyorum ama yine de önerileriniz için çok teşekkürler :)
 
@bbatuu,

Maalesef dolar yüzünden bu tür model ve markalara mecbur kalıyoruz. :)
TAA video çekmiş o Philips marka söylediğim klavyeyi :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bir süre klavye satın alma imkanım olmamıştı, geçen hafta AOC GK500 Outemu Red Switch aldım 4 gün kullanma imkanım oldu. Forumda bu modeli arayan olur diye izlenimlerimi yazıyorum.
Önce iyi kısımlar:

-Malzeme kalitesi gayet iyi. Gövdenin üst kısmı alüminyum. Tuşların plastik kaplamasının hissi güzel. Klavye masada gayet şık duruyor.

-RGB efektleri gayet çeşitli, RGB için yazılım var, her tuşa tek tek renk bile atanıyor. İstediğim kadar loş olabiliyor. Gece yazarken işime yaradı.

-Kalite kontrol hatası göremedim tüm switchler yaklaşık aynı çalışıyor.

-Manyetik bilek desteği olması güzel. Destekte kauçuk gibi birkaç ay içinde rezil olan garip kaplamalar yok, sert plastik var.

-Switchlerde bir miktar yay çınlaması var ve membrandan çok az daha sesli ama rahatsız edecek miktarda değil, klavyeyi gören kimse sesi yüksek vs demedi.

-Tuşlarda özellikle membran klavyelerde çok olan sağa sola hareket etme olayı yok dümdüz yukarı aşağı hareket yapıyor sadece.

-Yanında tuş sökme aparatı ve gümüş WASD tuşları geliyor (nedense bu tuşlar 0.5mm civarı daha yüksek)

(Benim için) kötü yanlarıysa:

-Şimdiye kadar birçok klavyem düşük profil veya scissor switch olmuştu. Klavyenin kalın tuşlu kaba yapısına alışamadım, eller bilekler havada yazıyorum, tuşlar basması zor değil ama uzun süre yazınca yüksekliği bileklerimi rahatsız etti. Bilek desteği malzeme olarak güzel ama yeterince kalın değil, yazarken ellerim desteğe değmiyor bile.

-Outemu Red'lerin yumuşaklığına alışamadım, tuşlar bana göre fazla yumuşak ve hiçbir feedbacki yok (biliyorum Red'lerin olayı bu ama kullanırken sıkıntı çıkaracağı aklıma gelmezdi). Bu kadar yumuşak olması arada yazım hatasını kolay yapıyor kod yazarken rahat edemedim. Oyun oynarken ise bileğim destekteyken bile elimi WASD'nin üstüne koyduğumda parmağımın ağırlığıyla tuş actuation pointe kadar inip aktive oluyor, mesela oyunda W ile karakter yürütürken yanlışlıkla A'ya basıyorum diagonal yürümeye başlıyor ve bunu hiçbir şekilde hissettirmeden yapıyor, sadece A değil farklı tuşlarda yaşadım bunu. Keytest'te deneyip baktım hatta elimi klavyeye koymayarak kullanmaya vs de çalıştım ama her şekilde oluyor.

Genelde klavye mouse değiştirince oyun performansında pek düşüş yaşamam ama belki de alışık olmadığımdan hem CSGO hem FFXIV'de zorladı.

Önceki klavyem PC'nin yanında gelen Lenovo 300'dü. Membran ve yassı tuşlu oldukça ucuz bir klavye, mükemmel değil ama yanlışlıkla basma problemini bunda yaşamıyordum. Bir miktar direniyor sonra membran içine göçünce direkt tuşa basıyordu. AOC'de ise tuşun direnci en başta çok düşük bastıkça stabil bir şekilde artıyor, yanlışlıkla bastığımı tuşun LED ışığı yanınca farkediyorum ancak. Actuation point neden tuşun hareket mesafesinin yarısında başlıyor çözemedim. Yazı yazarken zaten dibine kadar basıyorum tuşlara.

-Tam tersi bottom out mesafesi de çok geldi uzun süre yazı yazarken rahat edemedim. Belki bu son dediğime zaman içinde alışabilirim ancak sanırım iade edeceğim.

Klavyenin objektif bir problemi hatası vs yok kullanıp memnun kalan çok kişi olacaktır eminim ama benim kullanma şeklime uygun değil. Yassı ve alıştığım hisse sahip, yanlışlıkla tuşları aktive etmeyecek bir klavye arıyorum. Denemediğim güzel switchler vardır eminim ancak muhtemelen şimdilik membran bir model hatta hadwiger hocamın önerdiği şu klavyeyi deneyeceğim. Tuşlar tam parlamadığı için tercih etmemiştim ama uygun fiyatlı, hem yassı hem ışıklı tuşa sahip klavye çeşidi çok az Türkiye'de. Buna benzer başka bildiğiniz modeller önerebilirseniz çok sevinirim. :)
 

Dosya Ekleri

  • 20210302_2151122.jpg
    20210302_2151122.jpg
    202 KB · Görüntüleme: 33

Geri
Yukarı