5000-6000TL genel kullanım amaçlı laptop tavsiyesi

Sinan Yarar

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2017
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Günlük kullanım amaçlı bir laptop aramaktayım. SSD olsa iyi olur. Gerekli durumlarda AutoCAD, Python, Matlab, proteus tarzı programları başlangıç derecesinde kullanmam gerekirse bana sorun yaşatmasın. U serisi işlemciler hakkındaki yorumlarınız nedir? Dahili ekran kartları ihtiyacımı görür mü? Ryzen 3700U 3500U işlemcileri performans kıyaslama sitelerinde göründüğü kadar kötü mü?

Fiyat performans olarak bulabildiğim en mantıklı çözüm bu. Alternatif önerilerinizi bekliyorum. Acer Nitro Intel Core i5 9300H 8GB 256GB SSD GTX1050 Freedos Fiyatı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşılıp bu alınabilir;

Ya da aşmayıp (199TL'yi aşmamak kabul ediyorum) bunu alabilirsiniz;
 
Aşılıp bu alınabilir;

Ya da aşmayıp (199TL'yi aşmamak kabul ediyorum) bunu alabilirsiniz;
Bu 2 modeli de incelemiştim. Planladığım 8gb alıp sonradan yükseltmek fakat gönderdiğiniz Acer 2x4 GB ram kullanıyor yükseltmesi sıkıntı. Monster olanı inceleyeceğim.
İkisi de güzel laptop fakat Monster tavsiyem bakım hizmetlerinden dolayı ve içinde Control Center'dan dolayı.

Benim de gönlümden geçen Monster ama 5000 diye yola çıktım hadi biraz esnetip 6000 yapalım dedim. Şimdi Monster deyince 7000'lere çıkıyor. Benim asıl merak ettiğim benim ihtiyaçlarımı karşılayacak olan modeller Gaming laptop serisi hep. Ben oyun oynamayacağım ben mi yanlış araştırıyorum?
 
Yaklaşık 2 haftadır Acer Nitro 5 kullanıyorum. Soğutması falan gayet başarılı. Nitro 5 modellerine bakabilirsiniz. Benimkinin özellikleri de yukarıdaki arkadaşın attığı Nitro 5 ile aynı fakat benimkinde ek olarak 1TB HDD vardı.
 
Ne kadar iş görebilecek bir işlemci bu? i5 9300H'lı bir model alacağım görünüşe göre ama i5 1035G1'de işimi görebilecek bir işlemci ise ürün yelpazesi bayağı bir genişleyecek.
Yanlış bilgi olmasın ama eğer arkadaşın dediği gibi 8265U dengi bir işlemci ise çok iyi olacağını sanmam. U serisi işlemciler pil tasarrufu odaklı olduğu için biraz daha düşük diye biliyorum. Ama yinede biraz daha araştır yanlış bilgi vermiş olmayayım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı