5000-7500 TL Arası Sistem Toplama

@teacher44
Senin sistemdeki anakartı hız aşırtma potansiyeli daha yüksek bir anakart ile değiştirdim.

İşlemci soğutucu tercihin kötü olmuş. FSP Windale 6 daha mantıklı.

Seçtiğim kasanın hava akaşı daha iyi o yüzden değiştirdim. Güç kaynağına gelirsek GTX 1080 Ti'ın güç tüketimi zaman zaman 275W seviyelerine çıkabilir ve işlemciye hız aşırtma uyguladığımız zaman 600W yeter ama son güçte çalışır ve buda daha fazla sıcaklık daha fazla gürültü demek.

Son olarak TV'den monitöre geçince seçiceğin çözünürlük önemli. Eğer Full HD bir monitör seçersen i7 9700K'nın tek çekirdek avantajını çok iyi kullanmış olursun. Yok ben 2K bir monitör alırım dersen paranı biraz çöpe atmış olursun zira R7 2700X ile i7 9700K oyun performansı anlamında büyük bir fark yok ve R7 2700X fazladan 8 Thread ile geliyor.

IMG_20190402_121245.JPG

@teacher44
Senin sistemdeki anakartı hız aşırtma potansiyeli daha yüksek bir anakart ile değiştirdim.

İşlemci soğutucu tercihin kötü olmuş. FSP Windale 6 daha mantıklı.

Seçtiğim kasanın hava akaşı daha iyi o yüzden değiştirdim. Güç kaynağına gelirsek GTX 1080 Ti'ın güç tüketimi zaman zaman 275W seviyelerine çıkabilir ve işlemciye hız aşırtma uyguladığımız zaman 600W yeter ama son güçte çalışır ve buda daha fazla sıcaklık daha fazla gürültü demek.

Son olarak TV'den monitöre geçince seçiceğin çözünürlük önemli. Eğer Full HD bir monitör seçersen i7 9700K'nın tek çekirdek avantajını çok iyi kullanmış olursun. Yok ben 2K bir monitör alırım dersen paranı biraz çöpe atmış olursun zira R7 2700X ile i7 9700K oyun performansı anlamında büyük bir fark yok ve R7 2700X fazladan 8 Thread ile geliyor.

Eki Görüntüle 382314
teşekkür ederim valla arada kaldım . Seçtiğim kasada 750 w güç kaynağı vardı aslında. Soğutma olarakta sıvı soğutma düşünüyorum zira hava soğutma aşırı ses yapabiliyor belli süre sonra...Anakart olarak Gigabyte güvenmiyorum ama iyi diyorsanız onu ekleyebilirim..
Ekran olarak TV 102 ekran full hd kullanacağım ekran kartınıda 1080 ti alacağım...Acaba üstünde 750 w olan kasayı seçmek iyi değilmi ??

Soğutma olarakta sıvı soğutma düşünüyorum zira hava soğutma aşırı ses yapabiliyor belli süre sonra...
120mm'lik sıvı soğutmalara o kadar güvenme derim.

Seçtiğim kasada 750W güç kaynağı vardı aslında.
Kaliteside önemli ama... Ne çıkacağını bilmiyoruz model felan hiç bir şey yazmamışlar. Büyük ihtimal Everest'in PSU'sudur.
Anakart olarak Gigabyte güvenmiyorum ama iyi diyorsanız onu ekleyebilirim
Techspot sitesinin yönlendirmesiyle önermiştim o anakartı. Aynı platformda MSI Z390-A Pro'ya alınabilir diyor. İstiyorsan MSI ile değiştir.

son bi değişiklik ama hala anakart ve soğutucu konusunda kararsızım. Yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• toplama.jpg
    toplama.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 59
Kasanın kendi sayfasında 120mm sıvı soğutma desteği olduğu yazıyor iyice bir araştır derim. Gerçi başka bir yerde de 240mm desteği olduğu yazıyor. Montajını Sinerji yapacağı için sorun olacağını düşünmüyorum. Başka birşey gözüme çarpmadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı