5000-5500 TL sistem önerisi

Bütçe
5000-5500

Uğur D

Centipat
Öncelikle herkese iyi günler, tamamen oyun amaçlı bir sistem toplamak istiyorum ama çok fazla da anlamıyorum açıkcası bu işlerden. Aşağıdaki gibi bir sistem buldum bu sistemde ne gibi bir değişikilik yapabilirim? Her türlü öneri ve yardıma açığım.

AMD Ryzen5 3500X 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci MPK.
ASUS B450M Dragon 4400 MHz(OC) DDR4.
2 Adet XPG 8 GB Gammix D30 3000 MHz.
ASUS TUF GeForce GTX1660 Super OC 6 GB.
Corsair Carbide SPEC-05 550W 80+ USB 3.0.
Adata 480 GB SSD.

Dediğim gibi çok fazla anlamıyorum bu tarz şeylerden eklemem gereken çıkartmam gereken şeyler var mıdır bu sisteme?

Fiyatı yukarıdaki haliyle 5100 TL’dir. Bütçem de 5000-5500 TL arası önerileri ona göre yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Bence cuma gününü bekle 3600 al ortalama 1200 küsür liraya düşüyor hatta dün düştü. İleriye dönük daha mantıklı bir yatırım olur diye düşünüyorum. Ayrıca asus almak gibi bir takıntın yoksa ekran kartını da fiyatları yazmamışsın ama çok farkı olacağını sanmıyorum 2060 a yükseltmen daha faydalı olur gibi geliyor. Rtx teknolojisi ve dsll 2.0 bana cok fazla ümit veriyor doğrusu o yüzden rtx tercih ederdim ben. bu söylediklerimle 500 liradan fazla ekleneceğini sanmıyorum fiyata o yüzden dikkate almanı öneririm.

Yazdığın ürünlerin fiyat bilgileri nedir? SSD olarak farklı markalara yönelmeni tavsiye ederim. Anakart olarak da S2H yeterli olur bence. Kasa da hava akışı iyi olmadığı için tavsiye edilmiyordu burada. Tabi daha bilgili arkadaşlar daha net şeyler söyler ama genel yorumum bu şekilde.

2060a yükseltmeye çalıştığımda fiyatta 1000 lira gibi bir artık oluyor ve malesef bütçemi aşıyor
İnan tek tek ürün fiyatlarını bilmiyorum bir sitede hazır sistem şeklinde buldum

İşlemciyi 3600 yapın ve ekran kartı modelini değiştirin. Adata SU modeliyse uzak durun. Onun dışında bir sıkıntı yok.

2060a yükseltmeye çalıştığımda fiyatta 1000 lira gibi bir artık oluyor ve malesef bütçemi aşıyor

İnan tek tek ürün fiyatlarını bilmiyorum bir sitede hazır sistem şeklinde buldum
İtopya fiyatını göz önüne alarak yorumladım yanlış bilmiyorsam 2700 civari o yüzden 2060 alabilirsin diye söyledim.
Örneğin bu model fena değil araştırdığım kadarıyla recep baltaş da soğutması iyi dedi videoda.

@stevesm1221 reyiz benim konuya da bir bakar mısın bilgilerine ihtiyacım var ty.

Son düzenleme:
Benim sistem tavsiyem bu şekilde. Daha bilgili arkadaşlar eksiğini fazlasını belirtirse süper olur. İşlemci ileride değiştirilir, beraberinde anakartta da B550 veya X570'e geçilir. Alternatifleri de koyuyorum bütçeye göre bakarsın artık.

2 Adet Kargo Dahil 626 TL XPG XPG 8GBX1 3000MHZ Single DDR4 Red Gammix Ram veya XPG 16GB 8x2 SPECTRIX D41 3000MHZ CL16 DDR4 DUAL KIT RAM - AX4U300038G16A-DR41 | Adeks Store

Kingston 480GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da veya TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (Okuma 1700MB / Yazma 1600MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da (aslında bu M.2'ye pek güvenemiyorum, başka alternatiflere bakılır yine)

Toplamda 5709 TL.

SSD ve RAM hariç kendime alacağım sistemin aynısı. RTX 2060, Predator RGB ve Kingston A2000 sipariş ettim dün. İşlemci, kasa ve anakart için hem para hem indirim bekliyorum pusudayım.

Şunu da ekleyeyim: montaj konusunda tecrüben yoksa ve çevrende güvendiğin birileri veya yakından tanıdığın bir bilgisayarcın da yoksa eğer, Gamegaraj veya diğer sitelerin hazır sistemlerine bakabilirsin. Bu kadar pahalı ürünlerle kumar oynamak istemezsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…