5000-7500 TL Arası Sistem Toplama

teacher44

Kilopat
Daha fazla  

Merhaba sayın arkadaşlar. Benim bütçem yaklaşık 5000-7500 arası. Bu sistemi toplamak istiyorum ama anakart seçimi konusunda kararsızım. Ekran kartı olarak 1080 Ti buldum 2. el, eğer bu sistemde bir sorun yoksa 1 ay sonra toplayacağım ve sonra da ekran kartı alacağım. Elimde 3 TB 7200 bir HDD var. Sizce bu sistem bu anakart ve soğutucu bir sorun çıkarır mı?
Tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• toplama.png
    toplama.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
381581

700 W 80+ PSU 480 TL

Sharkoon RGB Pencereli kasa 320 TL

Toplam Fiyat: 7300 TL. Ben sana böyle bir sistem öneririrm. İkinci el ne olduğunu bilmediğin bir ekran kartı alacağına, garantili, sıfır RTX 2070 al. Anakart, İşlemci ve Ekran kartında ikinci ele güvenme. Satan yakının bile olsa. Mining yapılıyo, gizli arızaları çıkıyo başın çok ağrır, söyleyeyim.
RAM frekansını 3000Mhz'e düşürüp, kalan 200 TL bütçene ekleme yapıp Sıvı soğutma alabilirsin. Eğer önerdiğim kasayı ve PSU'yu beğenmezsen kendi bulduğun kasanın fiyatı da iyi. Kalitesi tartışılır. Everest kasayı alıp, yine kalan bütçeyi sıvı soğutmaya harcayabilirsin.

daha önce AMD kullandım gerçi iyi ama artık Intel geçmek istiyorum...bir de listede Tray işlemci var...ekran kartı geçici olarak 2. el alacam 1080 ti. yenisini alana kadar.Sadece bu işlemciye bu anakart uyum gösterir mi yoksa daha iyi bir anakart lazım mı? bütçemi 8000 e kadar çıkarabilirim...

O kadar para veriyorsunuz bari kaliteli PSU ve Kasa alın hocam. Everest iyi bir firma değil.

Son düzenleme:
yani para harcayacaksam Full Hd oyun oynamak isterim..Tv ye bağlayacağım şimdilik 4k beni aşar...
Kasa olarak 750w yeter diye düşünüyorum...Kasayı daha sonra değiştirebilirim şimdilik beni endişelendiren kasa değilde,dediğim gibi anakart .. İşlemciyi tray alacağım
Aerocool Rirt RGB 750W 80+ USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
kasayı belki bu şekilde değitirebilirim ki değiştirdim :)

Son düzenleme:
@teacher44
Ekran kartı dahil değil 7500₺ sistem toplamamızı istiyorsun anladığım kadarıyla ve Full HD monitör kullanılacak.
ekran kartı dahil olabilirse dediğim gibi 2. el 1080 ti alacağım birinden yaklaşık 3.000 tl ye
monitor gereği yok çünkü hd tv 102 ekran var...
birde elimde 128 ssd bide 3 tb 7200 bi hdd var eski bilgisayarımdan...Aslında birde anakart harici 7200 rpm 128 mb bi hdd alsam nasıl olur diye düşünüyorum...
yeni sistem ise şu resim

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı